Jump to content
PyroForum.nl

semafoor

Gebruikers
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by semafoor

  1. semafoor

    4'' Shell

    Hier een 4'' shell met mislukte (misvormde) sterren (golden willow 2 silver flash). Ook mijn spoilette was niet zoals hij behoorde te zijn, waardoor de shell al na enkele tientallen meters hoog ontplofte. Mijn vriendin heeft dit filmpje gemaakt en stond ongeveer 75 a 100 meter verderop en toch belandde ze nog in een sterrenregen. Al met al was het effect grappig en hebben de mislukte sterren hun werk nog redelijk goed gedaan. http://nl.youtube.com/watch?v=cYK2AqAGz1U
  2. semafoor

    3'' Starmine

    Hey pyrofanatic en Dieselpower, allereerst heel erg bedankt voor de complimentjes. In ''the English section'' van pyroforum staat heel mooi (met plaatjes) uitgelegd hoe je een starmine maakt van dit formaat. Het is echt reuze simpel en het geeft inderdaad wel een leuk effect! Ik denk dat ik ongeveer 25 sterren heb gebnruikt Dieselpower
  3. semafoor

    3'' Starmine

    Hahaha ja Stijn, met een subwoofer zal dat inderdaad wel lekker dreunen. Dat deed het in het echt ook! Op mijn 1e topic zie je ook een zelfgemaakte shell ja met chrysanthemum of mystery sterren. Ik vind het wel een leuke/mooie formule en het is de makkelijkste van ze allemaal denk ik:P. Ik heb gewoon houtskool gebruikt om mee te bbq'en van het merk goldfire geloof ik. Ik heb nog meer filmpjes van andere shells alleen deze krijg ik niet op dit forum gezet. Ze zijn waarschijnlijk net iets te groot ofso. Mijn mortier is tijdens oud en nieuw gestolen met als gevolg dat ik nu nog een hoop shells over heb. Ik heb inmiddels al een nieuw mortier dus er zullen snel nog filmpjes volgen.
  4. semafoor

    3'' Starmine

    Zie hier een 3'' chrysanthemum of mystery starmine. Is met een gsm gefilm en de cameraman hield zijn telefoon een kwartslag gedraaid waardoor hij ook zo op de pc staat. Links is nu dus boven. Hoop dat jullie een een beetje een indruk krijgen van het effect.een lief klein rood fontijntje............en een salute (30 gram KCLO4/dark German). Alleen erg jammer dat je totaal geen idee krijgt van de daadwerkelijke knal! starmine_3__.mp4 salute.MOV flashbang1.MOV
  5. semafoor

