Jump to content
PyroForum.nl

eXorikos

Gebruikers
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

eXorikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ik heb gemengd per 50g van het spul en daarna elke keer in een apart potje gedaan.
  2. Zoals ik al zei is alles met de nodige veiligheidsvoorzieningen gebeurd. Ik ben mijn ledematen niet beu hoor. Bij het testen van mijn eerste mengsel was al duidelijk hoe gevaarlijk het spul wel was. Het vreemde was wel dat het niet afging om een steen die niet sterk genoeg was om de slag te overleven, maar een hardere steen deed het dan wel knallen. Ik mag dan geen kennis hebben van pyrotechniek, maar ik heb weldegelijk genoeg kennis van chemie om veiligheidsvoorzieningen te kunnen nemen. Je kan uiteraard niet rond het feit dat het poeder met een lepeltje onder het kanon moet gestoken worden.
  3. Ondertussen is alles gebeurd en het is veilig verlopen. Ik heb alles in de schaduw, in openlucht en met kleine hoeveelheden gemengd. Een keer is een lepeltje spontaan ontbrand (niet explosief, maar gewoon een vlam) toen ik het op het kanon had gelegd. Vermoedelijk omdat dit te hard was opgewarmd door het vele gebruik? Bij mijn laatste mengsel had ik ook nog kaliumnitraat bijgedaan (5g/100g). Dit gaf qua knal geen verschil, maar er kwam wel meer licht bij, wat het wel leuker om zien maakt. Anders heb je alleen maar stinkende rook. :)
  4. De spontane ontbranding gebeurt alleen als er zuur in het zwavel zit als ik het goed begrepen heb. Hiervoor ga ik het zwavel eerst controleren op pH. Ik ben in tegenstelling tot de persoon die de thread gestart is niet van plan kaliumchloraat te gebruiken, maar natriumchloraat. Wat een zwakkere oxidator is. In hoeverre dit veiliger is weet ik wel niet. Laat de reacties maar tot ik wat meer tijd heb gehad om te zoeken, want dit hoef ik ook weer niet. Ik zal wel langskomen met meer specifieke vragen als ik ze heb.
  5. Ik heb alle stoffen in poedervorm. Over diaperen heb ik de wiki entry hier gevonden. Bedankt. Ik heb niets ervaring met pyrotechniek en het is ook niet echt mijn ambitie (ik wil wel de nodige lectuur lezen als dat belangrijk is). Mijn ambitie is vooral om veilig een traditie in ere te houden. Ik kan de Wikipedia entries ook wel lezen, maar daar staat zelden beschreven hoe met zo'n mengsels om te gaan.
  6. Wat snap je niet? :/ Ik vraag of de gewichtsverhoudingen van die drie stoffen het gewenste effect zal hebben. Verder vraag ik hoe ik die drie stoffen het best kan mengen zonder dat ze reageren tijdens het mengen. Zo'n moeilijke vragen zijn dat toch niet... Als ik wist waar ik het anders kon vinden, dan zou ik het daar wel lezen.
  7. Via Google kwam ik op deze link uit. Ondertussen mag kaliumchloraat niet meer geleverd worden (terwijl je wel nog een vergunning krijgt, die we dus hebben... België... ) tenzij door apothekers, maar die mogen maar maximaal bepaalde hoeveelheden per maand verkopen. Nu heb ik een ander idee. Zwavel met kaliumnitraat en natriumchloraat zou hetzelfde effect moeten geven in een 5+0.5+4.5 gewichtsverhouding. Klopt dit? De tip van het testen van het zwavel is alleszins uitstekend en dit ga ik ook zeker doen. En verder misschien nog een veiligheidsbril en handschoenen gebruiken. De vraag die hier nog niet beantwoord is, is hoe ik dit het beste meng. Uiteraard niet zomaar kilo's bij elkaar gooien en stevig in roeren, maar hoe moet het dan wel?
×
×
  • Create New...