Jump to content
PyroForum.nl

Amsoz

Gebruikers
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Amsoz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Hallo, Bedankt allemaal voor de tips en ideeën. Eens kijken of ik binnenkort toch nog wat kan laten knallen met het spul dat ik over heb. En anders gaat het gewoon als rookbom de fik in ;-)
  2. Mmm daar was ik al bang voor. Had ooit gelezen dat kaliumnitraat en poedersuiker toch wel redelijk heftig verbrandt, maar in vergelijking met buskruit en een heleboel andere composities zal het wel niet veel voorstellen. De reden dat ik het toch probeerde is omdat dit het enige is dat ik tot mijn beschikking heb.
  3. Hallo allemaal, Op de volgende manier heb ik geprobeerd een knaller te maken: Een kartonnen rol van aluminumfolie in drie stukken gezaagd, en vervolgens het eind van één van de buisjes gevuld met pleistergips. Laten drogen, rond kartonnetje in de diameter van het buisje bovenop het gips gelegd, en vervolgens gevuld met een KNO3- en suikermengsel. Wederom een kartonnetje erop, een beetje kaarsvet daar weer boven om vocht van de eindstop tegen te houden. Gaatje in de zijkant met priem en daar visco lont doorheen. Eindstop wederom van pleistergips. Plaatje ter verduidelijking zit in de attachment. Bij het afsteken plofte alleen de dunste stop eruit. Kan ik met een KNO3- en poedersuikermengsel überhaupt een knaller maken? Is er een manier om de stoppen steviger te maken? Na zoeken op het forum lijkt het dat mensen veel dunnere stoppen van gips of cement gebruiken zonder dat die eruit knallen. De informatie over composities op de wiki is erg netjes, maar het is mij niet geheel duidelijk in welke toepassingen wat gebruikt wordt. Verder: is er een nadeel aan het gebruik van een lont vanaf de zijkant zoals ik heb gedaan? Ik zie mensen namelijk moeilijk doen om de lont vanaf de bovenkant door het gips te krijgen. Excuses voor deze beginnersvragen, maar alvast bedankt voor eventuele antwoorden.
×
×
  • Create New...