Jump to content
PyroForum.nl

patrick1966

Inactive
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

patrick1966's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. hoe noem je dit (schuingedrukt) dan? Carbonisatie of carbonificatie (ook: inkoling) is de omzetting van organisch materiaal naar pure koolstof, meestal in de vorm van het mineraal grafiet of een residu dat koolstof bevat. Carbonisatie is een voorbeeld van pyrolyse
  2. Het grijs komt inderdaad door de camera flits, poeder (ook de houtskool, kun je beter zien op de maal foto) is echt zwart. Te kort resulteert in niet compleet gecarboniseerd hout, zie aangehechte foto. Net niet helemaal goed.
  3. Leuk topic, heb jaren geleden gezien hoe ze dit in de usa doen, groot vuur, berg hout erop, afdekken met zand en dan hier en daar een paar lucht gaten maken zodat het toch blijft smeulen. Heb dat zelf in het klein geprobeerd maar het resulteerde in 70% verbrand hout, ben toen kleinschalig met "koken" begonnen. Leuk werkje en je kunt zo mooi experimenteren met verschillende houtsoorten. Bijgevoegd enkele foto's van mijn "kook proces". Droge & schilloze Krul wilg Samengepakt in een groot "lolly merk" blik, gaten aan de zij kant later toegevoegd om de rook direct te verbranden. Blik is inmiddels vervangen door een dikwandig exemplaar met alleen gaten aan de zijkanten. Zit nog behoorlijk veel energie in de rook. Lekker stoken tot het "blazen" (de rook maakt flink herrie ) bijna opgehouden is dan meteen in een groter blik (dicht) om te voorkomen dat het binnen in het blik een bbq wordt. Het resultaat na afkoelen. Dan met de gehakt molen even fijn malen. Het resultaat na het malen, voor het zeven. De grovere mesh houd ik apart, de rest gaat de molen in.
×
×
  • Create New...