Jump to content
PyroForum.nl

Recommended Posts

Hallo iedereen,

 

Ik ben Nitromethane oftewel Nitromethaan. Ik heb mezelf zo genoemd omdat ik hier nog 1,5 liter nitromethaan staan. Sinds dat dat een krachtig explosief was, vond ik dat wel een goede naam voor op dit forum?. Dat nitromethaan gebruik ik voor in de brandstof voor kleine RC motoren te mengen. 

Pijpbommen, croftybommen o.i.d doe ik niet aan. Knallen mag dan misschien een deel van de hobby zijn, maar veiligheid staat nog altijd op nummer één!

Eerst was mijn kennis redelijk oppervlakkig. Pas sinds kort ben ik mij in pyro beginnen verdiepen. Ik heb nu KClO3 voor ogen, maar ik kan maar geen gepaste elektrode vinden. Maandag ga ik Zwavelzuur halen, en dan ga ik wat KNO3 bestellen. Dan ga ik wat NC maken.  Zelf heb ik nog alleen maar TATP gemaakt. Voor ik iets maak, lees ik veel over de desbetreffende stof en de gevaren die ermee gebonden zijn.

 

Ik hoop dat ik iets kan bijdragen aan het forum en ik hoop ook dat ik veel kan bijleren.

 

Greets!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom.

Hmmm. Iemand die het heeft over beginnen met pyro.
Maar alles waar je het over hebt zijn explosieven. KClO3 heeft praktisch geen nut binnen de pyro. AP is levensgevaarlijk en NC is toch ook echt hoog energetisch.

Ik zeg eerst veel leren voor je een foutje maakt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wist al dat KClO3 bijna geen nut heeft. Ik kan ook wel KClO4 maken, maar die elektrodes blijven het probleem. Ik ben me okk heel bewust van de gevaren van AP. NC lijkt me leuk om mee te beginnen. Heb je misschien nog wat suggesties die goed zouden zijn voor een beginner? 

 

Greets

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, lezen. En dan nog wat lezen. En daarna wat theorie doornemen.

Dan wellicht eens beginnen aan BP achtige mixen. Deze zijn er in vele varianten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indien je effectief TATP hebt gemaakt en je hebt nog al je vingers mag je gerust je engelbewaarder bedanken.
Je hebt het niet opgeslagen hoop ik?

Anders welkom. Die elektrodes vind je wel, doch je gaat er flink voor mogen betalen. BP mixen zijn altijd leuk voor beginners!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Welkom. Wij kopen niet, wij maken zelf.
  • Hallo ik ben gerard uit Zeeland en ik bestel graag mijn vuurwerk op Eeenofanderewebsite ook ben ik een fan geweest van Eenanderewebsite alleen leveren ze hier niet meer in NL
   ik ben lid geworden omdat ik graag meer over vuurwerk te weten wil komen!
  • Jouw (mijn) angst houdt je alert/waakzaam en daar is niks mis mee. Houden zo!
   Ik geloof niet dat iedereen gestopt is.
  • Ik heb men ballmill toch even terug boven gehaald dit jaar. Hij zit nog steeds onder het stof, maar het is het begin van een poging 'misschien dit jaar toch nog eens terug...' De reden van gebrek aan activiteit zijn dan ook de studies, sport, ondernemen(,vrouwen ) .... Ik mis het wel en zou graag nog eens opnieuw aan de slag gaan. Ik heb alles nog en echt bang ben ik niet, ik hou het toch op 3" en neem mijn verantwoordelijkheid.
  • Same,,  is vooral verantwoording die om de hoek komt kijken, maar tijd is ook een grote factor, pyro kost ontzettend veel tijd (dat is enerzijds ook het mooie ervan je kan er een hoop kanten mee op) laatste jaren is vuurwerk enorm gedemoniseerd, vroeger kwam je er nog met een sisser vanaf, tegenwoordig ben je gewoon een nummer, niemand die zich verdiept in je persoonlijke situatie(laten we maar van het ergste uitgaan) beter op je hoogtepunt stoppen. iig zeker als de mensen om je heen afhankelijk zijn van je. hetgene waar je het meeste voor moet uitkijken zijn wel de mensen die niet weten dat je hele straat vol komt te staan met EOD ect en dat je voor wapenbezit de bak in gaat als ze oppervlakkig anoniem ff een belletje doen omdat jij een kut gezicht hebt en zeikt over die auto die scheef geparkeerd staat.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×