Jump to content
PyroForum.nl

BZ boom

Gebruikers
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 1. We zijn op school al een tijd bezig met scheikunde-practica, en nu is het dus tijd om hier verslagen van te maken. Aangezien ik niet zo'n held ben in scheikunde op theoretisch gebied, heb ik dus een vraagje wat betreft een reactievergelijking. Bij de synthese van chloropentaminekobalt(III)chloride moet je namelijk beginnen met het oplossen van ammoniumchloride (NH4Cl) in ammonia (NH4OH). Maar welke reactievergelijking treedt er dan op? Ik heb al naar een dergelijk topic gezocht op dit forum en via google, maar het enige wat ik kon vinden was de reactie tussen zoutzuur en ammonia (waarbij ammoniumnitraat ontstaat). Als iemand het mij kan vertellen... Hartelijk dank Er zijn trouwens nog veel meer reactievergelijkingen die ik moet weergeven, mocht ik mijn nek daar ook over breken dan post ik het hier wel :(
 2. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Dan maar even een nieuw filmpje posten Gefilmd met Samsung D900, gewoon telefoon dus... Maar de knal was zeker hard te noemen Overigens excuus voor het taalgebruik op het filmpje, moet er echt eens op gaan letten http://media.putfile.com/Video-0001-44-96
 3. BZ boom

  Benzolift

  Als je verder had gekeken dan je neus lang is had je kunnen lezen dat hij het veiliger vindt dan Whistle Mix of flash... Dus ik denk dat het hier mee te vergelijken is :roll:
 4. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Ik zal even opnieuw uploaden en de link in de beginpost verversen //edit: Zoals beloofd (al dan wat later dan gepland) de links naar de opnieuw geuploade filmpjes! Helaas wel met Rapidshare, mocht iemand een betere host weten, PM me! Ik kan op het moment ook niet me beginpost editten, maar zodra dat lukt (heb al een Moderator een PM gestuurd) zal ik de links ook in de beginpost zetten! Al gebeurd! (Prophet) Genoeg geluld: PICT2714.AVI Filmpjes opnieuw geupped Volgt binnenkort een nieuw filmpje van 2 stuks harde knallen :D
 5. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Als we dan nu weer even ontopic gaan... :lol:
 6. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  3 cm is wel te doen ja. Maar 10... ik durf dat ding niet eens in mekaar te zetten man... Kan ik net zo goed de 3" mortier die ik hier heb staan vullen met whistle mix :lol:
 7. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Het lijkt me nou niet echt een goed idee om knallers te gaan maken met hulzen waarvan de binnendiameter 10 cm bedraagt... Er zullen hier vast wel een paar mensen zijn die er gek genoeg voor zijn, maar aan dat soort dingen begin ik niet... En als je m'n geposte foto's had bekeken, dan kon je zien dat ik ook daadwerkelijk twee lontjes aan elkaar had vastgemaakt met tape.
 8. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Kijk hier heb ik wat aan Zal als ik terug ben uit Italië eens even kijken voor een paar klosjes... Misschien dat ze in één of andere winkel waar ze die troep verkopen allemaal van die dingen hebben liggen :lol:
 9. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Dat zou op zich ook wel kunnen, maar ik heb sowieso nog genoeg Whistle staan voor minimaal 5 knallers... Daarna kijk ik wel even... Maar dit spul bevalt me eigenlijk wel goed... Het hoeft voor mij niet eens heftiger, kan hier al zat leuke dingen mee doen en de rest koop ik wel kant en klaar bij een dealer.
 10. BZ boom

  ik ben Bas

  @ Julicher: Nee, zelf dat soort dingen maken, daar begin ik niet aan hoor! Beetje knallertjes en later misschien een paar pijltjes, maar verder koop ik het lekker allemaal! @ Warcore: Ik mag lijen dat die muis een hap uit je strontboerenkop heeft genomen :lol:
 11. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Die vriend van me van wie ik deze meuk heb vertrouw ik wel wat betreft het mengen van de juiste stoffen, en om nou te zeggen dat het in dit geval zo moeilijk is, dat is ook weer niet zo En ik ben ook supervoorzichtig, de hete lijmstop die aan de bovenkant als laatst erop moet worden gemaakt doe ik ook vet voorzichtig... en ik heb een scherfwerende bril op, dus dat is ook wel zo fijn Maar waar ik op het moment mee werk is nog helemaal niks vergeleken met wat het kan worden... Ik gebruik een huls van een lege rol aluminiumfolie, die dingen zijn misschien 2mm dik ofzo? Beter ga ik op zoek naar een paar knappe hulzen, ik weet zeker dat ze nog veel harder kunnen gaan... Maar alles op zijn tijd, ik wil ook weer niet té hard van stapel lopen hè... Ben gister begonnen B)
 12. BZ boom

