Jump to content
PyroForum.nl

TheMerciless

Gebruikers
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

TheMerciless's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Plus, KNO3 'food grade', dat gebruikt mag worden in Nederlands eten, is ongelooflijk duur. Dus al vind je een bron dan wordt je voor de meeste toepassingen afgezet. :blush:
  2. Dat bedoelde ik inderdaad Maar met google krijg je vooral resultaten betreffende intraveneuze doses.. Daar zal ik denk ik niet zo veel mee te maken krijgen Ik doelde er een beetje op, omdat nitraat in je lichaam wordt omgezet in nitriet, wat carcinogeen is. Dus ik vroeg me af, we werken er zo veel mee; is dit niet schadelijk (bijvoorbeel voor je longen/lever?).
  3. Inderdaad, we dwalen af Trouwens, is er een MAC-waarde bij jullie bekend betreffende Kaliumnitraat? Van bijvoorbeeld CuO is bekend dat een aantal gram de ziekte van Wilson kan veroorzaken, is er zoiets ook aangetoond voor KNO3 (aangezien dit ook in vlees verwerkt is..?)
  4. ik dacht bijvoorbeeld het maken van nozzles dmv bijvoorbeeld betoniet, gips, aluminium of zelf gieten. De nozzle core dient inderdaad zelf uitgerekend te worden, maar hoe de brandstof goed te gieten (in mallen) en vervolgens te monteren zou mij 2 jaar terug erg hebben geholpen :blush:
  5. Misschien, mits er animo voor is wil ik wel een handleiding 'nozzle-maken' voor raketmotoren schrijven. Vooral betreffende de materiaalkeuze en het brandstof gieten zijn toch wel wat trucjes, misschien leuk voor beginners?
  6. voor syntheses heb ik nog dat busje lab-grade KNO3 liggen, plus dat dat filteren inderdaad de meeste vervuiling eruit haalt. Zou er misschien behoefte zijn aan een nozzle-tutorial voor raketmotoren? Ik weet uit eigen ervaring dat het lastig kan zijn aan informatie te komen betreffende dit onderwerp.
  7. Sorry dat mijn vorige bericht niet zo lekker liep, zal er wat meer aandacht aan besteden. Ik lees het PyroForum (en ook andere) wel vaker; de mods zijn over het algemeen vrij strikt betreffende grammatica en zinsbouw -en gelijk hebben ze-. Ik heb ooit (in een ver verleden) technisch zuiver KNO3 gebruikt voor een compositie en veel verschil kon ik niet ontdekken tov 96% zuiver KNO3. Greetz TM
  8. Beste Pyro's, ik dacht, ik lees al een tijd dit forum, maar heb me nog nooit geregistreerd of voorgesteld. Dus hierbij het een en ander over TM. Ik ben op dit moment bezig met wat 'mooiere' composities, Al, Mg, Cu; voor de rest is hieronder genoeg ruimte voor vragen Qua opleiding; heb net HAVO-eindexamen gedaan, het hangt een beetje op Wiskunde, maar moet op zich geen probleem vormen. Volgend jaar ga ik beginnen met het VWO, met natuurlijk een compleet bèta vakkenpakket. Ik woon omstreeks Amsterdam (je weet maar nooit, anders staan dr straks zwarte busjes voor de deur ) en heb een paar honderd meter van mn huis een prachtige open, betonnen plek waar ik naar hartelust kan uitproberen. Het meeste doe ik buiten, of in mijn goed geventileerde schuur, incl. ABC-blusser etc. Verder hou ik me vooral bezig met programmeren, computers, uitgaan, muziek (zelf piano) en mijn nieuwe scooter (die stakende bussen heb je na een tijdje ook wel gehad..). Kortom alles wat iets doet als ik het in gang heb gezet Ik hoop dat door goede bijdragen ik een volwaardig lid kan worden. Greetz,TheMerciless
  9. tja, lees al een tijdje dit forum, maar had nu pas een vraag En betreffende de NPK-waarde wilde ik het gewoon zeker weten, het is niet wat je noemt supergoedkoop :blush:
  10. hmm, ik heb een *miss* een bron gevonden voor KNO3, wordt alleen omschreven als Kalisalpeter met een NPK waarde van 13-0-45, in 'korrel'vorm. Is dit te gebruiken? Greetzzz TM
×
×
  • Create New...