Jump to content
PyroForum.nl

Rowald

Gebruikers
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

 1. Rowald

  Aceton + Piepschuim (Polystyreen)

  Oei sorry...dan zat ik fout. Ik heb het nochtans altijd zo geweten. Maar ja, fouten maken is menselijk zeker? :lol:
 2. Rowald

  Aceton + Piepschuim (Polystyreen)

  Als je aceton over polystyreen giet, gaat die polystyreen-keten uiteen vallen in styreen. En dit samen met aceton geeft die flubberige massa. Als je dit styreen terug gaat verwarmen, gaat zich nieuw polystyreen vormen. (dit om even de chemie achter deze proef te verklaren)
 3. Rowald

  Ik ben Rowald

  Haha, nee zo ben ik niet! Bedankt alleszins voor het welkome ontvangst.
 4. Rowald

  Ik ben Rowald

  Niet alleen voor de HE...voor alles wat met vuur, explosies, rook te maken heeft, maar dan de chemie erachter. Wel, ervaring in het maken van shells enzo heb ik niet, maar ik ken wel de reacties tussen kaliumnitraat en zwavel, kaliumpermanganaat en glycerol. Zulke dingen. Ik ben hier om wat meer over dergelijke reacties op te doen, en uiteraard om wat mee te discussiëren. @Berke_Experiment: Nee, ik ben niet van Limburg. Ik woon in Vlaams-Brabant. Dat wiskunde geen "makkie" wordt heb ik al mogen horen van mijn voorgangers. :lol:
 5. Rowald

  Ik ben Rowald

  Ik zit inderdaad op amauteurchemie. Als ik zo eens rondkijk op dit forum zie ik veel vaktermen, zoals: shells, mesh, ... Hier ken ik vrij weinig van, maar de chemie erachter interesseert me wel!
 6. Rowald

  Ik ben Rowald

  Hallo iedereen, ik ben Rowald, 16 jaar en ik woon in een boerendorpje in Vlaanderen. Ik zit in het 4de middelbaar en volg Wetenschappen-Wiskunde. Mijn favoriete vakken zijn: chemie, fysica, biologie, aardrijkskunde en wiskunde. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met chemische experimenten (gaat van spectaculaire proefjes tot "saaie" syntheses), muziek beluisteren en ik durf al eens uitgaan! Ziezo, meer heb ik momenteel niet te zeggen. Als er vragen zijn, stel ze gerust! Rowald
×