Jump to content
PyroForum.nl

RvD2002

Gebruikers
 • Content count

  45
 • Joined

 • Last visited

 1. RvD2002

  3'' D1 Met Rode En Blauwe Ring

  Wow Yellow, die ziet er echt onwijs gaaf uit! Wist dat je al ver was met shells maar zover... =) Gaaf gedaan!
 2. RvD2002

  Fonteinen en meer

  Beste mensen, Vandaag mijn Sb2S3 binnen gekregen en wilde meteen een glitterfontein maken. Dus ik heb deze compo gebruikt: KNO3...............50 10 MgAl................12 2.4 Sb2S3..............10 2 S.....................9 1.8 C....................9 1.8 Na(II)CO3........6 1.2 Dextrine...........4 0.8 (erachter staan de hoeveelheden voor 20 gram compo, voor Na(II)CO3 heb ik NaHCO3 genomen, MgAl was 250mesh, C was pine) Nu heb ik 5 gram hiervan in een klein mooi kartonnetje gestopt en eens aangestoken, het resultaat was teleurstellend: geen enkel vonkje. Veel vlammen dat wel, maar niet mijn bedoeling. Af en toe een extra uitstootje door het niet goed aandrukken denk ik. Weet iemand waarom er geen glitter te zien is? fonteinsb2s3.avi
 3. RvD2002

  Eerste 2" Shell

  Dit was heel klunzig gedaan, gewoon met schilderstape net zolang plakken totdat hij de goede dikte heeft bereikt werkte opzich prima
 4. RvD2002

  Eerste 2" Shell

  Na een shell die niet afging in de lucht (lontje ging niet aan), is er een 2e shell gemaakt die het deed! Dus eigenlijk de eerste shell die het doet Sterren: Paar D1, paar Tigeltail, paar Bleser Purple (die niet aangingen, moet ze nog primen) Break: Pulverone (geen idee hoeveel gram, klein beetje) Lift: 6 gram Pulverone In de onderste hemi (met lont) zaten de D1's, in de bovenste de purple en tiger. Totaalgewicht shell: 46 gram. Filmen was niet helemaal perfect, hij was groter dan verwacht in de lucht. Ook de break was errug apart. Bij deze het filmpje! eerstemortier.avi
 5. RvD2002

  Oud & Nieuw 2007-2008

  Voor koperthermiet gebruikte ik altijd KNO3 flash met German Dark aluminium, werkte prima als ontsteker =) heb je ook maar n mini-beetje van nodig.
 6. RvD2002

  Pyro Compilation

  The last shot, with the 'sizzling', circling stars.. what kind of things are those? They're so cool!
 7. RvD2002

  Pyro Compilation

  Wow PGF.. these devices are fantastic. I wish I could make such shells.. thanks for sharing the vid!
 8. RvD2002

  Fonteinen en meer

  Maar je hebt dan toch nog het probleem dat hij in het begin hoger zal branden dan bij het einde onderin? Het zou mij leuk lijken om dat probleem te verhelpen, en dat lukt niet door alleen een core te gebruiken toch?
 9. RvD2002

  Fonteinen en meer

  Eens een ander soort vraag: Als ik fonteinen maak in een cylindervorm krijg ik altijd het probleem dat ze op het laatst nog maar heel slecht en duf branden. Hoe is dit goed op te lossen? Zou een kegel-vorm beter moeten werken? En zijn er misschien nog andere oplossingen?
 10. RvD2002

  Filmpjes

  http://splodetv.com/combustion-driven-chain-reaction
 11. RvD2002

  Flash

  Ik denk dat hij wel weet wat mesh is. Het ging om de vorm van het aluminium, dus flake of atomized. Voor German check je toch gewoon ebay :)
 12. RvD2002

  1-starmine

  Leuke reacties, dankje! Mijn aluminium is 200mesh, de vorm weet ik niet maar ik gok op atomized. Het filmpje is gecodeerd met een XviD codec, dus als je die even download kun je het filmpje zien. Een shell lijkt me ook super, alleen daar heb ik nog geen ervaring in. Binnenkort eens proberen om een cake te maken met een fontein middenin en daaromheen dan wat van deze mines (bedankt yellow voor de tips trouwens!). Heb over 2 weken vakantie dus dan kunnen we nog wat experimenteren.
 13. RvD2002

  1-starmine

  Bij deze mijn D1-single-shot-starmine. Dit waren de 4e en 5e keer dat ik zoiets probeerde te maken. Vooral nummer 2 vond ik erg leuk! De compo was simpel bij elkaar gevoegd, 1 minuutje in de koffiemolen gedaan en toen gepumpt tot sterren van 1cm doorsnede bij 1,5cm hoogte. Lift was MP (ook via koffiemolen, 5 min, BBQ) waarbij dextrine is gevoegd en nat is gemaakt (verder niets, alleen laten drogen). 1 gram lift voor 2,4 gram ster. Bovenop de ster was n propje wc-papier gedaan voor drukopbouw, koker was opgerolde wc-rol met onderstop een aangeduwd stuk wc-papier. Nadat alles gevuld was is de opening afgeplakt met 2 plakbandjes. Iemand verder nog tips? filmpjecompristarmine1.avi filmpjecompristarmine2.avi
 14. RvD2002

  Magnesium

  Vers schraapsel deed niets met 0,1M zoutzuur (3,7ml 10% HCl in 100mL water, hiervan 2mL genomen). In 10% HCl reageerde het wel erg goed. Bij de kopertest werd het ook zwart (er zette zich dus koper af op de deeltjes). Zelf denk ik dat het zink is, wat al mijn verwachting was. Ik vond het al zo zwaar voor Mg. Erg jammer..
 15. RvD2002

  Magnesium

  Sorry voor de topicbump.. Weet iemand ook een test om zink van magnesium te onderscheiden. Ik heb namelijk een anode gekocht die volgens de verkoper van magnesium was. Ik vind hem alleen nogal zwaar voor magnesium, dus ik had er stukjes afgevijld en die in de gasvlam van het gasfornuis gehangen. De korreltjes tikte licht toen ze verbrandde, maar echt een goede witte vonk zag ik niet. Weet iemand een electrochemische test om deze 2 te onderscheiden? De redoxpotentialen liggen redelijk uit elkaar volgens mij (Zn was -0,76 en Mg iets van -2,4 ofzo) dus dat moet lukken. Ik heb alleen geen BINAS hier om te kijken met welke stof Mg wel reageert en Zn niet. Alvast bedankt.
×