Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
de.leeuw62

Romeinse kaars

Recommended Posts

Leuk apparaatje! 

Je stars zie je niet echt? Wat heb je gebruikt? 

En je delay was gewoon meal?

 

Ik zou de buis iets langer maken, en/of meer lift gebruiken onder de bovenste stars. Je gebruikt dan steeds minder lift naarmate je lager de buis in gaat. Ook leuk om hier inserts uit te schieten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank EC!
De stars waren C-6 denk ik van een restantje. Het ging me niet zozeer om de stars.
Kijken of alles wel zou werken. Vandaar dit testje. Ben zeker niet ontevreden.
Met name de delay comp. welke normaliter zou kunnen bestaan uit....

Candle comp 10 mesh (als die tenminste voor roman candles is bedoeld)

34 K. Nitraat
7 Zwavel
15 Houtskool 24 mesh
3 Houtskool 16 mesh
3 Houtskool 12 mesh
1 Dextrine

Wat van deze candle comp samengesteld maar blijkt heul veel werk met al die mesh waardes.
En 10 mesh candle comp aandrukken??

Ik heb het anders gedaan namelijk,
1 deel K. nitraat samen met  +/- 3 of 4 delen fijn houtzaagsel in pannetje warm water opgelost en daarna droog gekookt totdat alle nitraat in het zaagsel was opgenomen. Dit blijkt althans voor mij perfect te werken. Brandt zeer stabiel en ook goed aan te stampen. Weinig residu.

Je hebt gelijk EC de eerste star / insert zal wat meer lift nodig hebben dan de laatste. Filmpie volgt wel weer.:)

Edited by de.leeuw62

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/29/2017 at 11:53 PM, de.leeuw62 said:

In dit filmpje heb ik een tube lengte van 52 cm ID 23,9 mm

Dat is een stevige jongen.

On 11/29/2017 at 11:53 PM, de.leeuw62 said:

Sorry van het geluid, cam stond op slow:(

Ik hoor helemaal niets, nada, noppes.
Of bedoel je dat ook?

#Boem-doet-zijn-ogen-dicht-en-hoort   -   pfffoewww   -   heerlijk .

1. Ik vind 'm fantastisch, perfect red, perfect lift, uitgebrand op zijn hoogste punt (en hoewel 'not done', Boem houd ook wel van een beetje 'fall out', Boem houd van langzaam en lang, maar dat terzijde). 

2. Boem gaat stormen in zijn brein, vergeef hem als hij peop praat.

De buitenste laag Winokur (19, 20, 23, 25 of 26? ... ja eh, mijn beeldscherm geeft de kleuren niet zo goed weer ...) lijkt van de ster af te breken door de harde lift ... maar de lift is perfect.

Dus zit tie niet stevig genoeg 'geplakt' op de rode compo ... vroeg ik mezelf af, of is tie niet hard genoeg?. 
Beetje meer dextrine erin?
En heeft de rode comp. hetzelfde bindmiddel en is de W. er direct omheen gerold, terwijl ze nog nat waren  (zodat ze kunnen 'samensmelten')?

Mag ook wel iets dikkere laag W. zijn om verhouding brandduur W. versus rode compo meer 'gelijk te trekken' tijdens 'de reis omhoog'.

Just thinking, just saying, ik geniet van uw creativiteit!

 

/blaat-modus-off

Edited by Boem
Ik haad sgreifvouten

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Boem said:

De buitenste laag Winokur (19, 20, 23, 25 of 26? ... ja eh, mijn beeldscherm geeft de kleuren niet zo goed weer ...) lijkt van de ster af te breken door de harde lift ... maar de lift is perfect.

Winokur 20.
Star was in 2016 oorspronkelijk bedoeld voor een 3 inch shell maar ik rolde ze te lang door. Met water en alcohol. Dus er zal een dikke laag W20 op gezeten hebben. Rode core - denk 4 - 6 mm omvang, binder waarschijnlijk met alcohol of aceton. Star geprimed met NC+BP

De delay brandt eerst langs de star alvorens de lift te bereiken. Dus de star ontsteekt al in de tube verliest daardoor al wat omvang wellicht en er zal best wel wat los komen bij de lift. Vind ik niet erg hoor!:)
Heeft dat verrassend effect meegegeven.

