Jump to content
PyroForum.nl

papa chris

Inactive
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

papa chris's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ik heb gisteren uit Amerika een zak vol met hulsjes gehad, ID 6,4 mm lengte 50 mm. lijkt me wel leuk om daar kleine vuurpijltjes van te maken met gekleurde staarten ipv saaie knallers. Nou heb ik dus een klein probleempje, ik kan er prima een eindstop in krijgen, BP erin persen gaat ook goed, maar dan de eindstop erin waar dan nog eens een gaatje in moet en waar ook nog eens een lontje in past. boren lukt tot nu toe nog niet in deze kleine diameter. De nozzle verpulverd helemaal. (mijn lont is waarschijnlijk te dik, 2,5mm visco) Met alleen de eindstop en 1,5 gram BP heb ik een fonteintje van 15 cm hoog die ongeveer 2 seconden aanhoud. ik probeer vandaag wat er gebeurt als ik helemaal geen eindstop gebruik, en de huls gewoon helemaal afvul met geperst BP. Iemand een sugestie voor zo'n kleine nozzle ?
  2. Wat voor motortje zoek je, (Ik ben elektrotechnisch ingenieur). Heb van alles liggen, als ik iets heb wat voor je past dan krijg je dat van me. het slimste is om een borsteloze motor te zoeken (zoals gebruikt in een pickup). rendement is redelijk maar er is nagenoeg geen slijtage. Mail me anders een foto van je motortje.
  3. Kan beter in de fik gaan met alleen houtskool wat gemild wordt dan een complete BP samenstelling. Waarom koop je toch niet een ballmill ?, zo duur zijn deze niet. Het is veiliger omdat er al anti statische bussen bij zitten die mooi lucht dicht zijn. Ik ben blij dat ik dat wel heb gedaan.
  4. Fijn dat het gelukt is, Ik heb mijn houtskool gisteren ook door de ballmill gehaald. VERSCHRIKKELIJK MOOI POEDER NA 1 UUR MILLEN. Dit resultaat krijg je echt handmatig niet voor elkaar, het is nog fijner dan stof geworden.
  5. Wat bedoel je met verkeerd doen ? Schil je wilgenhout zo kaal mogelijk (er mag geen bast meer aan zitten) , laat het een paar dagen in de buitenlucht drogen. (in de zon) dan in een pan of een verfblik, met een gaatje van 4mm in de deksel (goed vol stoppen, met stukjes van maximaal 20mm x 20mm diameter) Brander eronder en rustig wachten. (brander zoveel mogelijk uit de wind houden) Er ontstaat op een bepaald punt behoorlijk wat rookontwikkeling, maar dat duurt bij mij maar 30 min. Daarna zal de rook snel afnemen. Iets later (15 min.) verdwijnt de rook volledig en komt er om de paar seconden een klein rookwolkje uit het gaatje. dan de brander uitzetten en het gaatje afsluiten met een balletje (uit je ballmill) zodat er zo min mogelijk zuurstof in je blik kan komen (blik niet gelijk openen, dan komt er zoveel zuurstof bij de hete houtskool dat het alsnog kan ontbranden.) Na een uurtje is alles afgekoeld en heb je heel mooi houtskool. Vandaag komt mijn Ballmill aan !! (3 weken onderweg geweest vanuit USA, douane deed nogal moeilijk)
  6. ik heb gisteren berk verkoold, maar dat gaf wel een enorme rook ontwikkeling en het zag er ook niet zo mooi uit als verkoold wilgenhout (verbrande stukken ertussen). Ik denk dat er teveel olie in berk zit. (wordt ook niet voor niets gebruikt als aanmaakhout). Ik blijf fijn bij wilgenhout.
  7. Nieuwe test met wilgenhout van wilgen stammen ipv wilgen takken, geen bast meer die je moet schillen en een beter resultaat. ook nagenoeg geen residu meer. (heeft al meer dan een jaar geklieft liggen drogen). ik heb gisteren een voorraadje wilgenhout gehaald. (voorlopig wel genoeg lijkt me) Ik wil ook proberen hoe het met hennephout gaat, heb alleen geen idee hoe ik daar aan moet komen (iemand sugesties ?) Wat ik ook heb gelezen is dat je vooral zachte houtsoorten moet gebruiken, waarom dan geen berk ?
  8. Heb je enige indicatie wat de minimale en de maximale dikte mag zijn om het binnen een redelijke tijd te vekolen ? De wilgen tenen die ik heb liggen tussen de 10mm en 30 mm in doorsnede met een lengte van 2 meter (vers en ongeschild). Zou het een optie zijn om dikkere stukken van 30mm na het verkolen af te schrapen om de eventuele verbrande buitenkant te verwijderen ? Zal wel een zootje worden als we dat gaan doen.
  9. Toen ik alles had gebroken, kwam ik in een aantal stukjes nog bruinachtig hout tegen. Tijdens het nogmaals verwarmen, kwam er behoorlijk wat witte rook uit de pan en was het resultaat mooi gitzwart houtskool. Dus ik denk dat ik de volgende test met dunnere stukjes ga doen, of ik haal de wilgen tenen door een houtversnipperaar. Ik heb ergens gelezen (weet niet meer waar) dat het gevaarlijk zou zijn om na de verkooling de pan te openen. De verkoolde resten zouden dan spontaan kunnen ontbranden. Dat wil je natuurlijk al helemaal niet. Ik heb trouwens geen witte gloed gezien, maar wel een bruinachtige gloed. Ook heb ik nog eens nagedacht over het residu, het lijkt wel verbrande suiker of inderdaad teer
  10. Hallo vrienden en vriendinnen, dit is mijn eerste post op dit forum, ik ben deze week eens gaan experimenteren om ook zelf houtskool te maken. Ik heb daarvoor een camping gasbrander gekocht en een roestvrij stalen mosselpan. Als houtsoort heb ik wilgenhout gebruikt wat ik nog had liggen (eigenlijk waren dat de snacks voor mijn vogels). Ik heb zoveel mogelijk houtjes klein gehakt tot ongeveer 10mm x 10mm, dit allemaal in de pan gestopt, de deksel erop (een 4mm gaatje in de deksel) en de brander aangestokken. Na ongeveer een 30 min. begon de witte rook uit het gaatje te ontsnappen, na ongeveer 90 min was deze rook zo goed als verdwenen. Alles een uurtje laten afkoelen, daarna heb ik de verkoolde stokjes in kleinere stukjes geknakt en alles nogmaals 45 min in de pan verwarmt. Er blijft alleen een vreemd residu achter in de pan, weet iemand wat dat is ? (Kan deze pan vermoedelijk niet meer voor het avond eten gebruiken) Het resultaat is volgens mij best aardig Als mijn kogelmolen binnen is ga ik het verpoederen en BP maken. Papa Chris
×
×
  • Create New...