Jump to content
PyroForum.nl
Boem

Ik ben ... een oudere jongere.

Recommended Posts

Hallo beste mensen, een nieuweling meld zich aan, aangenaam.

Ik herinner me de O&N's van mijn jeugd (samen met de zomervakanties) als de spannendste tijd van het jaar. Als jochies haalden we van die 700 shots mugge/kippe-scheten matjes uit elkaar, we hadden de hele dag lol met die mini dynamiet staven. Ik zal jullie niet vervelen met de streken die we later uithaalden ...

Decenia gingen voorbij met af en toe consumenten vuurwerk, maar het was altijd te duur voor wat het deed, in mijn beleving. Dat laatste was nog de grooste deceptie.

Eind december j.l. had ik wat nodig uit een bepaalde winkel, de vuurwerkverkoop was die dag begonnen kwam ik toen achter ... en ik werd weer even dat jochie, met die kriebels. Ik kocht grote en kleine sterretjes, grondbloemen, bengaals vuur, ijsfontijnen. Daarna een twee meter hoge driepoot maken met snoeihout, sterretjes langs de "benen' en al die andere dingen eraan knopen met ijzerdraad, we hebben er plezier van gehad.

Maarrr ... waar ik eigenlijk zo chagerijnig van word is dat die grondbloemen het 2 a 3 seconden doen, en dit: foto1, foto2 ...

Oooww, ik kan  geen foto's/filmpjes plaatsen in deze post ... jammer, ik had ook nog (o.a.) willen laten zien hoe maizena er na 7 minuten uit kan zien als de oven te hoog staat, bizar ...

Anyway, i had a bright moment en dacht: "kan ik die dingen niet zelf maken?". Dus zoeken, filmpjes kijken, met rookbommen en russchische mannen die met flashpowder spelen, etc., en toen was er opeens dit forum en last but not least Ned Gorski's Fireworking 101 (wat mij betreft verplichte kost voor elke beginner!).

Ik heb de afgelopen maand gelezen, naar Ned's wijze woorden geluisterd, hier gelezen. Heb m'n eerste tools van hout gemaakt, m'n eerste kokers gerold met zelf gemaakte lijm, m'n eerste batches GP gemaakt met koffiemolen en vijzel en m'n eerste houtskool-vonk-fonteinen in de fik gezet .

WauW ... the excitement didn't stop, so now i'm here.

 

Groet,

Boem

 

Ps jaren geleden was ik voor mijn toenmalige werk ver van huis, ik reed langs een enorm braakliggend terrein, in Enschede. Het bleek DE woonwijk te zijn geweest ... het was echt enorm, very impressive, dat zie je niet op TV. So: safety first (and a lot of credits for Ned on this subject)!

Share this post


Link to post

Dank voor het welkom.

ennuh ... sorry dat al je foto's van de voorpagina heb weggeduwd sterretjesterretje, dat was niet de bedoeling, best wel lelijk al dat rood.

Share this post


Link to post

Dat is nog eens een leuke originele introductie! 

Ook leuk om te horen dat je al wat hebt gelezen voor je naar hier kwam... Dat heb je niet veel.
Veel succes!

Share this post


Link to post

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×