Disk met gaatje onder de star (zie afb.)

5a210f86e1c56_Tekromeinsekaars.jpg

 

Edited by de.leeuw62

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎1‎-‎12‎-‎2017 at 0:36 AM, Boem said:

Dus zit tie niet stevig genoeg 'geplakt' op de rode compo ... vroeg ik mezelf af, of is tie niet hard genoeg?. 
Beetje meer dextrine erin?

Deze stars zaten al ruim een jaar in een plastic zakje. De laag winokur 20 is idd wat broos geworden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Topics

 • Posts

  • Dit is zo'n kokos peel houtskooltje.  Ik betaal voor een doosje met 80 stuks (8 x 10) € 14,50  
  • Geen ruimte. Dat zou ik binnen moeten doen (geen optie) of op ons kleine balkon. Ik wil graag vrede houden met de buren ;-)  Voor de zelf brandende smudge mixen (die dus zonder kooltje kunnen branden) heb ik meestal maar 1 à 2 kooltjes nodig om een hoeveelheid te maken waar ik ca. 3 maanden mee doe. Er gaat ook Witte Salie in mijn mixen, dat brandt uit zichzelf al, evenals de Palo Santo en andere houtsoorten. Er is dus niet zoveel houtskool nodig.  Voor wieroken gebruik ik ook harsen die kunnen branden zoals Olibanum, styrax, benzoe enz. Houtskool geeft een enorme zwarte kliederboel als ik dat moet gebruiken ;-)  En... Houtskool binnen branden is niet gezond. Dat zijn sommige harsen ook niet, maar ja, het moet toch wel branden. Op zich ben ik dus niet zo duur uit als ik die kooltjes gebruik waarvoor ze bedoeld zijn. Om er BP van te maken is een ander verhaal. Dan moeten er nogal wat blokjes fijn worden gemaakt wil je een redelijke hoeveelheid hebben om BP van te maken. Ik heb deze keer wat BP gemaakt voor de lol, een kleine hoeveelheid waarvoor ik 10 blokjes nodig had. Valt dus op zich nog wel mee ;-) 
  • Als dit spul duur is, waarom dan niet zelf een handje vol verkolen voor de wierook? (zwarte)Kattenvoer blikje met wat gaatjes onder je kookpot en huts!
  • Die kooltjes gebruik ik om o.a. wierookpoeder en zogenaamde "smudge mixes" op te branden. En ik moet zeggen dat ze prima bevallen. Even de aansteker erbij, er komen wat knetterende vonkjes vanaf en het kooltje gloeit.  De kooltjes zijn rond en zien er een beetje uit als een "bakje" waar je de wierook of kruiden/harsen in kunt leggen. Ze zijn er in 30mm en 40mm formaat.  Ze zijn bij nagenoeg iedere New Age zaak die ook wierook verkoopt wel te koop. Ze zijn niet goedkoop in verhouding tot de BBQ houtskool, maar relatief goedkoper dan de wilgen houtskool. Ik heb onlangs wat ouderwets BP (75/15/10) gemaakt met deze houtskool en dat werkt prima. Tenminste, als je niet al te strenge eisen stelt. 2 gram brandt op in ca. 1 seconde. Tijdens mijn proef bleef er wel wat wit residu achter. 
  • Hallo allemaal, De naam zegt het al: Pyro Witch, oftewel een "heks" die graag mengsels brouwt in haar ketel  Waarschijnlijk ben ik een van de weinige vrouwen op dit forum die geïnteresseerd is in pyrotechniek.  Ik vind het leuk om mee te lezen op dit forum. Vooral de onderwerpen waarbij mensen inventief met de nodige "keukenkastjeschemie" leuke dingen weten te maken vind ik leuk om te lezen. Onder "leuke dingen" versta ik dan ook echt leuke dingen en niet het zo hard mogelijk knallen en opblazen van dingen of het maken van bommen, maar vuur waar je echt van kunt genieten door de special effects. Zelf ben ik niet meer praktiserend. De strengere wetgeving heeft alles een stuk moeilijker gemaakt. Maar meegenieten van andermans maaksels is ook leuk. Wel maak ik kruidenmengsels ("smudge mixen")  en wieroken die op een brandend houtskooltje gebrand kunnen worden. Is ook leuk om te doen!
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×