Jump to content
PyroForum.nl

Recommended Posts

Heeft iemand van jullie nog het probleem dat TT stars zeer moeilijk te pumpen zijn ?

Al mijn kleur en glitter comps pumpen super vlot, maar bij TT eindig ik altijd met iets dat op een niet newtoniaanse vloeistof lijkt. Je pumpt ze, houden hun vorm, maar een tiental seconden uit de starpump beginnen ze al terug hun vorm te verliezen.
Ik maak TT nochtans niet natter dan andere comps bij het pumpen, en zelf relatief droog (nog net een klei ongeveer) blijft dit zich voordoen.
Ik heb niet vergeleken met andere compos met een hoog houtskool gehalte zoals C6, dus daar aan kan het liggen.

Nu, moeten compos met zo een hoog houtskool gehalte gewoon echt veel droger gepumped worden of zie ik iets over het hoofd ?

 

Share this post


Link to post

TT moet juist extreem nat worden geproduceerd. Wat je kan doen is je compo eerst even millen. Ik doe dat meestal één uur.

Ik rol de TT overigens wel altijd. Maar cutten of pumpen moet ook goed kunnen. 15% water is gewoon.

Als je cut of pumped is lauw water nog het beste. Je KNO3 lost goed op en trekt dan in je C. En je dextrine kleeft super.

Met rollen echter bevuil je met warm water extreem je trommel. Hier gewoon koud water gebruiken en ook genoeg alc toevoegen. Beginnen met 50% alc / 50% water daarna afbouwen naar 0%alc. Rollen ook zeiknat doen voor het beste resultaat.

Edited by Rocketier

Share this post


Link to post

Hij was 1.5u gemilled, al men TT gaat 1-1.5u de balmill in.
Er zat zeker rond de 15% vocht (5/5 alc/water) in, maar de volgende keer zal ik voor de zekerheid het eens afwegen, en wat fotos nemen.

Met cutten heb ik nooit problemen, rollen doe ik niet.

Ik weet nog steeds niet wat het kan zijn... De dextrine werkt allesinds super, dat ballmillen helpt ook voor een perfecte verspreiding van de dextrine.
 

Share this post


Link to post

Ik pump wel eens kometen van restjes TT, maar in mijn beleving mogen ze helemaal niet zo super nat zijn, Bij mij moeten ze niet "plastisch" zijn na het pumpen maar eigenlijk meer verbrokkelen als ik ze probeert te vervormen.

Mijn mix maak ik zo dat het maar net samenpakt als je er een beetje op drukt, zeker niet als klei.

Als ik vol gas op de pump druk mag er ook geen (of iig niet veel) solvent of mix tussen uitgeperst worden aan de onderkant,

Ik heb geen idee van het percentage vocht, ik pump gewoon een ster en kijk of ze goed pumpen, zijn ze te nat, dan gooi ik er wat droge mix bij. 

Edited by High Density
Nog wat nuance

Share this post


Link to post

Dat plastisch zijn is net mijn probleem HD, je beschrijft het perfect.
Nu, een mooie TT moet redelijk nat zijn, maar wil je hem praktisch pumpen ga je beter voor de droge kant...

Hier een balans tussen zoeken is het doel denk ik.

Share this post


Link to post

Het is ook een beetje afhankelijk van de C die je gebruikt. Een week of 4 geleden kamuro gemaakt met de pine C die ik had. .............wat een bagger troep was dat.

Gelijk die zak geditched. Sterren ook trouwens.:wacko:

Edited by Rocketier

Share this post


Link to post

Ik doe precies wat HD ook doet, niet te nat en niet te droog. Van begin af aan nooit problemen gehad met pumpen.

