Jump to content
PyroForum.nl

chemicus

Inactive
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

chemicus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. chemicus

    Chemische drol

    Om het allemaal op te kuisen moet je je goed voorbereiden : - Binnen leg je een grote plastiek folie onder de opstelling en kuis je alles op met een emmer en een natte spons, wel handschoenen gebruiken en eerst alles laten afkoelen. - Buiten zet je een emmer water klaar en kan alles eenvoudig wegspoelen. Om te voorkomen dat je fles omvalt gebruik je best een statief met ring.
  2. chemicus

    Chemische drol

    Als je de proef een beejte aanpast naar dit : - Pet fles - 1 koffielepel KI - Enkele ml zeepoplossing - Schudden - Snel 30 ml H2O2 bijgieten - Afstand nemen Dan krijg je dit ( kan tot 2 m hoog spuiten! ). Spijtig genoeg geen film maar een foto. Hoofdletters en een verzorgde post a.u.b. - Prophet slang.php
  3. Als je kamer 2x4 is dan heb je ongeveer 7,8 kg droogijs nodig om de ruimte tot 0,5 m hoog volledig te vullen met CO2.
  4. Bedankt voor de fijne positieve reacties. Het was een programma op vt4 ( Belgische zender ) en de uitzending was op 19 april 2007. Het programma was iets idoolachtig nl : supertalent in vlaamderen. Alles was zelf gemaakt, ring met podium ( met rookkanon ) waar het nitrocellulose met ijzeren klemmetjes op vastgemaakt was. Spijtig genoeg is de hele show nog niet op internet, maar mijn zoon is van plan dit via u tube (?) op internet te brengen. Even voor de duidelijkheid, mijn zoon trad op met diabolo's, de vader is de chemicus die de chemische proeven uitvoerde.
  5. chemicus

    Nitrocellulose

    Dankzij de informatie die ik hier vond, was ik in staat volgende voorstelling op TV te doen met nitrocellulose. Het was niet eenvoudig zulk groot vlak te maken ( 5 bladen boven elkaar gehangen ), maar het was wel een fijne uitdaging om dit tot een goed einde te brengen. Ik dank de mensen die de topic over nitrocellulose ( maar ik vind ze niet meer terug? ) gemaakt hebben. nitrocellulose.mpg
×
×
  • Create New...