Jump to content
PyroForum.nl

jouri_pyro

Inactive
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jouri_pyro

  1. Misschien een bump, maar ik dacht dat wat ik op internet heb gevonden, jullie wel intressant zouden vinden.
    Voor iedereen die nog een rocket tool voor kno3:suiker/meal raketjes wil (laten) maken:

    Perfect_Nozzles.zip

  2. Het is MgCO3

    Hey, zou je hier ook flash oid van kunnen maken?
    Hoeft niet eens zo'n sterke flash te zijn, maar dat krijg je zoieso niet met Kno 3.
    Het is maar voor polumna's dus.... :o .

    bye jouri
  3. Oke, zal ik wel is even proberen. Dan maak ik er ook meteen 1 voor shells, cakes, starmines etc.
    Zal wel grappig zijn :o .

    bye, jouri


    EDIT: Ik heb er al 1 gemaakt voor vuurpijlen. Ik zal ze posten als ik er weer ben van school:P.

    EDIT2: Hier is ie dan :huh:

  4. Wat bij mij altijd werkt is ,
    Je pakt een accu van een boor ( of iets anders dergelijks) je bevestigd + en - pool aan een stukje grafiet. Als je de + en de - pool nu op je stroom bron houd zou dit rood gloeiend moeten worden. Grafiet haal ik uit vullingen van vulpotloden.

    Dat snap ik niet helemaal :o , zou je daar een schema van kunnen maken want klinkt wel handig. Past ook precies in een raket motor.

    bye, jouri
  5. Ik zou als ik jouw was gewoon even proberen met die spullen die jij hebt, een boormachine accu levert toch al gauw meer dan 1 ampere (en zijn rond de 12v), dus dat zou heel goed moeten kunnen mits je niet een hele lange (dikke) draad gaat gebruiken (pak gewoon zoals mij audiokabel ofzo).

    Ik heb het net geprobeert met een (redelijk) dik nachtlampjesdraad met een schakelaartje erop :D , en het werkte :D . Het draad was ongeveer 50 CM lang.

    Ik heb het ook nog geprobeert met een 5M lange snoer ertussen, wel wat vertraging maar het lukte. Ik zette de schakelaar om en een halve seconde later brande de draad door :huh: .

    Dus bedankt voor de tips.
    bye, jouri :o
  6. Ik heb het toch iets aangepast:
    Ik gebruik een dunner draadje en ik wikkel het niet meer om elkaar heen, het zier er ong. zo uit:

    Het draadje kan dichter bij elkaar geknepen worden, en zo bv. in een pijl gedaan worden, geen staalwol nodig :D
    Wel moet ik na elke ontsteking even een stukje afknippen een een nieuw draadje monteren. No problem.


    Hey,
    Hoe bedoel je dit want dit lijkt me nog wel wat :o . Kun je hier wat meer uitleg over geven en mischien een tut? Voor de modelraketten lijkt me dit echt HET idee, want het ziet er wel simpel uit. :huh:

    bye, jouri
  7. Voor een gekleurd rookspoor eindigend in een effect zou een vuurpijl met een grote rookster (zie composities database) eraan waarschijnlijk een betere optie zijn. Deze composities branden redelijk snel, en vormen veel rook in een korte tijd. Ook met de snelheid van je raket krijg je dan nog een zichtbaar gekleurd rookspoor, maar dat ligt waaschijnlijk ver boven het niveau van de topicstarter.


    Hey,
    Jah dat is ver boven mijn niveau. Ik begin net aan raketten bouwen en kwam op dat idee omdat me dat wel gaaf leek :P . Jouw idee snap ik dus nog niet veel van :P . Dus als ik wat verder ben kan ik dat ooit nog wel proberen.

    bye jouri
  8. Er is een Organic Smoke Dye op de markt die in combinatie met KClO3 en Lactose gekleurde rook zou moeten produceren. Ik heb hier een sample liggen van rode en blauwe dye maar heb het eigenlijk nog te druk gehad om dit te testen. Begin nu weer meer tijd te krijgen van pyro en het begint weer ontzettend te kriebelen dus binnenkort zal ik dit uittesten en de resultaten posten.


    Oke, maak je dan ook een filmpje?
    Dus je kunt geen raket maken met gekleurde rook als ik het goed begrijp, in iedergeval niet met kno3.
    ben benieuwd. :P

    bye jouri
  9. Volgens mij word de stuwkracht minder,
    maar je kan het altijd proberen.


    Jah, dat dacht ik dus ook. Maar uit R-Candy of droge kno3/suiker mix kun je wel heel veel kracht halen en ik zou niet weten waarom het met ''dye'' minder kracht zou hebben. Maar als ik kno3 heb ga ik het zeker proberen, want het zou een heel mooi effect worden op mijn modelraketten. :P

    bye, jouri

    EDIT:
    Heb je dat op het internet gelezen? Niet alles wat op het internet staat is waar.

    Ja, ik heb het op internet gelezen maar ook op youtube gezien, en volgens mij staat er op dit forum ook nog een heel stuk over gekleurde rook. :P
  10. In eerste instantie denk ik dat het in de practijk niet eens mogelijk is om met KNO3/suiker gekleurde rook te maken, en al zou het lukken dan zal je veel te weinig stuwkracht hebben.


    Hey,
    Met kno3/suiker kun je wel gekleurde rook maken als je er organic dye doorheen doet. Maar of je genoeg stuwkracht hebt dat weet ik zelf dus ook niet :P. Maar als het lukt, heb je zo'n vet effect :P .

    bye
×
×
  • Create New...