Jump to content
PyroForum.nl

PyroDennisdenny

Gebruikers
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

PyroDennisdenny's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Verder zit ik met het zelfde probleem: ik wil graag een ball mill, maar heb niet de ruimte (en ouders) om hem te maken. Ik wil er ook niet 1 kopen, want straks wil ik opeens niet meer verder en heb ik minstens 50 euro uitgegeven. Lijkt me wel wat. Werkt dit echt of was het als sarcastische reactie bedoeld? Eerste deel van jouw post verwijderd. Reageren op iets van 3 jaar terug heeft niet veel nut. Gebruik a.u.b. hoofdletters! (Prophet)
  2. Snap je laatse post niet helemaal? Ik wil ook graag veel lezen maar ik weet niet wat jullie prefereren als het om ball mill's gaat
  3. Als een citruspers al goed is... Dat geld heb ik nog wel. Voor media had ik een keer gehoord dat je gewoon van die ijzeren balletjes kan gebruiken uit zo'n set met die balletjes en gekleurde magneet-stokjes ( ik weet het niet beter uit te leggen). Kan dit geen vonk geven of zal ik toch maar iets anders moeten zoeken?
  4. Ik zat er zelf ook al aan te denken om zelf een ball mill te maken, maar ik ben niet zo technisch aangelegd. Bovendien weet ik geen plek om een motor uit slopen want veel loslopende wasmachines zijn hier niet. De kringloop is misschien een idee maar ik kan er moeilijk met een hamer naar binnen lopen en een wasmachine (of ander apparaat) slopen en kopen is een beetje raar; een hele wasmachine voor alleen de motor
  5. @ Sharkie: Dat over het KNO3 topic is niet veel bijzonders. Ik had na mijn ban, 2 minuten na registratie waardoor ik ook geen tijd had om me voor te stellen, een gesprek met prophet. Ik heb van hem veel geleerd over dit forum. Na een week begon ik weer met een vraag stellen maar dit werd blijkbaar niet erg op prijs gesteld. Ik vroeg namelijk hoe hoog de zuiverhuid van kaliumnitraat in een cremora moet zijn. Volgens prophet kon ik dat vinden in het korte vragen topic. Dat had ik al gelezen en ik zag daar niks over kaliumnitraat in cremora's. Gelukkig was prophet zo aardig om mij niet meteen weer te warnen. ( met alle respect voor prophet.) Wat betreft AZ, natuurlijk ben ik voor AZ! Dikke respect voor de 2-0 op Ajax. Verder zal ik veel van mijn vrije tijd doorbrengen aan het lezen van topics en andere forums. Bedankt voor al jullie leuke reacties enzo, vooral die van jou, rocketier. Ik ga nu toch echt even stoppen. Ik moet de EHBO-doos zien te vinden voor een pleister. Ik ben namelijk gistermiddag met mijn domme kop van de fiets gevallen ( sturen haken, komt ervan als je met z'n 4en naast elkaar rijdt op een klein fietspad en er komen ook nog eens 2 tegenliggers ) en heb een diepe schaafwond op mijn knie die nog steeds niet dicht is.
  6. Bedankt voor je reactie. Het is idd beter om niet meteen met vuurpijlen te beginnen, en ik zal ook beginnen met mijn eigen blackpowder maken. Maar het lijkt mij zonde om meteen zo veel geld uit te geven aan een ball mill, want misschien blijkt het dat ik er niks aan vond en heb ik minstens 50 euro weggegooid. Ik heb ook gezien dat je het met een pan kan mixen maar dat lijkt me vrij gevaarlijk met mijn ervaringen en kookkunsten. Kan je ook gewoon pvc met van die balletjes uit een speelgoedset met van die magneetballetjes en gekleurde magneetstokjes gebruiken? Ik hoorde van iemand dat dat kon, maar bevestiging lijkt mij handig. Bvd Dennis
  7. Heey, om even algemeen te beginnen: ik ben dus Dennis, ben nog aardig jong om de pyrotechniek op te pakken (denk ik). Ik ben namelijk pas net 14. Toch heb ik een enorme passie voor scheikunde en scheikundige reacties. Ook vuurwerk vind ik heel mooi. En gelukkig kan ik de combinatie hiervan vinden op dit forum . Verder woon ik in de buurt van Alkmaar en zit ik in 3VWO. Mijn ervaring in de pyrotechniek is (nog) niet zo heel groot. Ik heb met commercieel vuurwerk een paar fonteinen en een starmine gemaakt, en samen met een paar vrienden een KAS-suikerrookbom. Ik wil dit natuurlijk uitbreiden. Natuurlijk beginnen met veel lezen wat ik al doe. In de praktijk wil ik beginnen met simpele knallers. Daarna een "cremora fireball" van poedersuiker of coffee creamer ( ervaring en/of voorkeuren van welke ik moet kiezen?) . Voor oud en nieuw wil ik nog bp-pijlen maken, maar dat moet ik nog maar eens overdenken. Mijn ouders weten nog niks, maar ik wil het ze wel vertellen. Ik word namelijk snel ontdekt omdat ik weinig privé heb... Zijn er tips hoe ik dat moet doen. Het lijkt mij niet slim om tegen ma te zeggen "mag ik kaliumnitraat kopen, ik wil buskruit maken". Dat was mijn ietwat korte introductie. Verdere opmerkingen of vragen zijn altijd welkom!
  8. Hee ,, je hebt er echt een heel mooie tut van gemaakt.. Ik heb aleen een vraag: wat zorgt ervoor dat de pijl de lucht in gaat want ik zag zo snel alleen maar staan dat je het kruit aan moet stampen maar dan werkt het toch ontploffend ?? Sorry voor mijn niet-professioneel taalgebruik. Onder andere dat niet-professioneel taalgebruik levert je een warning op. (Prophet)
×
×
  • Create New...