Jump to content
PyroForum.nl

madbull

Gebruikers
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

 1. madbull

  Simpele Torch

  Volkomen duidelijk ik had niet in de gaten dat het hierom ging (dacht dat je dit als commercieel vuurwerk zag en ik vond het gereedschap, mijn excuses daarvoor). Verder een nuttige uitleg en een leuke brander, hoe lang gebruik je deze brander al? Ik ben namelijk nog op zoek naar een beter betrouwbare brander als backup.
 2. madbull

  Simpele Torch

  Ten eerste val ik niemand aan, en hoor je me ook niet zeggen dat deze persoon (Rocketier) geen ervaring heeft? Ik geef alleen een mening over het afsteken van in dit geval shells (afgeleid uit MbTTs zijn voorgaande posts), niet het maken van de shells. Iedereen heeft hier zijn eigen voorkeur voor, maar als je beetje nadenkt weet je dat een aansteekfakkel op ELKE lont een snellere ontbranding geeft als een aansteeklont en ze zijn veilig. (zoals "High Density" aangeeft is een aansteek lont niet altijd even ideaal vandaar ook mijn voorkeur voor een fakkel) En ik stap niet af van het feit dat ik ze voor dat geld zelf niet wil en kan maken, en zoals ik lees de vraagsteller ook niet Ik raad verder niemand aan een stormaansteker te gebruiken maar het is een prima backup voor de aansteekfakkel (zo goed als hetzelfde effect). Daarbij wat is het verschil tussen het aanraden van een aansteeklont of een aansteekfakkel (die de meeste gewoon zullen kopen ipv maken puur omdat ze zo goedkoop zijn), hierover begon immers de discussie aangezien het woord "aansteekfakkel" werd verwijdert? De vergelijking naar een C6 snap ik niet, deze knallers kunnen ook zeer gevaarlijk zijn dit is gewoon afhankelijk van de gebruiker. Lezen jullie ook de "in dit geval" dit wil niet zeggen dat ik hiervan uitga. Het gaat hier over een persoon die op een fatsoenlijke manier zijn vuurwerk af wil steken met oud op nieuw (en geeft aan niet precies te weten hoe deze fakkels te maken), zouden jullie hem aanraden om nog even snel met spoed zelf te gaan proberen of dat in alle rust daarna eens uit te zoeken ofdat het wel nuttig is dit zelf te maken en te perfectioneren? Ik zeg veiligheid boven alles! Ps. ik heb me hier aangemeld omdat ik van grote zelfgemaakte knallers over wil stappen naar shells en dit VEILIG wil doen, veiligheid staat bij mij op #1 en in dit geval geld (in mijn ogen) het gezegde: Haastige spoed is zelden goed.
 3. madbull

  Simpele Torch

  Als Rocketier liever heeft dat mensen gaan kloten met zelf gemaakte "fakkels" (in de handen dus) om hun pyrotechnische spullen aan te steken in plaats van dat mensen veilig hun spullen testen moet hij zichzelf eens afvragen wat er belangrijker is: - veiligheid van mede pyro-fanaten OF - Één regel die in mijn ogen hierop niet eens echt van toepassing is, aangezien het om het aansteken van pyrotechnische spullen gaat ipv "in dit geval" pyrotechnische spullen zelf (dit ging over algemeen te verkrijgen fakkels die niet eens alleen voor pyrotechnische mensen zijn gemaakt). Als jullie werkelijk vinden dat deze regel belangrijker is als de veiligheid van je medemensen zit er een steekje los in je hoofd en zou ik graag weten hoe ik me uitschrijf op dit forum. (In dat geval mag "van mij" dit forum snel verdwijnen want dan spoort het alleen aan tot experimenteren met explosieven in plaats van het veilig werken eraan) Het is dan namelijk niet zo dat je 1 persoon in gevaar KUNT brengen maar met een beetje pech een hele wijk of meer! Ik dacht echt dat we hier zaten om het elkaar zo veilig mogelijk te maken en niet om elkaar (en meer) in gevaar te brengen?! Amen! ps. een bovenstaande aansteker gebruik ik ook als backup, geeft ongeveer hetzelfde resultaat als zo'n fakkel.
 4. madbull

