Jump to content
PyroForum.nl

HackingDutchman

Gebruikers
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. HackingDutchman

  Moggel, ik ben HackingDutchman

  ah, ik zie het nu pas, NaCl is keukenzout. Ik denk niet dat dat werkt.... of ben ik nu te sceptisch. in de artikelen te lezen is het iets dat wordt toegevoegd om een reactie aan te gaan met desbetreffende stoffen om de vlammen te doven en om te zetten in rook, co co2 en h20, dus het lijkt mij eerder iets om toe te voegen aan een kno3 mengsel ipv natriumbicarbonaat.
 2. HackingDutchman

  Moggel, ik ben HackingDutchman

  Bedankt voor je reactie, Na nu net nog ff een uurtje zoeken is het idd niet eens zo gek, maar nu hangt het dus verder van de mengverhouding af. En ik heb niet echt een mengverhouding...... ik wil iets maken met kaliumchloride, calciumchloride (voor oranje kleur als het werkt) en lactose (eventueel nog bakpoeder erbij) Heeft natriumchloride dezelfde of betere eigenschappen om een rookbom van te maken dan KCl?? Ik ben NaCl in ieder geval nog niet eerder tegengekomen.
 3. HackingDutchman

  Moggel, ik ben HackingDutchman

  Ik ben HackingDutchman en vindt et wel leuk om met oudjaar wat kno3 rookbommetjes te maken. Heb ik voordat ik mij ga voorstellen op de hoogte gesteld van de forumregels? ja Ben ik er van doordrongen dat het praktiserend bezig zijn met Pyrotechniek risicovol is en blijft? uiteraard Weet ik dat het zelf maken van pyrotechnische devices in Nederland niet is toegestaan? yep Ik kan van mijzelf zeggen dat ik na het besluit pyrotechniek te praktiseren nooit meer ga kloten aan commercieel vuurwerk! nooit gedaan en ook nooit van plan Ik ga lezen tot ik een ons weeg en pas daarna zal ik de praktiserende kant zoeken! ja Ik ga geen vragen stellen zonder dat ik eerst zelf heb gezocht! idem ja Ben ik er van bewust dat het zelf maken van vuurwerk absoluut niet goedkoop is? zeker, maar +-8kg rookbommetjes kosten niet meer da 50 eurootjes Ben ik er van bewust dat het zelf maken van vuurwerk ontzettend veel tijd kost en dat ik niet vlak voor O&N even gauw iets kan maken? uiteraard En om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen, waarom ik nu hier een account heb aangemaakt: Na 3 jaar kno3 ben ik toe aan iets nieuws, nu heb ik wat gelezen over lactose(melksuiker) en kcl (kaliumchloride). Nu heb ik tevens gelezen dat KCL makkelijk te krijgen is, in zakken van +-25kg bij Boerenbond&Welkoop en etc etc. Nu ben ik gaan zoeken naar lactose en ik heb na een 3 dagen zoeken nog maar 1 goede hit. 1 kilo lactose voor 9.90 euro op een site -B-rouwmarkt punkt enL en dat vindt ik eerlijk gezegd ietsje prijzig. Kortom, mijn vraag is nu: Waar kan ik anders lactose goedkoper halen en is er eventueel een vervangend iets voor lactose dat makkelijker en goedkoper te krijgen is? (is een ''brouwwinkel'' misschien een goede optie?) Ook zou ik graag een gekleurde rookbom maken maar kan geen kleurstoffen vinden, ik heb alleen 1 site gevonden waar recepten'1' voor gekleurde rookbommen staan maar al die chemicalien zijn gewoon niet te krijgen, dus weet iemand hoe ik een kleurtje aan mijn rook kan geven voor een prikkie? liefst heb ik rood, geel, oranje, blauw, paars en etc etc, geen zwart wit of grijs Alvast bedankt voor de reacties '1': http://chemistry.about.com/od/demonstrationsexperiments/ss/smokebomb_5.htm http://chemistry.about.com/od/demonstrationsexperiments/ss/smokebomb_6.htm *update* Ik heb nog geen mengverhouding voor kcl en lactose, helemaal vergeten..... Ik wil er dus eentje maken nu met calciumchloride (voor oranje rook), kaliumchloride en lactose. Is er eventueel ook nog een andere optie dan KCl?? met dezelfde/vergelijkbare/betere eigenschappen om een rookbom van te maken? ''Hogh Density'' suggereerde NatriumChloride NaCl als vervanger voor KCl.
 4. HackingDutchman

  hoi ik ben rookbommetje

  Hallo, Mijn inmiddels al 3 jaar ''ervaring'' is: 1 - koop gewoon lange kaarsen bij bijvoorbeeld -B-lokker of -X-enos, zijn zekersteweten van paraffine gemaakt. 2 - gesmolten is altijd beter dan droog ( bij een bommetje met kaliumnitraat ). 3 - De pan is prima bruikbaar, zelfs nadat je kaarsvet hebt gebruikt, alleen wel ff goed schoonmaken met dreft en warm water en flink schrobben. 4 - Je kunt als beste de mix gebruiken: paraffine, KNO3(kaliumnitraat), natriumbicarbonaat(bakpoeder), suiker (zo fijn mogelijk) 5 - verhouding (wat ik doe) voor ong 200 gram: 93 gram KNO3, 51gram suiker, 58 gram paraffine en 25 - 50 gram bakpoeder (gooi ik meestal gewoon wat bij en weeg niet altijd af) 6 - stappenplan: 1#pan op vuur 2 minuten laag, 2#gooi na 2 minuten op laag vuur de kaarsen erin, 3#vervolgens rustig de rest er doorheen roeren, 4#vuur uit en op koud pit zetten en 2 minuten laten staan, 5#vervolgens in verpakking stoppen/scheppen/overhevelen. Ik hoop dat ik je hiermee flink heb geholpen. Ik heb ook een klein vraagje: (ik heb nu 3 jaar van die standaard kno3 rookbommen gemaakt en wil nu iets nieuw doen, nu las ik over lactose en kcl (in npk= 0-0-60 mestzakken???) dat die een lagere brandtemperatuur hebben en ook ''compatible'' zijn met eventuele kleurtjes) Is er iets vervangends voor lactose, dat makkelijker te krijgen is, goedkoper dan 10 euro de kilo, en dus hetzelfde doet als lactose(melksuiker) in een KCL(kaliumchloride) en lactose rookbom?
×