Jump to content
PyroForum.nl

pyrobrainiac

Gebruikers
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

pyrobrainiac's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Jep je hebt gelijk. Ik heb een nieuwe email gestuurd naar ''mijn bron'' en heb gevraagd of er kaliumfosfaat inzat (voor zover zij het begrijpen ). Mij leek het namelijk erg onwaarschijnlijk, omdat ik echt om kalisalpeter heb gevraagd. Normaal is de NPK waarde toch 13-0-46 of niet? Ook heb ik al veel op google gezocht naar de NPK waarde maar ik kan hem nergens vinden. Als ik geen duidelijke reactie terug krijg van ''mijn bron'' denk ik dat ik gewoon een gokje moet wagen. Waar ik die kalisalpeter van plan was te gaan kopen, hebben ze volgens mij totaal geen verstand van chemie en dergelijke. Ik (16 jaar) liep er namelijk gewoon heen en vroeg: Hey verkopen jullie hier misschien ook kalisalpeter? Waarop de verkoper antwoorde: Bedoel je niet kalkammonsalpeter? Nee ik bedoel echt kalisalpeter. Ok, dat ga ik even in mijn database checken. Ja we verkopen wel kalisalpeter, maar dan moet het eerst bestelt worden bij de groothandel. Wil je het nu bestellen? Nee, ik wacht er nog even mee. Dus kan je hier wel de conclusie uittrekken dat die lui niet bepaald veel verstand hebben van wat ze verkopen en is de bron (leverancier waar ze het vandaan halen) misschien ook niet betrouwbaar.
  2. Tja dat is nu net het probleem, je moet het eerst kopen en daarna kun je het pas uitproberen Daarom heb ik dit topic ook geopend, om er zeker van te zijn dat ik het goede spul thuis haal.
  3. Dat zou wel mooi zijn ja, alleen ik heb weinig ervaring met het berekenen van het percentage van een bepaalde stof, omdat ik nu in 4 Havo zit. Volgende hoofdstuk gaan we het over molecuulmassa e.d. hebben. groeten, jeroen
  4. Ok bedankt voor je reactie, ik wist niet dat je met de NPK waarde ook echt de percentages van stoffen in meststoffen kunt berekenen. Ik dacht namelijk dat het alleen massapercentages waren. Btw ik woon in Hengelo (OV)
  5. hallo beste mensen, Ik zal me even voorstellen aangezien dit mijn eerste post is: ik ben Jeroen. Ik woon in Hengelo en ik verdiep me nu ongeveer 1 jaar in pyro en chemie. Maar ik opende dit topic om een vraag te stellen: Ik heb gisteren geinformeerd naar de zuiverheid van kalisalpeter bij (...ga ik niet zeggen...). Ik kreeg een mailtje terug dat de NPK waarde 13-38-46 was. Ik heb weinig ervaring met de NPK waarde van kunstmeststoffen en ik heb verder ook geen informatie over deze NPK waarde kunnen vinden. Nu is het zo dat de normale NPK waarde van kalisalpeter 13-0-46 is. Mijn vraag is nu: is dit kalisalpeter verontreinigt met kaliumfosfaat? De prijs is ongeveer 16 euro per 25kg. Hieronder het mailtje dat ik terug kreeg: Goedendag,wij verkopen inderdaad dit product,en de prijs ongeveer 16 euro de verhouding is 13%-- 38%-- 46%. Ik kon echt geen informatie op het internet vinden zowel als andere topics waar deze NPK waarde besproken werd. alvast bedankt, jeroen
×
×
  • Create New...