Jump to content
PyroForum.nl

Alexy

Gebruikers
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

 1. Alexy

  Korte Vragen Topic

  Met papier en plastic doelde ik op m'n huls van papier en plastic tape . Maargoed ik heb geen rammer die in een pvc pijpje past en dit vind ik leuker, heb je wat meer aan .. Bedankt voor je reactie trouwens . Zal de huls wel gaan verstevigen dan..
 2. Alexy

  Korte Vragen Topic

  Ik heb zo hard mogelijk de nozzle erin geramd (mijn rammer is een afgezaagde bezemsteel.. lekker huis-tuin- en keuken stijl ) als ik kon zonder dat de huls scheurde. Maargoed papier en plastic fikt natuurlijk ook af dus da's weer een ander verhaal. Maar een sterkere huls en sterkere nozzle dus. Bedankt voor je reactie .
 3. Alexy

  Korte Vragen Topic

  Hela, tijdje terug alweer dat ik hier was. Ik heb laatst een pijl in elkaar gezet (klik), eerst wat specificaties dan mijn vraag.. -De motor is gemaakt van papier en tape (1x papier, dan 1xtape en dat dan 3x), gewoon om m'n rammer heen gedraaid. Lengte = 11,5cm, binnendiameter=2,4cm. Gevuld met de gebruikelijke KNO3/C12H22O11 (20/11) compositie. -De nozzle is van verpoederd bentoniet met een gat van 6mm. Het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=BGSHGcwK5Eg En mijn vraag. Zoals je ziet ging er iets fout tijdens de vlucht. Nu zie ik op het filmpje ook wat papiersnippers vliegen, wat is nou de beste conclusie om te trekken? Is de huls dan te slap of was de nozzle niet sterk genoeg (en nam 'ie wat papier mee)? Kortom; sterkere huls of sterkere nozzle?
 4. Alexy

  Klein pijltje :)

  Ja klopt ik krijg altijd zo'n trek van vuurwerk bouwen, had het ook eerst met vissticks geprobeerd omdat vis zo gezond is maar dat wou niet echt D: !
 5. Alexy

  Klein pijltje :)

  Thanks ! Ik heb het in poedervorm in een buis geramd (eerst met een vijzel bewerkt). Ik zal volgende keer even het een en ander meten want ik heb nu een a4'tje dubbel gevouwen en om een drumstick heen gerold, wat duct tape eromheen en dat was de buis. De drumstick dient dan uiteraard ook als perfect passende rammer . Ik heb alleen de diamater van de buis; 1,44 cm. Ik ga als ik ben opgeknapt (griepje te pakken) weer aan het werk en dan zal ik is een meetlat erbij pakken en hier en daar wat foto's maken. Gezicht niet in beeld is wel een goeie overigens, zal hem onthouden .
 6. Alexy

  Klein pijltje :)

  Thanks . De pijl kwam aardig hoog ja, had ik niet verwacht. Overigens een slechte locatie uitgezocht om het af te steken mocht het iemand opvallen. Tegenwoordig fiets ik naar een open plek om te stoken..
 7. Een van de eerste pijlen die ik heb gemaakt . Onder andere voor het profielwerkstuk van school, maar natuurlijk voor het grootste deel omdat het leuk is. Omdat mijn ervaring met het maken van vuurwerk beperkt is ben ik klein begonnen met een vuurpijl met wat crackling flying fish fuse. De motor bestaat uit 18gram KNO3 + C12H22O11(tafelsuiker dus) gemengd in de massaverhouding 2:1 . Nozzle van bentoniet, 3,5mm. Anyway: filmpje
 8. Alexy

  Ik Ben.. Alex

  Gewoon een beetje ingevuld wat hierzo staat . En bedankt Bob & Danny !
 9. Alexy

  Foto's Van De Jaarwisseling

  Oei excuses! Bedankt dat je de foto's laat staan! Och mijn zus heeft al eerder veel problemen ermee gehad (onder andere een hoop gezeur met Teleac), dus voor als het nog niet duidelijk was.. Nu wel . Bedankt voor je reactie overigens!
 10. Alexy

  Foto's Van De Jaarwisseling

  Bedankt voor je reactie. De foto's zijn gemaakt met de volgende apparatuur: Canon EOS 40D + de kitlens (Canon EF 18-55 3.5-5.6) (statiefje en afstandbediening) Ik heb in m'n enthousiasme inderdaad niet nagedacht of de foto's hier wel thuishoren aangezien het inderdaad commercieel vuurwerk betreft. Dank voor je reactie, ik zal even een berichtje sturen naar het forum beheer. Willy ook bedankt! Grappig hoe de meeste mensen negatief reageren op foto 3, behalve zij die wat speciaals hebben met vuurwerk/pyrotechniek .
 11. Alexy

  Foto's Van De Jaarwisseling

  Deze jaarwisseling heeft m'n zus -evenals vorig jaar- foto's gemaakt van het vuurwerk dat we hebben afgestoken. Alle foto's zijn eigendom van de fotografe. Gebruik zonder toestemming van de fotografe is strafbaar. Een update van de foto's zal binnenkort volgen. Verder staan er nog korte filmfragmenten online: Waterval Poisonous Spider(?) Note: vergeet niet "watch in high quality" aan te klikken Als het goed is wordt er nog ruim een half uur aan film materiaal -in hogere kwaliteit- beschikbaar gesteld. Enjoy! Gr. Alex !
 12. Alexy

  Ik Ben.. Alex

  Hallo allemaal ! Even voorstellen dan maar. Ik ben Alex wonende te Hilversum, met een huidige leeftijd van 17 jaar. Mijn grootste interesse/passie is vuurwerk. Vanaf kinds af aan vind ik het geweldig. Naar aanleiding van een aantal filmpjes op YouTube ben ik hier terecht gekomen, heb eerst wat gelezen als gast en heb toen besloten een account aan te maken. Maar goed, verder over m'n hobby's. Naast vuurwerk is flyboarden een grote hobby van me. Flyboarden? Simpelweg kitesurfen op het land met een mountainboard . Verder speelde ik vroeger actief gitaar, maar de laatste tijd een stuk minder. Af en toe pak ik 'em er nog wel is bij . Op school doe ik 4HAVO (blijven zitten ja, in het 3e leerjaar), profiel NT+Aardrijkskunde en informatica. Daarnaast heb ik een bijbaantje in het weekend bij.. een paardenstoeterij . Hier ben ik via m'n zus terechtgekomen toen ik geld tekort kwam voor oud en nieuw, en het werk is prima bevallen. Verder heb ik niets bijzonders met paarden. Mijn ervaring met pyrotechniek is zeer beperkt, ik weet wat een aantal stoffen kunnen doen en ik steek vuurwerk af, maar ik heb nog een hoop te leren hier. Nou ja, dat was ik in korte lijnen . Groetjes! Alex
×