Jump to content
PyroForum.nl

firefox

Inactive
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by firefox

  1. Dat zou ik wel eens willen proberen kaliumnitraat maken van KOH en NH4NO3. Want de KNO3 die ik heb gemaakt van KCI is erg onzuiver, ik kan er alleen rookbommen mee maken en lontjes. Maar hoe moet ik dan te werk gaan, en met welke verhoudingen. Alvast bedankt.
  2. Bedankt voor de tip het brand idd een heel klein beetje licht paars. Maar dat betekent toch dat er nog wat KCI in zit ?? En ja ik weet het ook zeker omdat de gesmolten suiker/kno3 in een hulsje had gegoten en ik het gemakkelijk met een visco kon ontsteken. Dat was me nooit gelukt met NH4NO3. Owja ik heb mijn kno3 gemaakt zoals hier beschreven staat: http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Cam...no3/ammnit.html Ik denk dat het mijn wel is gelukt omdat ik het proces de tijd heb gegund. Alleen heeft iemand nog tips om de NH4 of NA uit mijn kno3 te zuiveren. Nu is het niet zuiver genoeg om goede BP te maken. :)
  3. Hallo, Ik heb pas geprobeerd kno3 te maken, met NH4NO3 en KCI omdat ik dat wel eens wilde proberen. Maar toen ik alle reply's heb gelezen over NH4NO3 met KCI, dacht ik dat het toch niet zou werken. Maarja toch even proberen. Toen heb ik wat op google gezocht en stond er dat je de chemicaliën moet koken op een laag vuurtje, en ze dan moet laten afkoelen tot kamer temperatuur. Daarna heb ik de het in de vriezer gezet en laten herkristalliseren. Toen heb ik de kristallen gezuivert met koud water(0 graden). Ik dacht dat het toch niet werkte, maarja ik wil toch vanalles proberen dus had ik het gemend met suiker. Toen ik de mix had ontstoken brande het best snel met veel rook Dus was het idd kno3(natuurlijk was het geen zuiver kno3). Maar toch een suc6!!
  4. firefox

    IJzeroxide

    Ik heb mijn ijzeroxide gwn van een roestige ton. (die er al ong 3 jaar staat) Omdat die altijd buiten staat onstaat er na lange tijd veel ijzeroxide. Dit heb ik er even af geschraapt, daarna in mijn kogelmolen gedaan. En Klaar !! Het ziet er mooi rood bruin achtig uit. Werkt prima voor candy pijlen. :)
  5. Oops.... Ik zal mijn spellings foutjes wel even verbeteren.
  6. Hallo allemaal, ik ben firefox. Ik ben 13 jaar en zit op havo. Sinds mijn 11 ben ik al geïnteresseerd in vuurwerk, ik maak vooral rookbommen en andere kleine creaties. Verder hou ik van sporten en gamen. Ik ben nog maar een beginner en heb dus ook nog niet veel ervaring. Ook probeer ik van zo simpele mogelijke chemicaliën van alles en nog wat te maken. Omdat mijn ouders het niet zo leuk vinden als ik van alles in huis haal.(kaliumnitraat,zwavel,kaliumchloraat enz). Ik hoop hier nog veel te leren.
×
×
  • Create New...