  ik ben Bas

  Ik zal me bij deze ook even voorstellen. Mijn naam is Bas, op dit moment nog 17 zomertjes jong maar daar komt over 5 dagen verandering in Knallers maken met chemicaliën doe ik sinds gisteren maar mijn interesse in vuurwerk loopt terug naar de tijd dat ik nog op de kleuterschool zat... Het is alleen wat serieuzer geworden (rotjes hebben plaats gemaakt voor mortieren ). Ik zit nu in het laatste jaar van VWO en ik heb een exact profiel dus scheikunde interesseert mij wel. Ik hoop dan ook het één en ander te leren op dit forum, en verder gewoon een leuke hobby er aan over te houden door het zelf maken van vuurwerk e.d. Als je vragen hebt, stel ze gerust! :D
 13. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Dat zei iemand anders ook al tegen me, maar er zat serieus 5 cm lont wat je kon zien en daarna ging het nog 2 of 3 cm de huls in voordat hij bij het kruit kwam. Ik had ook dik genoeg tijd om op goede afstand te gaan staan... Maar het zijn lontjes die ik uit een rotje heb gehaald, dus topspul kun je het niet noemen... Als de voorbereidingen voor oud en nieuw worden getroffen dan zal ik gelijk even 10 meter van dat knappe viscolont halen, scheelt ook weer een hoop gedoe Bedankt voor de positieve reacties :lol:
 14. BZ boom

  knallertjes met whistle mix

  Op aanraden van één van de forummembers typ ik even een compleet nieuwe tekst, aangezien hij inderdaad in vlot Nederlands was geschreven. Ik ben sinds gister begonnen met het maken van eigen vuurwerk. Ten eerste omdat ik het gewoon leuk vind om te doen, en ten tweede omdat ik dit jaar een profielwerkstuk moet maken (laatste jaar) wat ik misschien over een onderwerp doe waarin ik dit soort dingen ZOU kunnen gebruiken. Gister was het vooral een beetje uitvogelen wat ik nou precies wilde gaan maken qua knallers. Ik had eerst twee bermuda's gemaakt met in de eerste zo'n 0,5 gram en in de tweede denk ik zo'n 1,5 gram (zie filmpje). Opzich wel leuk als eerste ervaring, en besloot toen om een mooie knaller te maken. Ik had al een paar tips van Warcore gekregen over het maken van knallers, dus ik ben gauw aan de slag gegaan toen paps en mams weg waren (helaas inclusief camera, dus heb geen beeldmateriaal hiervan) en uiteindelijk kwam er een aardig dingetje uit. Helaas had ik niet genoeg patronen voor in het lijmpistool, dus één van de stoppen kon ik niet geheel goed afdichten, waardoor de knal duidelijk werd beïnvloed. Vandaag (17/08) ging ik maar weer eens aan de slag met whistle mix. Ik heb maar één knaller gemaakt aangezien ik niet zoveel tijd had (ik neem de tijd voor dit soort dingen aangezien het zeker geen speelgoed is en je gewoon altijd voorzichtig moet zijn), maar het resultaat was er zeker naar (zie tweede filmpje met voorgaande foto's). Exacte gewicht van het kruit dat ik heb gebruikt weet ik niet, maar aan de knal te horen en de hoeveelheid die ik er in heb gedaan, schat ik dat het gewicht rond de 8 gram lag. Het feit dat ik gelijk met whistle mix begin is dat ik 100 gram van een vriend heb gekocht. Ik heb zelf helemaal geen chemicaliën thuis, dus het moest ergens anders vandaan komen. Overigens heb ik ook nog even mijn filmpje ergens anders geupload, aangezien het inderdaad waardeloos is om een minuut op een download te gaan zitten wachten. eigen gemaakte bermuda pict2714.avi dikke knaller pict2732.avi
×