7 posts in this topic

Hallo iedereen,

 

Ik ben Nitromethane oftewel Nitromethaan. Ik heb mezelf zo genoemd omdat ik hier nog 1,5 liter nitromethaan staan. Sinds dat dat een krachtig explosief was, vond ik dat wel een goede naam voor op dit forum😀. Dat nitromethaan gebruik ik voor in de brandstof voor kleine RC motoren te mengen. 

Pijpbommen, croftybommen o.i.d doe ik niet aan. Knallen mag dan misschien een deel van de hobby zijn, maar veiligheid staat nog altijd op nummer één!

Eerst was mijn kennis redelijk oppervlakkig. Pas sinds kort ben ik mij in pyro beginnen verdiepen. Ik heb nu KClO3 voor ogen, maar ik kan maar geen gepaste elektrode vinden. Maandag ga ik Zwavelzuur halen, en dan ga ik wat KNO3 bestellen. Dan ga ik wat NC maken.  Zelf heb ik nog alleen maar TATP gemaakt. Voor ik iets maak, lees ik veel over de desbetreffende stof en de gevaren die ermee gebonden zijn.

 

Ik hoop dat ik iets kan bijdragen aan het forum en ik hoop ook dat ik veel kan bijleren.

 

Greets!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie

Welkom.

Hmmm. Iemand die het heeft over beginnen met pyro.
Maar alles waar je het over hebt zijn explosieven. KClO3 heeft praktisch geen nut binnen de pyro. AP is levensgevaarlijk en NC is toch ook echt hoog energetisch.

Ik zeg eerst veel leren voor je een foutje maakt. 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wist al dat KClO3 bijna geen nut heeft. Ik kan ook wel KClO4 maken, maar die elektrodes blijven het probleem. Ik ben me okk heel bewust van de gevaren van AP. NC lijkt me leuk om mee te beginnen. Heb je misschien nog wat suggesties die goed zouden zijn voor een beginner? 

 

Greets

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, lezen. En dan nog wat lezen. En daarna wat theorie doornemen.

Dan wellicht eens beginnen aan BP achtige mixen. Deze zijn er in vele varianten.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Momenteel ben ik nog volop aan het lezen! BP lijkt me wel goed om mee te beginnen. Bedankt voor de suggestie!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indien je effectief TATP hebt gemaakt en je hebt nog al je vingers mag je gerust je engelbewaarder bedanken.
Je hebt het niet opgeslagen hoop ik?

Anders welkom. Die elektrodes vind je wel, doch je gaat er flink voor mogen betalen. BP mixen zijn altijd leuk voor beginners!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

Advertentie


 • Topics

 • Posts


  • Bowie, in 'de Kuip', 1983.
   Kippevel, terwijl ik schrijf.     The real footage, from yesterday (beetje actie vanaf 22min).
   Spoiler, v.w.b. het hoogtepunt: 29:15 - 30:31 ... bizar ... iets met gyroscopen en zij-vuurpijlen, denk ik. (Nb doe je geluid ff uit als ze weer eens hysterisch beginnen te scream-en, de overzeese gekkies).  
   *edit*
   Fuck you googol, met je "video is unavailable"     ...     hoe (oeoeoeoeoe)?
   *quit*
     Opnieuw:
   Maarre, to get to the point, wat denken jullie: 60-30-10, of gewoon ouderwets 75-15-10 ?
   En hoeveel gram dan?   /edit\
   Forgot to ask, core or end burner?
   \edit/
  • Zou niet echt iets weten waar een kleine ballmill buiten hobbyisme verder voor gebruikt word, als een lortone te duur is voor je kun je beter zelf bouwen idd http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=13&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwir5enw2ZTZAhUFC-wKHcQqD2IQFghvMAw&url=http%3A%2F%2Fwww.instructables.com%2Fid%2FMake-a-Ball-Mill-in-5-Minutes%2F&usg=AOvVaw25ZXMCJzuH1AAW9SrvwPDb Gewoon boortol in de bankschroef, en een pot met een staaf, knikkers erin en hoppa (disclaimer geen knikkers voor pyro gebruiken)
  • Hallo Mark, Ik kan je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vertellen dat je hier geen particulier gaat vinden die zijn kogelmolen gaat vervuilen met pigmentstoffen     . Suggestie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vijzel_(vermaler) Kleine investering voor een leuke test, succes!
  • Hoe klein zijn de hoeveelheden? Als het minder dan 100g is zou je kunnen overwegen er zelf eentje te bouwen. Het kan zelfs van KNEX geloof ik. Kijk maar eens op het forum.
  • Hoi, ik ben Mark. Ik ben hier niet vanuit een interesse voor pyrotechniek (niet helemaal waar, heel vet maar al te veel andere hobby's). Ik kwam door mijn zoektocht en oriëntatie op kogelmolens hier terecht. Ik ben bezig zelf pigmenten te maken voor olieverf en moet daarvoor de grondstoffen tot zeer fijne poeder malen. Punt is dat ik de grondstoffen wil testen als verf om vervolgens te besluiten of ik daar op door wil gaan. Als dat een ja is dan vind ik het geen probleem te investeren in spullen. 

   Eigenlijk zoek ik nu een adres waar ik kleine hoeveelheden kan laten verpoederen. Kennen jullie een bedrijf of particulier in de buurt van Spijkenisse die dat doen? 

   Mvg Mark
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online