Jump to content
PyroForum.nl

pixelmaniac

Gebruikers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

pixelmaniac's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ja, dat ontbrand ,maar snel genoeg om een raket in de lucht te krijgen? De filmpjes die ik tot nu toe al gezien heb op het forum geven toch een iets anders resultaat dan bij mij hier. Ik zal het eens filmen en posten ,dan kunnen jullie zien hoe de ontbranding is . Slecht... Hier een mix van 75kno3 25suiker opgerold in een papiertje . Geen zwavel toegevoegd . video Hier heb ik de brandstof in een pannetje verwarmd volgens 1 van de tutorials die ik hier ergens op het forum tegenkwam. Verhouding is hier 50/50 brand lang en iets krachtiger . Toch betwijfel ik de kwaliteit van het product . brandstof 2
  2. 13% nitrogene 46%potasium 38% K staat op mijn zak van 25kg is deze goed genoeg voor raket? Ondanks een nette PM toch nogmaals dit neerplanten? En dan zonder ook maar een hoofdletter te gebruiken. Ja,ja dat lief zijn van mij heeft duidelijk geen nut. Dus hier komt de alombekende WARNING. T.
  3. er staat ok (k) en dat is toch kalium?
  4. Ok bedankt alvast voor de info. Kattenbak vulling ben ik gisteren gaan kopen . Maar nu vraag ik me af of onze potasiumnitraat wel goed is? Zijn daar niet verschillende soorten /verhoudingen van? De zak die wij hebben is 25KG en bevat het volgende : Kno3 : 13%nitrogene 46% potasium 38% kalium dat geeft dus 97% kno3 is dat genoeg??
  5. Beste pyro's Ik ben nieuw op dit forum . Als bronsgieter ben ik gewend aan hoge temperaturen en vuur ,vandaar mijn grote aantrekkingskracht tot vuurwerk. Nu wil ik en mijn collega beginnen aan zelfbouw raketten .Kleintjes natuurlijk. Ik ben de laatset weken al deftig op zoek gegaan naar allerhande website's en informatie over zelfbouw . Zo kwamen wij alvast aan genoeg info om een raketmotor te maken . Hier in Belgie was het vrij makkelijk om bij de lokale tuinhandel een zak van 25kg kno3 te kopen aan een deftige prijs van 25€. Toen gingen we dus experimenteren met het maken van een kno3+suiker+zwavel mengeling . In de bronsgieterij zijn we ook in het bezit van zakken poedergemalen houtskool (zeer fijn) die kunnen we eventueel ook eens gebruiken . Het enige probleem lijkt me de afmetingen van de raketmotor, nozzle enz... Ik kan overal veel info vinden over de brandstof maar niet veel over afmetingen van raketmotor en de juiste verhoudingen. Onze eerste tests liepen dan ook niet zo goed af. Geen kracht genoeg of raket te zwaar ,we weten het niet . Geen lift-off dus.... enkel veel rook . Indien jullie ons als starters wat advies,maten en tips kunnen geven dan zouden wij dat ten zeerste op prijs stellen . Ik ben nu reeds een fan van dit toffe forum .
×
×
  • Create New...