Jump to content
PyroForum.nl

cornelis

Gebruikers
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

cornelis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dat werkt hier anders je vraagt het aan de burgemeester (in een dorp met 120 mensen is dat niet zo moeilijk) Maar vuurwerk met oudjaar/nieuwjaar is hier ongebruikelijk.
  2. Vuurwerk is mi iets typisch Nederlands. Althans het afsteken op grote schaal. Ik woon inmiddels 8 jaar in Frankrijk. Je kunt hier het meest gevaarlijke vuurwerk zo kopen. Ik zal tzt wel wat posten.
  3. Veertien juli (Frans: quatorze juillet) is de nationale feestdag van Frankrijk. Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, waarmee in 1789 de Franse revolutie begon.
  4. Bedankt voor de reacties, ik kijk gewoon even rond. Ik ben aan het schrijven over iemand die op 14 jarige leeftijd het dak van en garage en de vloer van zijn zolderkamer met zijn experimenten beschadigden. Weet/Kent iemand trouwens Doloriet een met huismiddeltjes te maken explosief. Ik heb het vroeger gemaakt. Ik kan me herinneren ether een zuur en nog iets. Ik kom er wel op als ik de berichten doorlees. Ik ben een groot liefhebber van vuurwerk en explosies maar, ik woon niet in Nederland vuurwerk is hier niet gebruikelijk behalve op 14 juli.
  5. Ik kwam jullie forum tegen. Ben 54 woon niet in Nederland en schrijf op dit moment en boek waarin Pyro mij als 14 jarige jongen aansprak. Ik maakte toen (rook)bommen, het was eigenlijk het enige dat mij interesseerde. Toen had ik een 9,5 voor scheikunde. Ik weet er inmiddels weinig meer van. Ik heb heel vroeger Nitroglis gemaakt. Werkelijk levensgevaarlijk. Maar ja wat wil je jonge onderzoeker. Nou dat was het wel voor nu. Groeten van Cornelis
×
×
  • Create New...