Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Tyneman

Pijlenrekje

Recommended Posts

Van de week eens een paar uurtjes besteed aan het in elkaar klussen van een pijlenrekje. Dan hoeven ook de buurtjes niet te staan pielen met een wankele fles.

50cm hoog en breed, volledig demontabel. Inmiddels zit de middelste balk geborgd dmv een uitneembare pen. Hier zal ik morgen nog een pic van posten.

Nu nog even testen of de buisjes niet te kort zijn en pijlen maken. :)

large.Rek4.jpg.b3314daad42ca2b82e80b33c6large.Rek3.jpg.8f061c4190c2250151081c58elarge.Rek2.jpg.d7a718fc68cc1b2ba6c3386e4large.Rek1.jpg.ab97415fc86802e7674bcd15d

Edited by Tyneman

Share this post


Link to post

Mooi Tyneman ! Slim gezien ook, dat demonteerbaar zijn.

Iedereen is zijn tools wat aan het bijschaven heb ik de indruk, de QM machines van even geleden, rocket tool, je pijlenrekje... Ik ben mijn BM maker wat aan het afstellen.

De kriebeltjes zijn er blijkbaar bij iedereen :D.

Share this post


Link to post

Ziet er solide uit! Mooi gemaakt man;)

Idd ook bezig geweest met bijwerken / aanpassen van rocket tools en een extra spindle voor whistle.

Share this post


Link to post

Mooi rekje!

Heb je er nooit last van dat je PVC gaat smelten na het lanceren van enkele rockets? BIj mij trekt dat altijd helemaal krom namelijk. Het zit dan ook wel vlak onder de venturi normaal gezien bij mij. Wellicht dat ze bij jou er nog iets boven uitsteken en op de grond rusten ipv op het PVC? Ik lanceerde ze altijd direct uit het PVC wat ik in de grond geslagen had :).

Share this post


Link to post

Dat is wel waar ik bang voor ben. Maar voor een eerste test de goedkoopste optie genomen. 
Er zitten er 9 op, dat moet toch een avondje volhouden zou ik denken.

Als ze echt snel wegsmelten is Al een volgende optie.

Share this post


Link to post

Pas op met korte buisjes. Als de pijlenstok een splinter bevat kan die blijven haken aan de onderzijde van je buis. Beter is een buisje aan de voet van de stok maken en de stok aan de bovenzijde stabiliseren met een paar spijkers. Dit voorkomt ook het verbranden van de plastic tubes. Verder is de uitvoering meubelmakerwaardig. :) 

Nog beter is doorlopende buizen.

Share this post


Link to post

Als beloofd nog wat pics van de borging. Ook is het hele apparaat dik ingesmeerd met waterglas. Hopelijk een beetje hitte bestendig nu.

Denk wel dat ik in navolging van wat Rock hierboven zegt voor O&N de buisjes tot de grond laat lopen. Eerst even het hitte effect op de buisjes testen. Als ik er toch lange opzet dan ook maar gelijk goede. :P

large.rek5.jpg.21f89d66a7dc94fb237832697


large.Rek6.jpg.d5ef294937c24486023a93db1

 

 

 

