Jump to content
PyroForum.nl

Makaveli

Gebruikers
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Makaveli's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Dankje voor het verbeteren dna, is er ook een reden waarvoor de "l" zonder hoofdletter wordt geschreven?
  2. Oke dus dat betekent naast gevoeliger voor stat. elektriciteit ook gevoeliger voor slag en stoot? Ik maak overigens alleen flitspoeders met KCLO4, en dan batches van niet meer dan 10 gr.
  3. Ik lees hier dat KCLO4/GD flash gevoeliger is voor slag en stoot dan eenzelfde mix met KCLO3. Naar mijn mening was KCLO4/GD zowel minder gevoelig voor stat. elektrischiteit als voor slag en stoot. Iemand verdere uitleg hierover?
  4. Dankje Pyromaniak, Iemand misschien een precieze verklaring waarom het met melkpoeder wel wou branden? Is dit hetzelfde verhaal als met zwavel (ontbrandingstemperatuur wordt lager = snellere ontbranding) of is er een andere reactie? Ik voegde het melkpoeder het toe met het idee dat het melkpoeder hier een extra brandstof is waardoor het misschien sneller zal ontbranden.
  5. Okee bedankt voor de antwoorden! Alleen ik dacht dat 400 mesh voldoende was om lekkere flash mee te maken maar daar zat ik dan waarschijnlijk fout, vanaf hoeveel mesh wordt het interessant voor flash?
  6. Pyro's, Ik heb thuis een kleine 200 gram aluminiumpoeder liggen: "Aluminiumpoeder metaalpigment voor verf en lakken. Het is 400 mesh atomised poeder, non coated." Ik heb er flash mee proberen te maken alleen het verliep niet zoals verwacht. Dezelfde KClO4 met GD alu poeder ging helemaal perfect, alleen met dezelfde verhoudingen (70/30) met die andere alu poeder wou het amper branden. Ik heb er toen zo'n 15 % melkpoeder bij gedaan en toen brandde het wel, maar lang niet zo snel als de flash met German Dark, het was vergelijkbaar met green powder alleen dan met een mooie felle vlam. Nu is mijn vraag wat ik nog met deze alu poeder kan, ik heb momenteel geen zwavel liggen. Komt het misschien omdat het "atomised" is of heeft iemand anders misschien nog een ander idee hoe het komt dat deze aluminiumpoeder niet wil branden met KClO4?
  7. Voor die eerste post heb gezocht op het forum alleen er stond nergens iets over de spontane ontbranding van aluminiumpoeder dus vandaar m'n vraag. Als laatst: hoe reageert aluminiumpoeder met een relatief hoge luchtvochtigheid? Ik las dat je alu poeder altijd droog op moet bergen i.v.m bepaalde reacties maar voor flash (!in dit geval incl. 30% Alu poeder GD!) is een lage luchtvochtigheid weer funest i.v.m. statische elektrischiteit, hoe gaan jullie hiermee om? Niks kunnen vinden ik heb deze topic (en andere) doorgelezen!
  8. Zie: Aluminiumpoeder Formule: Al Omschrijving: Grijs brandbaar poeder, vormt zeer licht ontvlambaar waterstofgas in contact met water. Spontaan ontvlambaar in lucht. Luchtdicht en vochtvrij in een goed gesloten verpakking bewaren. Ik zelf heb dit nog nooit meegemaakt maar zijn er misschien mensen die dit wel eens hebben meegemaakt? En verdwijnt deze eigenschap als je het KCLO4 mengt? (Flash: Kclo4/Al-70/30) Hoe gevaarlijk is deze eigenschap van aluminium poeder nou eigenlijk? Mvg,
×
×
  • Create New...