Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
de.leeuw62

reputation

Recommended Posts

Beste leden

Vanmorgen ontdekte ik dat ik er een like bij gekregen had, net als een paar andere leden. Terwijl ik in het betreffende topic niets bijzonders heb bijgedragen in mijn optiek.

Lontje moest er zelfs met een minder doen.

Ik vraag mij dus af of positieve dan wel negatieve comm. reputations. Niet anders en alleen verkregen mogen worden aan pyro gerelateerde posts.

En niet aan off topic gekissebis.

Anders krijgt het zo'n Facebook karakter.

Wat vinden jullie hiervan?

gr de.leeuw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iedereen die ook maar een mening heeft kan op die knop douwen zonder dat daar ook maar enige onderbouwing voor nodig is. En andere mensen zien vervolgens een reputatie en denken meteen "Die zal wel heel slim zijn" terwijl de achtergrond van die reputatie onbekend is. Echte kennis en ervaring komt met de jaren. Dat is iets wat je herkent aan de manier waarop iemand reageert en post. Een getalletje onder je naam geeft vaak niet altijd een goeie indruk over de kennis van die persoon.

Stel Harry is van plan om 10 kilo zwavel met KClO3 te mengen. De meeste mensen hier zouden dan meteen zeggen dat dit een onverstandig idee is. Nu kan Harry zich aangevallen voelen en mensen hierdoor negatief beoordelen terwijl die andere mensen juist positieve reputatie zouden moeten krijgen.

Wat ik zelf altijd doe is de achtergrond van een persoon op het desbetreffende forum opzoeken. Aan de andere posts die iemand maakt is al vrij snel op te maken of die persoon weet waar die het over heeft. Zeker in dit vakgebied is het zeer verstandig om de antwoorden van je mede forum genoten altijd te dubbel checken op het internet. Ga nooit van een bron uit.

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben het eens met Hardbassbv. 
Reputatie geeft misschien een snelle indruk, maar een zeer onvolledig beeld.
Gelukkig wijzen andere posts van dezelfde persoon zeer snel uit of de reputatie al dan niet terecht is.
Ook worden zeer actieve leden hierdoor bevoordeeld, waar deze niet noodzakelijk de meest ervaren of slimme zijn.

Omdat ik het toch niet kan laten, ik ben het ook eens met Rocketier.
Boeie, iedereen die een beetje thuis is op dit forum kijkt verder dan reputatie.
De mensen die het reputatie systeem gebruiken op die Facebook manier verdwijnen meestal ook vrij snel, heeft het verleden al uitgewezen.

Om dit toch zo constructief mogelijk verder te zetten, misschien is het een idee om leden niet vanaf dag 1 reputatie te laten kunnen uitdelen ? 
Op deze manier worden reputatiepunten een stuk meer waard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha wat een reactie, maar het maakt me verder ook niet zoveel uit hoor of er nou een hoog of laag getalletje voor mijn of iemand anders zijn naam staat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rep...

Ik kan me er niet druk om maken, en heb me er dus ook nog nooit mee bezig gehouden.
Maar als er behoefte toe is willen de mods het best bespreken. (Toch Rock?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welke reactie bedoel je hardbassbv:rolleyes:

Het schijnt nogal boeiend te zijn dus waarom zou ik er nog woorden aan willen vuil maken.

Maar als je perse een reactie wilt?
Je eerste post... dat ken ik allemaal wel, er is ook niks mis met mijn beoordelingsvermogen.
Maar daar gaat het helemaal niet om. Ik heb mijn gedachte kenbaar gemaakt.
Lees het anders nog maar es!
Of moet ik het nog een keer herhalen?

De getallen achter een naam, ben er inmiddels bekend mee.

Overigens als het allemaal zo boeiend is, waarom is het dan ooit ingevoerd.
Misschien is dat iets dat bij forum cultuur hoort. Kan!!! Maar dat weet ik niet.
Ik ben maar lid van 1.
Jammer van je laatste post bv, dat kost je je reputatie.LOL

Andres durft te kennen te geven te begrijpen wat ik bedoel.
Hoewel zijn voorstel wat ver gaat i.m.o.

Ik heb desondanks geen dringende behoefte om iets te veranderen Tyneman

Doe ermee wat je wil

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het reputatie systeem was beschikbaar na een forumupdate. Niet zozeer een bewuste keuze eigenlijk. Volgens mij kan ik het reputatie systeem niet per sectie aan of uit zetten.

Ik kan het weergeven van het cumulatieve aantal reputatie punten wel uitzetten. Het reputatie systeem is imo ook niet erg een gewichtig iets. Per content item thumbs up of thumbs down kunnen geven is tegenwoordig wel iets wat elke internetter verwacht te kunnen doen online. 

Reputation.png

Reputation2.png

EDIT: zo dan? Haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Per content vind ik dan weer wel een goed idee, nu kunnen mensen laten blijken dat ze het eens zijn met een bepaalde opmerking zonder daar een post voor te maken als "Ik ben het eens met ...". De context is dan ook meteen duidelijk.

(Ik bedoelde trouwens de post van Rocketier onder dat verhaal van mij.)

Quote

boeie

 

Edited by hardbassbv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat Boeie sloeg ook zeker niet op jouw post hoor maar meer op het reputatiepunten systeem in het algemeen.

