Jump to content
PyroForum.nl

janbakker

Gebruikers
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

 1. janbakker

  Schuurtje Leeg

  http://nos.nl/artikel/487631-handelaar-in-explosieve-stoffen-vast.html Een man uit Marknesse in de Noordoostpolder is opgepakt voor de handel in explosieve stoffen. In en rond zijn huis en in een loods zijn kruit en grondstoffen gevonden die kunnen worden gebruikt om vuurwerk mee te maken. De politie werkte samen met de Explosieven Opruimingsdienst en het Nederlands Forensisch Instituut. In de loods lag ongeveer 2000 kilo gevaarlijke stoffen, bij het huis van de 32-jarige man tientallen kilo's. Internet Op beide plaatsen lag ook illegaal vuurwerk. De EOD heeft de explosieven gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de verdachte de grondstoffen en het kruit op internet te koop aanbood en per post naar kopers opstuurde. De man werd eergisteren opgepakt en is vandaag voorgeleid. Zijn hechtenis is met twee weken verlengd.
 2. janbakker

  verslaafd aan pyro

  Natuurlijk let ik heel goed op met kmno4, heb gezien wat het doet samen met remvloeistof en glycerine. Ook een mengverhouding van 7/3 kmno4 en mg is wel heel onstabiel zelfs in kleine hoeveelheden. Maar wat ik eigenlijk niet op het forum kan vinden is een lijst wat er wel en niet ik de ballmill kan, uiteraard gescheiden. Kan knmo4 gewoon ge-milled worden?
 3. janbakker

  verslaafd aan pyro

  Nee, echt permanganaat, kleurt ook donkerrood als je het met water mengt, >99% KMnO4, 158.04 g/mol, moest er wel een formulier voor invullen.
 4. janbakker

  verslaafd aan pyro

  Mijn magnesium is 165µm. Ik heb de spullen via een chemiebedrijf besteld, dit leek mij een niet al te dure zaak. Ook over de bezorging werd niet moeilijk gedaan.
 5. janbakker

  verslaafd aan pyro

  Ik ben Jan, 43 jaar en van kinds af aan gefascineerd door vuurwerk. Als jongetje van 6 jaar al begonnen met het ontleden, zelf aanpassen en natuurlijk het afsteken van vuurwerk. Onlangs heb ik een aankoop gedaan van wat chemicalien omdat ik toch zelf eens wat wil gaan proberen te maken, je eigen werkende projekten zijn dan toch een stuk mooier dan wat je kant en klaar koopt. Vooral het idee om je eigen strobe vuurpijl te maken spreekt me erg aan. Uiteraard moet het wel veilig zijn, dat wil ik voorop stellen. Ik ga beginnen met de volgende ingredienten: - kaliumnitraat - kaliumpermanganaat - zwavel - magnesium - niet actieve koolstof Ik heb een ballmill met keramische media, zeven e.d moet ik nog aan gaan schaffen. Hopelijk gaat dit forum me er bij helpen en zien jullie eens projekten van mij.
×