Jump to content
PyroForum.nl

Dawn

Gebruikers
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Dawn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Dawn

    Hallo!

    Ja ik zie nu inderdaad maar af van die NI3 omdat het blijkbaar een grotere explosiekracht heeft dan ik dacht. Ook heb ik geen rekening gehouden met die wolk giftige Jood dampen (dat maakt een practical joke wel heel realistisch ) Ik zal me daarnaast ook meer op Sr verbindingen focussen dan op Ba. Ik wil wel eerst was flash compositions maken maar in heel veel flashes word om Ba(NO3)2 gevraagd. Is dit ook al erg gevaarlijk?
  2. Dawn

    Hallo!

    Met de I2 wil ik wat NI3 gaan maken. Gewoon voor de lol en misschien gecontroleerde practical jokes . Bedankt Snooby! Ik zal eens kijken of ik dat met mijn CuSO4 kan doen want hier kan ik weinig mee. Voor NH4NO3 rookbommen heb ik al eens gekeken maar ik kan geen goed recept vinden Hardcore Bob: Ik weet niet of ik devices ga maken, ik denk dat ik eerst maar even ga leren wat goeie en veilige composities zijn. Ik denk dat ik me eerst wat in de rocket science ga verdiepen voordat ik pijlen af ga schieten . Fonteinen lijkt me inderdaad wel leuk. En ik zal op de punctuatie letten xD. kclo3: Ja weet ik, ik ga ook eerst met strontiumzouten werken voordat ik met bariumzouten een feestje ga bouwen. Ba en Sr hebben toch heel veel gemeen behalve de kleur?
  3. Dawn

    Hallo!

    Hallo! Ik ben 16 jaar en al redelijk geïntresseerd in de magische kunsten die de pyrotechniek te bieden heeft Ik heb nog niet zoveel gemaakt behalve wat geimproviseerde suiker/KNO3 rookbommetjes, wat flash poeders met puntenslijper-magnesium en een flinke kledder black powder natuurlijk Mijn ouders zijn er niet zo voor dat hun zoon er van houdt om chemicaliën op te blazen maar ze beginnen het steeds wat meer te accepteren. Ik ga binnenkort wat aluminium of magnesium op ebay kopen zodat ik wat meer flitspoeders kan maken. Mijn grootste probleem is nu dat ik nergens de chemicaliën kan vinden (jodium kristallen, barium/strontiumzouten enzo) Ik houd meer van de kleine "goocheldingetjes" zoals kleine rookbommen, flitbommetjes en kleurpoedertjes. (Niet echt van de dikke ANFO-bombardementen) Momenteel heb ik alleen een beetje CuSo4 en wat NH4NO3 (die een vriend van mij eens uit de kas heeft gehaald) maar ik kan er verder niet zoveel mee. Nou dat was het wel, hopelijk leer ik hier om verder te komen in de pyrotechniek zonder dat ik mijn huis de lucht in knal :)
  4. Dawn

    Zwavel

    Volgens mij is de beste manier om zwavel te krijgen gewoon naar de dichstbijzijnde apotheek of drogist te gaan en te vragen: Hallo, mag ik wel een kilo'tje zwavelbloem/zwavelpoeder? Als ze gaan vragen of je het voor bommen gebruikt ofzo en je wilt het niet vertellen kan je altijd nog zeggen dat het tegen eczeem is, tegen hondenstront in je tuin of voor een schoolproject. Dat is veel makkelijker dan allemaal dure spullen kopen waar misschien 20% zwavel inzit en dat dan filteren.
×
×
  • Create New...