Jump to content
PyroForum.nl

MDMKoopman

Gebruikers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

MDMKoopman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. vandaag een kleine portie gemaakt en in de koelkast laten stollen. een uurtje geleden getest zonder succes, het geheel vatte moeilijk vlam, en als het eenmaal aan het branden is is er geen pluimpje rook te bekennen. conclusie, ammoniumnitraat suiker paraffine rookbom met verhouding 75/25/20 is geen succes greetz maurice
  2. ff voor de duidelijkheid, paraffine reageert deze wel of niet mee? en is 75/25/20 een redelijke om mee te starten (rookbom exp. 1 )
  3. ok, ik weet dat NH4NO3 sterk water aantrekt, maar als het geheel in paraffine zit kan er geen water bijkomen. ik ga binnenkort een kleine hoeveelheid maken zou je mij 85:15:15 (nitraat, suiker wax) of toch 85:15:40 adviseren? greetz Maurice
  4. nee van http://www.pyrosummit.com/guides/mastermind/lsmoke.html dat zij hele goede rookbommen. maar als AN op ong de zelfde temperatuur zou ontleden als KN dan zou dit goed moeten gaan toch? greetz, Maurice
  5. hallo, ik wil een Ammoniumnitraat-suiker-paraffine rookbom maken, en vroeg me af welke verhoudingen ik moet nemen. 2KNO3 -> 2K2O + N2 + 2O2 per mol KNO3 komt dus 1 mol O2 vrij voor AN geldt: 4NH3NO3 -> 4N2 + 6H2O + 3O2 per mol 4NH3NO3 komt dus 0,75 mol O2 vrij als in het gebruikelijke KNO3-suiker-paraffine mengsel een verhouding van 60/40/40 gehanteerd wordt, wordt (even van gram uitgegaan) er (60/101,10)= 0,593 mol KNO3 gebruikt in mijn NH3NO3-suiker-paraffine mengsel zal volgens mijn berekeningen een verhouding van 63.3/40/40 gehanteerd moeten worden. 0,593/0,75 = 0,791 mol NH3NO3, 0,791*80.04=63.31g NH3NO3 verder weet ik dat decompositie van KNO3 bij 400 °C is. ik ga er van uit dat die waarde ook ongeveer geld voor NH3NO3 aangezien het de nitraat is die opbreekt. volgens deze berekeningen kan ik dus gewoon de 60/40/40 verhouding hanteren (op relatief kleine schaal), kan iemand mij vertellen of ik hiermee goed zit en of dit een succes gaat worden of een flop. greetz, Maurice
×
×
  • Create New...