Jump to content
PyroForum.nl

Thomaz

Inactive
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Thomaz

  1. Tuurlijk niet, als iets een hoge weerstand heeft zal het dus ook nooit warm worden. Als jij een dik draad kort gaat sluiten gaat er weinig gloeien, dit omdat (in dit geval leidings weerstand) veels te groot is.

    Jij beweert dus dat iets met een hoge weerstand snel roodgloeiend wordt omdat deze heel moeilijk de electronen er door heen laat, dit is dus niet zo. Dan zou in jouw theorie een stuk plastic (iets met zeeeer hoge omhse weerstand) binnen no-time roodgloeiend worden... :o

    Een dun koper draadje heeft een heel lage ohmse weerstand, hierdoor kunnen de electronen er makkelijk doorheen en aangezien ze met zijn heel velen (afhankelijk van je voeding) daar met ze allen tegelijk door heen gaan vloeien onstaat er zoveel warmte.


    Een klein draadje heeft meer weerstand, en dus daarom gaat deze gloeien. Bij een dikdraad is de weerstand veel kleiner en daarom gaat deze niet snel gloeien. ExplosiveCoek had het wel goed.
  2. Ik ben 16 en woon in België. Jammer, in Nederland mag meer :blush: .


    Welkom op het forum.

    Kan je uitleggen wat er in Nederland meer mag dan in België? Want volgensmij mag je qua vuurwerk in België meer.
  3. Zo, dat ziet er zeker netjes uit. Volgensmij geen bbq houtskool, of wel? En hoelang heb je het gemilld?

  4. Ik heb geprobeert om er halve rondjes in de balken te maken, maar door het frezen (we hadden niet echt de goede) is het cilindervormige geworden. Het hout wordt een beetje zwart maar begint niet te branden en het blijft goed in vorm. En ik heb er dus een gat in geboort om het lood er in te gieten, dus je krijgt dan wel één uitsteeksel aan je bal maar die kan je er gewoon afknippen. De balken bleven opelkaar zitten doordat ik de balken precies goed opelkaar heb gezet en dan met een lijmtang vast heb gemaakt.

    Thomaz

  5. Ik heb mijn loden ballen in 2 balkjes hout gegoten. Door in bijde balken 2 halve rondjes te frezen, die met een lijmtang tegenelkaar te zetten en dan van boven een gaatje boren, waar het lood doorheen gegoten kan worden. Ze zijn niet perfect rond maar ze doen het goed genoeg voor mij. En je kan ze altijd nog wat bij vijlen.

    Thomaz

×
×
  • Create New...