Ik deel jouw hieronder ge-quote mening dan ook volkomen. Het punten systeem heeft mij niet echt geboeid iig. ................................... wel jammer dat ik nu alle punten kwijt ben. :(  :P

 

Quote

 

Wat ik zelf altijd doe is de achtergrond van een persoon op het desbetreffende forum opzoeken. Aan de andere posts die iemand maakt is al vrij snel op te maken of die persoon weet waar die het over heeft. Zeker in dit vakgebied is het zeer verstandig om de antwoorden van je mede forum genoten altijd te dubbel checken op het internet. Ga nooit van een bron uit.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Topics

 • Posts

  • Dank Rock/Coek Ik wil een nog dunnere variant visco. Voor het doorlonten van cakes. Die 3 mm is vrij dik daarvoor denk ik.
   Daar moet je grote gaten in je tubes voor prikken. Als je gebruik maakt van 1 gat per tube. ___________/\____/\___/\___/\
   Om dat te regelen heb ik in de 'Upper die' een tule geplaatst met een kleiner diameter. Bedoeling is om alle klossen van het dunste katoen garen te voorzien.
  • Petje af. Ik had het idee ooit eens maar is er nooit van gekomen.
  • Mister Element, Ik heb jouw posts gelezen. Ik heb me afgevraagd of ik zou reageren.
   Uiteindelijk heb ik besloten dat te doen om de volgende redenen: jouw veilgheid (en die van je omgeving), en om de indruk te weg te halen bij 'de overheid', die hier uiteraard meeleest, dat echte liefhebbers onverantwoordt omgaan met pyrotechniek ... wij zijn geen 'bommenmakers'.
   Jij geeft een andere indruk (je bent je welliswaar bewust van dat je moet leren, en in de tussen tijd doe je stomme dingen). Ik ga hier en daar hard zijn in mijn woorden; dat is uiteraard niet gericht op jouw persoon, slechts gericht op wat je tot nu toe hebt geschreven, in de hoop tot je door te dringen, in de hoop je tegen jezelf te beschermen en je geen onderdeel te laten zijn van het 'te verpesten' voor de echte liefhebber ... je een stap terug te laten doen. Pyrotechniek (en het maken van sier vuurwerk wat daaronder valt) heeft een hoop aspecten: creativiteit, veiligheid van jou en je omgeving, mogelijk gevaarlijke chemische reacties, etcetera).
   En het is een techniek, die je moet leren; bij iets wat je moet leren moet je bij het begin beginnen, toch ... de basis, je weet wel?!   Voor nu ben je voor mij een bommenmaker: - 3" salute shell (JE MAG NOG HELEMAAL NIET OVER FLITSPOEDER NADENKEN !).
   - Vervolgens een 5" shell maken , niet weten hoe die goed omhoog te krijgen, en het toch proberen (HEB JE EEN F*CKING GAATJE IN JE HOOFD ?).
   - KCLO3 maken, terwijl je niet eens weet wat ermee te doen (WHUT ?).
   - Dan, "Glitter stars zonder KClO4?" (HEB JE ENIG IDEE WAT VOOR STUPIDE VRAAG DAT IS ?).
   - Je hebt het al gehad over Mg poeder, voor je Flash, naar ik aanneem. Je weet dat je dan een fijne mesh size moet hebben; heb je enig idee hoe reactief dat spul is (ik ben er nooit aangekomen en ga dat ook nooit doen, maar dat terzijde), en hoe je het zou moeten beschermen (HALLO)?   Suggestie, positief (ik weet niet wat je al wel of niet hebt gedaan, theoretisch, dus ik start bij het begin): - Kijk deze serie, een paar keer.
   - Daarna lezen, lezen en lezen (niet alleen hier).
   - Lees over de ongelukken, over persoonlijke beschermingsmiddelen, en over "Death mixes".
   - Lees F.A.S.T. (o.a). Vraag je daarna af of het in de omgeving waarin jij woont, en je ding doet, het veilig is om buskruit in een ballmill te stoppen; wat gaat er gebeuren als het mis gaat (er zijn voorbeelden van)?
   Vraag je af of het niet verstandiger is te punniken goed geoptimaliseerde Green Powder te maken, door de afzonderlijke airfloat ingrediënten met de hand te zeven, en daarna verder te bewerken. Daarna kan je altijd kijken naar de double/double component milling/mixing techniek. Terug naar de basis: leer je eigen tubes te rollen, maak ze werkend zodat ze niet doorbranden bij een mooie 'stevige' charcoal fontijn (buiten de bebouwde kom, als het land nat is), 
   Rol je eigen 2" mortar met stevige endplug, maak je eerste (?) starmine met cut TT stars.
   Als dit alles werkt kan je wat metaal gaan toevoegen, de juiste mesh size voor elke specifieke applicatie; maar niet voordat je je hebt verdiept in de eigenschappen van de diverse metalen, hun interactie/incompatibiliteit met andere chemische stoffen, of hoe dat te voorkomen. En wat mesh size en microscopische vorm van het metaal daarop van invloed is, safety wise.   Samenvattend, blijf af van Flash en Mg, 'grow up first'.
   En dat geldt ook voor de KClO3, die je 'aan het koken bent'; 200+ composities kan je ermee maken, maar das voor de grote jongens (welke jij en ik nooit zullen zijn) en die ook nog met zwetende handjes sommige vele ervan zouden mixen, terwijl het zelfs met vergunning nog legaal voor hen is ook. Alsjeblieft, laat me geen naar krantenartikel lezen de komende maanden, over jou (met ingrijpende fysieke en/of maatschappelijke gevolgen voor jou, of je omgeving).
   Laat de Flash crackers bommen over aan de '16 jarige' kut-gassies uit 'achterstandswijken', geimporteerd uit Oost Europese landen, die daar tijdens O&N onze hulpverleners mee bestoken, en daarmee het debat polariseren of vuurwerk helemaal niet verboden moet worden.
   Laat ons daar geen onderdeel van zijn: wij zijn de techneuten en artiesten van het gekleurde vuur !   All the best, Stay Green!  
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×