Jump to content
PyroForum.nl

PyroWitch

Gebruikers
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PyroWitch

  Houtskool

  Dit is zo'n kokos peel houtskooltje. Ik betaal voor een doosje met 80 stuks (8 x 10) € 14,50
 2. PyroWitch

  Houtskool

  Geen ruimte. Dat zou ik binnen moeten doen (geen optie) of op ons kleine balkon. Ik wil graag vrede houden met de buren ;-) Voor de zelf brandende smudge mixen (die dus zonder kooltje kunnen branden) heb ik meestal maar 1 à 2 kooltjes nodig om een hoeveelheid te maken waar ik ca. 3 maanden mee doe. Er gaat ook Witte Salie in mijn mixen, dat brandt uit zichzelf al, evenals de Palo Santo en andere houtsoorten. Er is dus niet zoveel houtskool nodig. Voor wieroken gebruik ik ook harsen die kunnen branden zoals Olibanum, styrax, benzoe enz. Houtskool geeft een enorme zwarte kliederboel als ik dat moet gebruiken ;-) En... Houtskool binnen branden is niet gezond. Dat zijn sommige harsen ook niet, maar ja, het moet toch wel branden. Op zich ben ik dus niet zo duur uit als ik die kooltjes gebruik waarvoor ze bedoeld zijn. Om er BP van te maken is een ander verhaal. Dan moeten er nogal wat blokjes fijn worden gemaakt wil je een redelijke hoeveelheid hebben om BP van te maken. Ik heb deze keer wat BP gemaakt voor de lol, een kleine hoeveelheid waarvoor ik 10 blokjes nodig had. Valt dus op zich nog wel mee ;-)
 3. PyroWitch

  Houtskool

  Die kooltjes gebruik ik om o.a. wierookpoeder en zogenaamde "smudge mixes" op te branden. En ik moet zeggen dat ze prima bevallen. Even de aansteker erbij, er komen wat knetterende vonkjes vanaf en het kooltje gloeit. De kooltjes zijn rond en zien er een beetje uit als een "bakje" waar je de wierook of kruiden/harsen in kunt leggen. Ze zijn er in 30mm en 40mm formaat. Ze zijn bij nagenoeg iedere New Age zaak die ook wierook verkoopt wel te koop. Ze zijn niet goedkoop in verhouding tot de BBQ houtskool, maar relatief goedkoper dan de wilgen houtskool. Ik heb onlangs wat ouderwets BP (75/15/10) gemaakt met deze houtskool en dat werkt prima. Tenminste, als je niet al te strenge eisen stelt. 2 gram brandt op in ca. 1 seconde. Tijdens mijn proef bleef er wel wat wit residu achter.
 4. PyroWitch

  Ik ben de Pyro Heks

  Hallo allemaal, De naam zegt het al: Pyro Witch, oftewel een "heks" die graag mengsels brouwt in haar ketel Waarschijnlijk ben ik een van de weinige vrouwen op dit forum die geïnteresseerd is in pyrotechniek. Ik vind het leuk om mee te lezen op dit forum. Vooral de onderwerpen waarbij mensen inventief met de nodige "keukenkastjeschemie" leuke dingen weten te maken vind ik leuk om te lezen. Onder "leuke dingen" versta ik dan ook echt leuke dingen en niet het zo hard mogelijk knallen en opblazen van dingen of het maken van bommen, maar vuur waar je echt van kunt genieten door de special effects. Zelf ben ik niet meer praktiserend. De strengere wetgeving heeft alles een stuk moeilijker gemaakt. Maar meegenieten van andermans maaksels is ook leuk. Wel maak ik kruidenmengsels ("smudge mixen") en wieroken die op een brandend houtskooltje gebrand kunnen worden. Is ook leuk om te doen!
×