Jump to content
PyroForum.nl

GenGF

Inactive
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GenGF

  1. GenGF

    Gengf

    FF aan het rekenen geslagen. Vanaf gisteren zijn de grotere ballen toegevoegd aan hun assortiment. Aangezien ik er net achter ben dat ik m'n inlogcodes voor Inetbankieren weer kwijt ben duurt het tenminste 5-6 (werk)dagen voor ik kan bestellen, daarna nog 5 (werk)dagen voor ik ze heb. Daarna kan de pret beginnen :blush:
  2. GenGF

    Gengf

    Lang leve TM! Dit in combinatie met de "Hornady - Loden Ballen - kaliber .570 / 14.48mm (per 50)" die ze kunnen leveren (dit gaat over lood, niet over chems. Plaatsing van leveranciers is dus toegestaan voor zover begrepen) moet ik genoeg lood hebben voor een forse kogelmolen. Niet dat ie zo fors gaat worden, maar in mindere getalen leveren ze niet. In theorie moet de molen dan volgend weekend af kunnen zijn, behalve de balletjes natuurlijk (levertijd kan wel eens lang worden). Let the pyro begin...
  3. GenGF

    Gengf

    Het gaat dan ook om meer dan statische electriciteit. Toen ik een paar jaar geleden met windbuks kogels aan het klooien geweest ben, kwam ik er behoorlijk achter dat een vonkje iets meer is dan statische electriciteit (voor het oog en gevoel dan, aan tests ben ik nooit toegekomen). Voor alle zekerheid wil ik dan ook mezelf en anderen aanraden om het op lood te houden (is het niet vanwege de vonkenvrije mix, danwel vanwege de mooie dichtheid (gewicht/volume verhouding)).
  4. GenGF

    Gengf

    Dat ligt eraan wat je wilt mengen. Als je betoniet gaat vergruizen kan je best vonkende media gebruiken. Ga je echter buskruit mengen of een magnesiumverbinding (etc.) wil het nog wel eens door de vonken vroegtijdig exploderen (tijdens het mengen al). Dat wil je niet... En glas is zowieso niet handig, omdat het snel breekt en weinig weegt. :)
  5. GenGF

    Gengf

    Mijn ervaring is dat alle kogellagerlagerkogels van RVS o.i.d. zijn, en dat vonkt... Nou waren er ook wel lagers die niet vonkten geloof ik, maar het risico van de verkeerde pakken is te groot. Vonk + Buskruit = :)
  6. GenGF

    Gengf

    De regels heb ik zoals gevraagd voor het aanmelden al gelezen, maar deze zullen geen moeilijkheden geven. M'n huidige stoffen voorraad gaat niet verder dan een berg houtskool (eiken, wilgen, vuren, allemaal zo'n beetje ), een jerrycan fosforzuur (ooit een keer gevonden langs de weg, maar denk niet dat dat zinnig is in de pyrotechniek) en een potentiele bron van kaliumnitraat. Voordat ik met kleuren en dergelijke ga klooien wil ik eerst het explosieve onder de knie krijgen. M'n kogelmolen is ook nog niet verder dan alleen een motor, maar ik heb achter het huis nog wel wat buizen en dergelijke liggen om een molen van te maken. Heb vandaag ook stad en land afgebeld voor loden kogels (15mm-20mm), maar die zijn nergens te vinden... Zelfs metaalhandelaren hebben weinig lood... Zelf smelten is geen optie, aangezien ik daar de middelen niet voor heb (of het moet met een standaard lasbrander ook lukken...). Hartelijk bedankt in elk geval voor het positieve onthaal! PS: Vanaf vaders kant heb ik een hoop scheikundeleraren in de familie zitten, dus de aanleg is er al :)
  7. Doet me herinneren aan m'n 5e klas. Een van m'n mede-leerlingen had z'n rookbom toen afgestoken in het klaslokaal. Het resultaat was dat het brandalarm afging en iedereen al bijna buiten was toen ze er achter kwamen dat het die rookbom was... Wat was die kerel blij dat ze er nooit achtergekomen zijn dat het ZIJN rookbom was :)
  8. GenGF

    Gengf

    Hallo, Ik ben GenGF, woon in IJsselmuiden (in de buurt van Zwolle) en ben 22 jaar. Met een afgeronde VWO N&T opleiding ben ik er even tussenuit geweest, en nu op orientatiejaar 'Softwareprogrammeur'. Met pyrotechniek heb ik niet erg veel ervaring, tenzij je de practica van school en carbid schieten meetelt. Momenteel ben ik bezig met het bouwen van een kogelmolen, dus ik hoop mijn pyrotechnische vaardigheden hier zodanig omhoog te krikken dat ik ook nog weet hoe ik met het eindproduct om moet gaan :)
×
×
  • Create New...