Jump to content
PyroForum.nl

kalimus

Gebruikers
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

kalimus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Welkom, Wat doet dat filmpje dan op je site. Zo te zien doen je vrienden en jij niet leuke dingen met vuurwerk. Leuk hoor! Effe een paar koeien bang maken. Dierenbeulen!! Maar goed, ik hoop dat je goed de regels heb gelezen. Eén klein foutje en je bent gewarned. Groetjes Kalimus
  2. Ja, die shell heb ik gewoon op een paal geplaatst. Het was ook een test, dus lanceren met een motier is dan vaak niet handig. Break sas = gewoon gekorreld buskruit. De knal was ook niet hard als je de film kijkt. Starcomposition = Charcoal fire dust Kaliumnitraat KNO3..........55 Houtskool C.....................33 Zwavel S..........................7 Zetmeel...........................5 (je kan ook gewoon dextrine gebruiken) Ik heb als kern gewoon rijstkorrels gebruikt. Op de foto kan je zien dat de sterren een beetje ovaal zijn. En iedereen bedankt voor jullie reacties!
  3. Vorig jaar kwam ik op het idee om van een lege kindersuperise ei een mini shell te maken. Hieronder staan een aantal plaatjes en films van mijn "eggbomb". Stap 1 : eerst heb ik mijn sterren gemaakt met behulp van een sterrenmolen. Deze molen heb ik gemaakt met een lege pringelsdoosje en k-nex. starmachine.MPG Stap 2 : dat lege doosje omtoveren tot een shell Stap 3 : het ei invullen met sterren en burstsas. Vervolgens het ei helemaal met papier en lijm bedekken. Op de laatste laag wat seconde lijm smeren, zodat het extra hard wordt. Stap 4 : aansteken! kindersuprise_shell.MPG Ik dacht eerst dat het een alleen maar vuur zou spuwen (fontein), maar uiteindelijk heeft het geknald. Ik vond het wel jammer dat de sterren meer horizontaal brandde.
  4. kalimus

    Flash

    Wooooooow die is fel. Zoveel licht met alleen maar Ba(NO3)2? Nou dat wordt proberen dan :P
  5. kalimus

    Flash

    Je hebt gelijk. KNO3 met magnesium veroorzaakt een fellere flits dan die andere compositie. http://pyroguide.com/index.php?title=Nitrate_flash Hier staat het. En Leander bedankt voor al die informatie, maar ik weet wel wat de verschillen zijn tussen die oxidatoren. Ik ben misschien een nieuwkomer bij pyroforum, maar ik ben geen amateur;)
  6. kalimus

    Flash

    Je moet experimenteren met verschillende composities, maar niet met te gevaarlijke stoffen. Ik heb nooit geëxperimenteerd met stoffen als KClO3 en KMnO4. Ik vind deze twee instabiel. Met alleen KNO3 + Al + S kun je al sterke flash composities maken. Check deze film. Ik heb deze film niet gemaakt, maar ze hebben echt een super heldere flashcompositie gemaakt. Deze brandt echt heftig. Jammer dat het mij tot nu toe niet is gelukt om zo een te maken. Effe voor de duidelijkheid, dit is een mengel met als oxidator KNO3. Nitrate_Flash.wmv Mooi hè?
  7. kalimus

    Religie

    Flamekeeper lees dit maar eens goed door, dan begrijp je wat ik bedoel. http://www.xerson.nl/content/view/351/ Niets is iets, alleen we kunnen het niet met onze ogen waarnemen. Als een anti-deeltje tegen een deeltje botst komt er enorm veel energie vrij. Waar komt dat energie vandaan. Hoe kan uit twee extreem kleine deeltjes zoveel energie vrijkomen. Leg maar uit. Er moet dus ergens energie vandaan komen, alleen we kunnen het niet zien. Energie uit het niets dus. :P
  8. kalimus

    Religie

    Nou het is geen agressieve knal. Hij heeft een grote mortierbom gemaakt. Geloof je me niet? Kijk maar 's nachts (geen bewolking) naar de sterren . Mooie siervuurwerk hè? :P
  9. kalimus

    Religie

    Iedereen heeft het recht om te geloven wat hij of zij fijn vindt. Ik ben ook gelovig. Je moet gewoon respect vertonen voor elkaars ideeën. God, Allah, Boedha, etc. Allemaal dezelfde. Ik zie zelf "God" als het begin van alles. Wetenschappers hebben het toch over de zogenaamde "BigBang" theorie. Alles is ontstaan door een oerknal. Die knal was als ware het begin. Volgens mij zit achter die knal een ontwerper. Alles heeft een ontwerper. Denk eens na. Bijvoorbeeld: architect, beeldhouwer, programmeur, pryo-technicus, etc. Je kan God zien als een zogenaamde "pyro-technicus" van die knal. En dan niet vragen stellen als: Waar komt God vandaan? Dat slaat nergens op. Lees maar wetenschappelijke tijdschriften. Wetenschappers beweren dat ze energie uit het niets kunnen halen. Dus is God ook ontstaan uit het niets. Het klinkt raar, maar het klopt wel. Hoe God eruit ziet weet niemand, want niemand heeft "het" gezien. Tegenwoordig zijn er helaas bepaalde groeperingen, die in de naam van het geloof, misdaden plegen. Bijvoorbeeld extremisten. Ze gaan onschuldige mensen dood maken en vervolgens zeggen ze dat ze dat doen in de naam van Allah. Dat het de wil van God. Hoe kunnen ze weten wat God van hen wil? Het staat in de Koran??? Nou, dacht het niet. Laat maar zien waar het staat? Veel mensen maken er een troep van. Ze spelen met hun geloof. Mensen zien extremisten aanslagen plegen en vervolgens denken ze dat alle moslims terroristen zijn. Allemaal vooroordelen. Dit mag niet. Je moet respect hebben voor elkaars opvattingen. Ik heb niks tegen mensen die niet geloven. Het maakt mij helemaal niet uit. Zij moeten het zelf weten wat ze geloven of niet. Hebben jullie nog een opmerking? Vraag het maar gerust.
  10. Als OH- en NH4+ met elkaar in contact komen reageren ze toch onmiddelijk tot water en ammoniak NH3? Hierdoor blijft er toch alleen een oplossing van kaliumnitraat over? Of zie ik het verkeerd? Door deze oplossing in te dampen blijft er toch KNO3 over? Waar kan je dan kaliumhydroxide kopen? Ik weet alleen dat er in gootsteenontstopper natriumhydroxide zit, maar dan krijgen we natriumnitraat en niet kaliumnitraat! Dus dit wordt wel een beetje moeilijk. Jammer dat doormiddel van elektrolyse geen NO3- ionen kunnen worden gevormd. Het komt allemaal door die O-verbinding. O is een te sterke oxidator. Wie heeft een betere idee?
×
×
  • Create New...