Jump to content
PyroForum.nl

guladjawa

Gebruikers
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by guladjawa

 1. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  bedankt voor info pdfbq , voeding was 5 euro , heb er gelijk nog maar een bij besteld .Kan je mij nog wat info geven hoe je de 2 voedingen dan hebt aangesloten.
 2. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  Goed zal voortaan on topic blijven. Gevonden op internet : schakelende voeding, geeft standaard 7,5 volt bij 20Amp, is instelbaar tussen 5,8-9 volt. Niet nieuw maar wel heel goedkoop.Ik had gelezen dat om perchloraten te maken een iets hogere voltage nodig was dan de standaard 5 volt uit een atx voeding .Kan ik de anodes meteen testen hoe ze het uithouden in een perchloraat cel.
 3. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  Ebay is inderdaad een goede plek om ti en mmo te vinden was je waarschijnlijk voor 30 euro klaar geweest i.p.v van 60 euro.Zoals al had geschreven ben ik bezig om de mmo anodes te coaten met lood dioxide mag ik de resultaten in deze topic plaatsen, of kan ik ze beter in de topic van lood dioxide anodes van dennisman zetten.
 4. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  @pdfbq hier het internet adres met het artikel pm me even als je nog een stuk mmo anode nodig hebt je hebt nog wat van me tegoed! http://www.amateurpyro.com/forums/blog/2/e...ode-microscopy/
 5. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  Aangezien je zoveel mmo platen hebt, zou je nog kunnen overwegen om een stuk daarvan te coaten met lood dioxide.Je kunt dan wel perchloraat maken.Ik heb in ieder geval deze mmo platen besteld, en ben nu aan het experimenteren om er een lood dioxide laag op te krijgen.Ik heb een artikel gelezen waar iemand dat had gedaan.Het probleem met titanium is om een goede onderlaag te krijgen waarop het lood dioxide zich kan hechten.Ik heb verschillende pogingen gedaan met platen titanium, maar het lood dioxide bladderde er steeds na korte tijd vanaf.Ik heb mijn mmo in stukken geknipt en ben nu aan het electrolyseren ,het ziet er veelbelovend uit .Zal straks wat foto´s maken en posten.Nog even een vraagje Hoe dik moet het lood dioxide laag zijn ? Hoe dikker hoe beter of juist niet?
 6. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  Sorry pyrobass, ik zal in het vervolg beter op mijn hoofdletter gebruik en opmaak van mijn berichten letten. Pdfbg ik heb zeker interesse in die methyleen-blauw en indigo-karmijn,ik neem in maart wel even contact met je op. Ik heb net mijn computervoeding omgebouwd en ga van het weekend eens proberen om wat naclo3 te maken. Ik heb nog een vraag,ik weet dat je een verzadigde oplossing van nacl moet maken maar waarom gebruiken we geen overmaat aan zout? Is het niet zo dat wanneer de natrium en chloor ionen "opraken" het niet opgeloste zout dan weer oplost?Dan hoef je dus minder snel je oplossing te vervangen.
 7. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  ik heb mijn bestelling anodes binnen 1 setje platina en 1 setje mmo nog even oude computer voeding aanpassen en dan kan ik aan de slag. als reactie vat heb ik een afsluitbare glazen spaghettie pot . ik maak me alleen nog wat zorgen over het zuiveren van het perchloraat schijnt toch niet zo eenvoudig te zijn.
 8. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  Alweer bedankt voor de info ik heb het stuk even gelezen en pt anode is dus ongeschikt om chloraten te maken, ga dadelijk ook mmo anode bestellen en dan 2 cellen bouwen een voor chloraat en ander voor perchloraat ,jammer dat het niet in 1 cel te realiseren is.
 9. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  bedankt voor de info , ik had die ringen nog liggen en dacht er dus een doel voor te hebben. Maar heb toch maar pt electrode in Amerika besteld.Ik zal hem voor dit jaar wel niet meer op tijd binnen hebben maar voor volgend jaar zeker, kan ik vast een voorraadje maken.
 10. guladjawa

  Chloraat dmv electrolyse

  is het ook mogelijk om 24 kr gouden ringen als electrode te gebruiken
×