    Test

    Hier even een test want het lukt me niet zo goed om filmpjes te plaatsen. 1chrys_mys_3__.mp4
  6. Is er toevallig iemand op zoek naar een gebruiksklare electrolyse cel met MMO anode en een omgebouwde pc-voeding? Pm maar even.
  7. Zo, mijn cell heeft nu een paar keer gedraaid en na 1 keer herkristalliseren bracht me dit ongeveer 200 gram KClO3 op. Er is wel een hoeveelheid verloren gegaan maar voor mijn 1e keer ben ik best blij!!!
  8. Ik heb wel een heel klein beetje vervuiling in mij electrolyt zitten en ik denk dat dit van de RVS af komt. Spoelen is niet nodig dan maar wel herkristalliseren denk ik en dan filteren. Of heb ik dit fout?
  9. Okay, die witte laag op mijn anode is dus ook KClO3! Waneer kan ik die neerslag gaan filteren? want na mijn berekening moet de cell ongeveer een week draaien en hij staat nu pas 2 dagen aan. Betekent dit dat die laag neerslag elke dan nog zal gaan groeien? Als ik die neerslag dus in een koffiefilter zou doen en zou spoelen met koud water lost deze dus niet in het water als ik het goed begrijp?
  10. Ik heb het ompolen geprobeerd maar het mocht niet baten helaas! Ik heb inmiddels al een nieuwe anode. Nu het volgende: Ik ben begonnen met 800 ml KCL oplossing met een concentratie van 340 g/l. Mijn anode is van MMO en mijn kathode is van RVS. Deze staan ongeveer 4 cm uit elkaar en als stroombron gebruik ik een omgebouwde PC voeding van max. 24 A. en de 5 V. om terugreductie te voorkomen heb ik een paar mespuntjes natriumbicarbonaat toegevoegd. De cell is nu al 15 uur aan't draaien en er loopt zo'n dikke 6 A doorheen. Ik had hem in een koudwaterbad gezet, maar omdat hij maar net 30 graden haalde heb ik een hoop water uit dat bad gehaald omdat hij wel wat warmer mag worden. Het valt me op dat er al een laagje kristallen zijn neergeslagen en ik veronderstel dat dit KClO3 is (dit hoop ik tenminste). Wat mij opvalt en wat ik niet helemaal vertrouw is dat er aan de anode een dikke witte poreuse laag van het een of anders is gaan zitten. Het lijkt wel kalk ofso. Zal dit aan de natriumbicarbonaat liggen? Is het de bedoeling dat die neerslag van kristallen steeds meer gaat worden?
  11. Oeps, dan zullen ze inderdaad wel kapot zijn door de te hoge temperatuur! En ik maar denken dat ik er genoeg over had gelezen:P. hahahaha zo wordt het wel een dure hobby maarja dat mag ook wel!!! Ik vind het nog altijd super leuk om te doen dus ik laat me niet kleinmaken!! Gelukkig kom ik al een heel eind met jullie goede raad en ik zal zo snel mogelijk verder gaan, maar dan met een nieuwe anode:P
  12. Sinds kort heb ik een 4-tal staafjes MMO die ik gebruik in mijn electrolyse als anode. Als kathode gebruik ik TI. In mijn cell van 800 ml heb ik ongeveer 300 gram NACl opgelost. Toen ik hem aanzette, stroomde er ongeveer 7 A doorheen en de electrolyt werd ongeveer 80 graden. Dit bleef ongeveer 4 dagen hetzelfde, totdat ik vandaag thuis kwam. Ik hoorde het ventilatortje niet meer hard draaien en ik meette nog maar 0.2 A. Ik heb de voeding getest en daar lag het niet aan. Ook gepobeerd om de + eens op de Ti aan te sluiten en de - op de MMO en toen begon het gewoon flink te bruisen. Mijn MMO anodes lijken gewoon geen stroom meer te geleiden! Iemand een idee hoe dat kan?
  13. Nee ik had de rode draadjes (+) aangesloten op de koolstof anodes en de zwarte draadjes (-) op de TI kathode. Toch kwamen er grote belletjes van de koolstof af. De anode en kathode zaten ongeveer 2 a 3 cm van elkaar af in een 800 ml pot. Ik gebruik een oude pc voeding (5 V, max. 25 A). Ik gebruikte een verzadigde natriumchloride oplossing. Het Amperage liep uiteidelijk op naar een kleine 6 A en te temperatuur steeg tot boven de 61 graden. Dit terwijl ik de cell voor de helft in een koudwaterbad had gezet. Ik heb eenmaal wat zoutzuur toegevoegd omdat de PH erg hoog was. toen ik na 12 uurtjes weer even kwam kijken, was mijn hele electrolyt pikzwart en was er niet meer veel van mijn koolstofstaafjes over. Iemand een idee hoe dit is gekomen? waarschijnlijk een te hoge temperatuur?
  14. Mijn cel is nu aan't draaien en er loopt een dikke 3 ampere doorheen. Ik gebruik als koolstof anodes uit een 6 V batterij en als kathode gebruik ik TI. Het valt mij op dat er aan de anode vele grotere belletjes ontstaan dan aan de kathode. Weet iemand of dit zo hoort of wat ik dan anders zou moeten doen?
  15. Nou ik ben op zoek gegaan naar een MMO anode en had ook wat gevonden. Een bedrijf in UK verkoopt ze en ik vond de prijs ook nog wel mee vallen. Dus ik die dingen bestellen en toen ik bijna zover was lieten ze me de verzendkosten zien. Nou daar vielen me de schoenen van uit. Die verzendkosten waren nog duurder dan de anodes zelf!!! Verder heb ik alleen nog wat bedrijven in India enz. gevonden maar daar zullen de verzendkosten niet goedkoper zijn denk ik:P Het goeie nieuws is dat ik mijn chems vandaag binnen heb gekregen en al mijn 1e handmatige buiskruit heb gemaakt. iemand die mij kan/wil helpen met mijn anode?
  16. Okidoki, dan pm ik hem wel eventjes. Ik had me trouwens vergist in de maten. Het was namelijk 63,5 mm bij 15,24 CM! Dat verandert de zaak natuurlijk al een beetje:P
  17. Ik ben eens even wat na gaan lezen en ben er achter gekomen dan Ti inderdaad niet zo geschikt is als anode dus nu ga ik hem gebruiken als kathode. Ik heb de wolfram electroden op beide polen getest en ik heb de volt en amperes gemeten maar er stroomde echt niks van electriciteit door mijn oplossing. Ik heb daarom de moed opgegegeven en ik ben de wolframs terug gaan brengen naar de winkel. Ik kreeg gelukkig mijn geld terug! Nou hoor ik van jullie dat ik eigenlijk veel beter een MMO anode kan gebruiken. Ik ben eens op zoek gegaan en nou heb ik een bron gevonden in Engeland. Die dingen zijn echter best prijzig. Maar ik denk dat ik het er maar voor over moet hebben. MMO zal de stroom ook wel beter geleiden als grafiet neem ik aan dus dan zal ik ook meer ampere krijgen in mijn cell, toch? ps: 63,5 mm bij 15,24 mm geplatinaseerd plaatje kost een kleine 50 euro. Is dit de moeite waard? Of is mijn cell van 800 ml daar veel te groot voor?
  18. Afgelopen week heb ik wolfraam (TIG) laselectrodes gekocht om te gebruiken als anode in mijn chloraat cell. Echter vanalles uitgeprobeerd maar die dingen geleiden de stroom helemaal niet. Ik heb een fatsoenlijke zoutoplossing gemaakt, maar er is geen enkel bruisend belletje te bekennen aan die electrodes. En als ik er bijvoorbeeld een lepel voor in de plaats zet begint het wel als een gek te bruisen. Als ik de 2 wofraam electrodes in de oplossing tegen elkaar laat komen dan zie ik wel een blauwe vonk onder water. Ik gebruik een 800 ml cell en als anode een stuk titanium. Mijn vorige anode was van grafiet uit een timmermanspotlood. Er stroomde toen maar 1.2 A door mijn cell en dit is me wat te weinig, want dan zou ik mijn cell 31,4 dagen moeten laten draaien. Iemand een idee wat mijn probleem kan zijn? Alle ideeen zijn welkom, want ik ben echt radeloos aan het worden. Beter spellen! T.
×
×
  • Create New...