Jump to content
PyroForum.nl

Ruud

Gebruikers
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

 1. Ruud

  Aceton + Piepschuim (Polystyreen)

  Onder vacuüm laten drogen zodat alle lucht eruit verwijderd wordt, wordt het keihard en dan zou het wellicht kunnen dienen als sabot. Het probleem is alleen het in model krijgen van de PS onder vacuüm omdat de vorm verpest zal worden indien met de vacupomp aan zet omdat de lucht eruit wordt getrokken.
 2. Ruud

  Spiritus

  Kookpunten liggen idd dicht bij elkaar maar methanol zal als eerste overkomen en door de eerste paar mL weg te gooien(ligt natuurlijk wel aan de hoeveelheid die gedestilleerd gaat worden) krijg je redelijk methanolvrije ethanol. Ik zou het niet willen drinken maar voor andere toepassingen is het perfect te gebruiken.
 3. Ruud

  Spiritus

  Ook kun je een fles sterke drank destilleren met en vigreuxkolom, nog beter: 2 kolomen. Geen gefuk meer met methanol/MEK. Als methanol de enige toevoeging is, dan is het simpel te verwijderen door het eerste paar mL destillaat weg te gooien daar methanol eerst overkomt. Het zelf gisten van suikerwater d.m.v. een turbogist is niet zo moeilijk en ook niet tijdrovend( + je hoeft geen accijnzen te betalen), binnen een week heb je 30L gegist met een alcoholpercentage van ca. 13 - 18%. Als je bronnen moet hebben waar je deze gisten kunt krijgen moet je me maar ff pm-en. Ik heb al eens een topic gemaakt hierover en zal de url binnenkort wel eens posten. EDIT: De verkregen EtOH kun je vervolgens watervrij maken door watervrij CuSO4 (of vergelijkbaar watervrije zout toe te voegen) toe te voegen maar dat zal jullie reeds bekend zijn neem ik aan.
 4. Ruud

  Isopropylnitriet

  Alkylnitrieten zijn ook een goed tegengif tegen blauwzuurvergifegingen(HCN)
 5. Hallo beste mensen, ik ben Ruud, ben afgestudeerd chemicus(HBO, organisch) en denk dat ik wel een waardevolle bijdrage kan leveren hier op het forum. Hoewel ik nog weinig ervaring heb wat pyro betreft (Swim is meer actief geweest in de syntheses van drugs maar heeft dit nu definitief achter zich gelaten) zou ik toch wel een waardevolle bijdrage kunnen doen hier op het chemieforum en kan ik natuurlijk ervaring opdoen wat pyro betreft. Jullie zullen me nog wel eens tegenkomen hier op het forum. Groeten, Ruud.
×