Jump to content
PyroForum.nl

Bobby1904

Gebruikers
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Bobby1904's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. ja dat denk ik ook de hoogte zal wel kloppen (natuurlijk ongetwijfeld ook met de nodige afwijking) maar de snelheid heb ik ook mijn twijfels bij idd misschien beter een apart topic erover;) Member warned wegens geen (consequent) gebruik van leestekens en hoofdletters. (Prophet)
  2. uhu k snap het, alleen de meter is echt gemaakt voor modelraketten en metingen daaraan
  3. luchtstromen hebben ook wel effect op druk alleen ik weet niet of dat hier van toepassing is aangezien het dan dus een zeer dom ontwerp is van de fabricant en ik denk dat ze dan zelf ook bedacht hadden dat bij een eventueel effect de meting waardeloos is ( of het effect is te verwaarlozen dat kan ook nog). En daarom vindt ik het niet zo logisch klinken snap je mijn punt?
  4. de pijl als geheel heeft op het hoogste punt van zijn vlucht een snelheid van nul, hij hangt dus een fractie stil. Op dit punt moet de meter een exacte waarde kunnen aangeven omdat hij van luchtstromen en dergelijke geen last heeft. En dus moet de maximale hoogte die de meter registreert niet beinvloed zijn door deze luchtstromen. Daarnaast vraag ik mij eigenlijk af of die luchstromen uberhaupt effect op de meting hebben, aangezien het anders wel erg stom was van de fabricant om de meters op deze manier te fabriceren ( dus met een luchtdrukverschil meting ipv gps of zo iets dergelijks), maar het kan natuurlijk wel. Ik durf er nog steeds niks over te zeggen :blush:
  5. over het aanzuigeffect durf ik weinig te zeggen, alleen op de top is (zeker bij een pijl) de snelheid nul, waardoor de maximale hoogte zeker niet beinvloed zal worden
  6. ja denk het haast wel zolang je er voor zorgt dat het metertje heel blijft en er lucht bij kan komen(gaatjes in je bal).
  7. het is een Alt15k meter van perfectflite, hij meet de hoogte door het luchtdrukverschil te bepalen. wat bedoel je precies met: "wat kan het aan". Volgens de meter was er in de 1ste seconde een hoogte van 185 feet behaalt! dit komt neer op 55,5 meter (per seconde) omrekenen geeft 199km/h (als ik goed redeneer)
  8. hey allemaal, dit is de pijl van mij en een vriend. In het begin happert hij(goed te zien), suggesties over de oorzaak? De verhouding was kno3/sucrose-400/200. Ook zat er een hoogtemeter bij, die registreerde een hoogte van 401 feet (zo'n 120 meter). Snelheid in de eerste seconde bedroeg zon 199 km/h. link: http://www.youtube.com/watch?v=QCBKZlBfT5M
  9. Bobby1904

    Bobby

    ik ben er officieel al 3 jaar mee bezig alleen niet zo heel actief. Ik lees af en toe wat rond vindt het interessant om te zien wat andere mensen maken en zal in de toekomst dus nog zeker ermee bezig zijn!
  10. Bobby1904

    Bobby

    Hallo allemaal, mijn naam is bobby en ik zit in het laatste jaar vwo, uiteraard met natuurkunde en scheikunde. Ik ken dit forum al een jaar of 3 en lees er ook regelmatig op ( veel posten zal ik niet ). Qua ervaring heb ik zon 3 jaar geleden succesvol een aantal kas-suikerrookbommen gemaakt en dit jaar doe ik voor mijn profiel werkstuk het onderwerp raketten! groet bobby
×
×
  • Create New...