Jump to content
PyroForum.nl

Hoge Pief

Inactive
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Hoge Pief's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Hoge Pief

    Gegroet

    Mijn achteras is 15 mm staal Hm ik was eigelijk niet van plan hier mijn opleiding te bediscussieren, maar natuurkunde is iets HEEL anders dan chemie. Ik weet bijna niks van chemische studies, en de keuze kan je toch beter zelf maken. Mijn ervaring met pyro is volgensmij bestwel beperkt, gaat niet echt verder dan kas en bp, het is momenteel ook niet het hoofdonderwerp van mijn interessegebied. Wat pyro betreft gaat mijn interesse vooral uit naar stuw/voortstuwingen, en misschien HE. Met het laatste heb ik nog niks gedaan en dit was ik ook niet van plan tenzij ik precies weet wat ik aan het doen ben.
  2. Hoge Pief

    Gegroet

    Het spijt me tegen de mods in te gaan, maar hier had ik al een post over gemaakt op een ander forum. Deze tekst en afbeeldingen letterlijk kopieren zou dubbel werk zijn. Dit is misschien ook niet de plaats, ik zal dit dan ook later op het grote kogelmolen topic posten Kogelmolen topic En ik bedoelde meer drijf/stuw lading in een kanon, dus niets van dat alles waar je aan refereerde. Filmpje van kanon (vereist een beetje geduld van de downloader) Technische natuurkunde houdt in dat je je een beetje bezighoudt met ehm naturkunde, zegmaar. Er zijn 3 richtingen waarin je je kan specialiseren. Fotonica, Besturingstechniek en Toegepast. Bij fotonica wordt vooral datacommunicatie over optische geleiders behandeld, bij besturing vooral besturingen (analoog en digitaal) en bij toegepast zaken als warmtegeleiding en geluid. Persoonlijk volg ik Besturing. Thx voor het warme welkom :)
  3. Hoge Pief

    Gegroet

    Hoi allemaal, Ik ben op zoek naar een forum om een beetje rond te hangen, en (hopelijk) wat toe te voegen Momenteel ben ik 22 jaar, en volg HBO technische natuurkunde (TN). Mijn kennis van chemie is basic (vwo scheikunde 1,2). Sinds jong interesse voor vuurwerk / brandende en ontploffende dingen. Niet altijd evenveel aandacht aan gegeven vanwege negatieve feedback vanuit omgeving, en het fijt dat het natuurlijk niet risicoloos is. Ervaring met... ehm... ervaring? vooral hobbyistisch, zegmaar, en niet alles rescent Kalinitraat rookbom (KAS maar dan met Kalium als positief ion) Afstandsontstekingen Tijdsontstekingen Grinders/kogelmolens Black powder / buskruit, vooral als drijf/stuw lading Verder hoop ik hier veel te leren en waar mogelijk kennis te kunnen delen met andere mensen.
×
×
  • Create New...