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Tyneman
   Ik gebruik nu straight pulverone om mijn 3" te breaken.  [edit] met anderhalf/twee gram flash booster.[/edit] Heeft vullen met MCRH veel voordeel? Of is het alleen de gebruikte hoeveelheid BP?
  • By Tyneman
   Dit O&N gebruikt om verschillende configuraties te testen. 
   Ik heb nieuwe tools en een nieuwe pers. Tevens de tip gehad om eens 60-30-10 te gebruiken, dit aangezien mijn meal wat aan de snelle kant is
   Filmtechnisch valt het erg tegen, maar ik zag het live en heb er een hoop van geleerd. Volgend jaar headers op die pijlen GvD! Want dat had al makkelijk gekund.
   Idee achter de specs die erbij staan: Brandstof - Welke Tool - lengte motor - evt nozzle
   Nummer 1
   Meal - Whistle - 95mm
   Pijl1.mp4
   Nr 2
   Meal +Ti - Whistle - 95mm
   Pijl2.mp4
   Nr 3
   Meal +Ti - Whistle - 95
   Pijl3.mp4
   Nr 4
   60-30-10 - Whistle - 95mm
   Pijl4.mp4
   Nr 5
   60-30-10 - Whistle - 95mm - Nozzle
   Pijl5.mp4
   Nr6
   60-30-10 - BP - 190mm - Nozzle
   Pijl6.mp4
   Nr 7
   Meal - BP - 190mm
   Pijl7.mp4
   De laatste was een mooie CATO, maar dat zat ook in de planning.
   60-30-10 - BP - 190mm - zonder nozzle is niet herkenbaar op film, maar toch leuk om alles zo eens te vergelijken.
  • By Tyneman
   Meal - BP - 190mm
  • By Tyneman
   60-30-10 - nozzle - BP -190mm
  • By Tyneman
   60-30-10 - nozzle - whistle - 95mm
  • By Tyneman
   60-30-10 - whistle - 95mm
  • By Tyneman
   Meal + Ti - whistle - 95mm
  • By Tyneman
   Meal + Ti - whistle - 95mm
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • O sorry man, ik zie dat ik je net op het laatste moment in de steek heb gelaten. ( mijn notificaties gaan naar een oud mail adres).  Met het berekenen had je een paar dingen door elkaar gehaald. De omwentelingen per minuut blijven natuurlijk gelijk ongeacht wat de dikte van je aandrijf as is of de poelie die je erop plaatst.  Ik neem aan dat je er intussen wel achter bent gekomen, met nog een keer het bovenstaand verhaal rustig terug te  lezen. Of mischien heb je wel een van de vele online rekentools gebruikt.  Een vertraging of versnelling treed enkel op bij een overbrenging tussen ongelijke grote van assen of tandwielen.  ( dat maakt dat jouw rekenfout al in de eerste regel van je berekening zat).  Je moest de omtrek vermenigvuldigen met je rpm en niet delen. En je krijgt dan een waarde in centimeters en niet in rpm ( want dat was een vast gegeven, welke pas veranderd bij een overbrenging) 
  • Hahaha het is toch echt een virus ook.  Vanochtend eerst Facebook toen hier verhaal doen voor de gezelligheid. Schreef ik nog neu dit jaar niks gemaakt. Het begon toch wel te kriebelen. Ik denk nog geen half uur later, was ik al aan de gang.   Toch maar wat knal en stuk of zeven whistle motortjes geperst. Payload heb ik nog liggen.  En maar fantaseren wat ik nog meer droog kan krijgen voor morgen🤣  Have fun!  Jason 
  • Ik ben ook blij dat dit forum met zijn info, tenminste online blijft.  Ik denk buiten de problemen met Nederland, het ook een tijdsbeeld is. Daar waar ik vroeger op mischien wel 10 fora actief was. Zie ik dat bv mijn kids nooit op een forum meer zitten. Die praten op insta telegram enz.  De kennis en ervaring die wij vroeger deelden, was echt voor inside crowd. En ergens anders moeilijk te halen. Nu staan flarden info all over het net. En krijg ik bv nog weleens vragen binnen via face book. ( Toevallig net nog)  Ik ben blij dat ik in de jaren 90 floreerde, tot 2004 was het ook hier semi legaal.  Ik heb hier weleens verteld, dat ik geen shells maakte, omdat ik daar zelf zo goedkoop aan kon komen.  Ik denk dat hetzelfde heden ten dagen speelt. Ik moest destijds nog met kvk naar alpeco, nu kun je echt overal dikke knallers en vuurwerk kopen. Okay nog steeds geen fonteinen van 25 kg zoals ik ze maakte, maar zag er van 5 kilo voorbijkomen.  Ik voorzie wel weer een gouden toekomst, kijkende naar de huidige prijzen in de handel. Bv die Italiaanse knallers boven de 15 euro inkoop per 3.  Die kocht ik voor 5,5 in. ( dat vond ik al duur)  Dus buiten wat cakes halen bij den Aldi en wat lichte pijlen, wordt het weer een stuk interessanter/goedkoper om komende jaren weer zelf aan de gang te gaan.  Echter de kwaliteit van onze generatie zal niet terug komen, wij bestudeerden chemie en gebruikten stoichiometrie om onze recepten te maken. Nu halen ze alles kant en klaar, recepten met een tutorial van het net. Dus reproduceren ipv ontwikkelen.  Het heeft ook een goede keerzijde BTW. Vorig jaar  het nieuws gehaald toch met een doorzoeking. Heel kort.... zes man, uren binnen ( twee buiten) , een heel gedoe over het vuurwerk, wat ook nogeens dozen vol cat 1 was. En met géén woord gerept over de chems en kogelmolens enz die ernaast stonden. Ik bedoel maar, daar waar ik 20 jaar geleden op de terroristen lijst gezet werd voor een paar zakken kunstmest. Troffen ze nu echt veel chems, kruit en stars aan en deden ze moeilijk over consumenten vuurwerk en wat wiet. De rest begrepen ze niet zo goed. Soms fantaseer ik erover om straks met mijn kleinkinderen weer vanalles te maken. Wat zullen die trots zijn op opa 🤗 Ik ben al enkele jaren bezig om de voorraad vuurwerk weg te stoken, maar de chems blijf ik bewaren. Ik heb dit jaar echt helemaal niks gemaakt, maar weet zeker dat Ik in de toekomst nog regelmatig wat uit de oude trukendoos  blijf toveren.  Mvg,  Jason Voor de nieuwe generatie, ik ben de man achter de fluit mix knallers (#trots) , en de combi met babypijltjes wat begin jaren negentig viraal is gegaan, omdat een kennis het op YouTube had gezet. Okay ook gekke dingen als de cactus met strijkers enz wat verder niemand interessant vond om na te maken. En ik ben zo oud dat ik nog meegemaakt heb dat je hier in de winkel legaal shells kon kopen tot 6 inch. ( die folders uit de jaren 70 zijn nog online terug te vinden, als je het moeilijk te geloven vindt)  😋  
  • Ja ik snap wel dat mensen low-profile gaan, er is ook geen andere keuze. Voor je het weet staan ze met bom-pakken voor je deur met een rammer. Dat is wel een beetje vervelend als dat gebeurd.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×