  Simpele Torch

  Een beetje vuurwerkzaak zou ze moeten hebben. Ik bestel ze niet in nederland maar ze zijn hier zeker te verkrijgen, ik vond ze via google binnen 5 sec (wel ietjes duurder als ik ervoor betaal maar als ik de verzendkosten bereken scheelt het niks). Zoek naar ....... (zoeken makkelijker maken is niet toegestaan) ps. domme vragen bestaan niet, helemaal niet als het over veiligheid gaat.
 5. madbull

  Simpele Torch

  Als ik veel moet/ga afsteken gebruik ik toch liever een pyrotechnic torch ipv een aansteeklont. Deze werken in alle omstandigheden, zelfs zware regen is geen enkel probleem! Ik betaal er ongeveer €0.75 per stuk voor (afhankelijk waar ik ze haal), deze branden zo'n 5 minuten per stuk. Voor deze prijs kan/wil ik ze zelf niet maken, daarbij is het een stukje veiligheid aangezien je ze in je handen vasthoud!
 6. madbull

  hallo

  Inderdaad een uitzondering die ik vergeten ben! Dank u voor de correctie ps. neemt niet weg dat teveel komma's het leesplezier NIET vergroten, liever te weinig komma's als teveel!
 7. madbull

  Hoi!

  Ik denk dat Charcoal doelt op: Definities: Bom: een explosief dat gebruikt wordt als wapen Explosief: stoffen die in zeer korte tijd een ontledings- of verbrandingsreactie kunnen ondergaan waarbij gasvormige producten ontstaan die een veel groter volume innemen dan de oorspronkelijke stof. Bron: Wikipedia Aangezien mijn doelstelling nooit is geweest om schade aan te richten moet ik me toch aansluiten bij Charcoal dat ik de verkeerde benaming heb gebruikt.?
 8. madbull

  hallo

  Om te beginnen Welkom op het forum! Nederlands is ook nooit mijn "GOEDSTE" vak geweest maar de volgende simpele regeltjes voorkomen meeste grove grammatische fouten! (Dit is niet om af te zeiken maar een paar simpele regeltjes die je teksten beter en professioneler laten ogen) Geheugensteuntjes: * 2 keer een komma in een zin is uit de boze mits het om een opsomming gaat! * Gebruik ALTIJD een spatie achter de komma! * Begin nooit elke zin met een "Ik"! Tip: * Lees de zinnen (desnoods hardop) en vraag jezelf af of de tekst logisch en correct klinkt. Groetjes!
 9. madbull

  Hallo

  Welkom! Ben benieuwd wat we van jou te zien en te lezen krijgen in de toekomst :)
 10. madbull

  Hoi!

  Tot zover heb ik nog geen SIERvuurwerk gemaakt, knal/bommetjes "of hoe je het wilt noemen" heb ik genoeg gemaakt maar wil daar binnenkort verandering in brengen! Natuurlijk zal ik niet van start gaan met shells maar dat is natuurlijk wel de eind doelstelling.
 11. madbull

  Hoi!

  Dank u, en inderdaad zal je daarin gelijk hebben, het is makkelijker en goedkoper om op die manier te testen (en veiliger ook). Haastige spoed is zelden goed :)
 12. madbull

  Hoi!

  Hallo allemaal, Ik ben madbull en pas 22 jaartjes (oud) en woonachtig in Noord-Brabant. Zoals "elke" jonge vroeg geobsedeerd door vuurwerk voornamelijk knal. Dit sloeg vrij snel om in siervuurwerk waarvan ik liefhebber werd van shells, dit is nooit meer verdwenen. Zelf shells maken is natuurlijk het ultieme, maar zoals iedereen weet niet zonder gevaar (zeker niet als je maar wat doet). Dit is dus nog ver weg voor mij, ik ben hier dus vooral om te lezen en zoveel mogelijk kennis op te doen over het maken van shells. En hopelijk in de verre toekomst zelf mijn shells te kunnen maken. Groetjes!
×