 

Share this post


Link to post

 • Similar Content

  • By de.leeuw62
   Viel niet mee om deze geweldige sterren te produceren. Om ze te rollen wilde ik in eerste instantie gebruik maken van mosterd zaadjes welke een tijd geweld in heet water.
   Dan worden ze wat zwaarder waardoor ze beter rollen. Nadat ze geweld waren dropte ik de natte mosterd zaadjes 1 voor 1 in de flash compo. Op die manier ontstond er al meteen een dun eerste laagje om het zaadje heen. Zodra ik er een stuk of 40 had zeefde ik het losse poeder eraf met een draaiende beweging en stopte de nog prille flash cores in de sterren molen.
   Daarna begon het flink tegen te vallen. Te nat sproeien en de boel verkleefd aan alles en aan elkaar. Te droog en de sterren groeide niet of vielen weer uit elkaar waarbij de trommel vol ongebruikte compo zat rond te draaien. Ook nog met verschillende snelheden van draaien geprobeerd maar uiteindelijk heb ik deze manier met de mosterd zaadjes maar opgegeven.
   Dan maar cutten....maar hoe rol je die dan verder. Nou dat ging eigenlijk heel goed.
   Rol niet te droog dan kun je ze helemaal rond krijgen.
   Ik heb de variant  50 - 30 - 20 (Kalium nitraat, zwavel en aluminium) en niet met barium nitraat genomen om de simpele reden  dat ik niet in de barium stof wilde zitten.
   Nadat ik een hoeveelheid kleine stars van ongeveer 3 a 4 mm had gecut en ze vervolgens in de droge flash meal had gedropt om verkleven te voorkomen, kon het rollen van de flash cores beginnen. Om te voorkomen dat je te nat beneveld en je sterren aan elkaar gaan zitten klitten en waarbij de compo overal zit waar je het niet wil hebben. Bedacht ik om het spoor (waar de sterren doorgaans over rollen) met een vochtige kwast  nat te maken door de kwast aan de binnenkant van de trommel te houden terwijl de trommel draait. Dan kun je uitstekend doseren en de rest van de trommel blijft droog waardoor je geen plak aan de binnenkant van de trommel krijgt. Dit werkt prima zo!
   De rest van de star met blond streamer compo gerold tot een pak 'm beet 8 mm in omtrek.
   Zie resultaat:
    
    
    
    
  • By High Density
   Als je veel tijd in de sterren voor een grote shell steekt waarvoor je verder geen doel hebt is het handig om te weten hoeveel er nu in een bepaalde hemi gaan, zo kun je een aantal cores van een paar mm nemen en die oprollen zodat je uiteindelijk genoeg sterren hebt met als je dat nodig vind 10 % overmaat bv, dan heb je nog 10 % om ground tests mee te doen en kun je verder netjes je shell vullen zonder dat je een berg chems hebt verspild aan sterren die je niet meer zo gauw gebruikt.
   Goed, maar hoe bereken je dat?
   Nu had ik eerst een passfire abonnement waar er zo'n ding tussen stond, en daar had ik een aantal hemi & star diameter combo's van genoteerd, maar zoals u weet is betalen aan passfire voor ene nederlander niet traditioneel, bovendien kom je er nu achter dat je niet alle combo's hebt die je wil, dus had ik het idee om deze calculator maar eens te reverse engineeren.
   1 * Men nemen de inner diameter van de hemi (of de outer diameter van je cavity-former net wat je wil) en trekken hier 1 keer de diameter van je al dan niet gewenste diameter van je ster af, de uitkomst is de diameter van een bolfiguur die door de hartlijn van de sterren loopt van een voorgestelde gevulde set hemi's
   2 * Deel de uitkomst door 2, zo bereken je de straal van dit bolfiguur.
   3 * bereken nu de oppervlakte van deze bol doormiddel van de formule 4 x PI x R x R waarbij R de eerder gevonden radius is van de bolfiguur genoemt in stap 1 en 2,  PI is een 1 of andere wiskundige constante van 3,14, (zoek op wiki voor een nauwkeuriger getal) 
   4 * Deel nu de diameter van je ster door 2 om de radius daarvan te vinden.
   5 * Bereken nu de oppervlakte van het vlakke deel van een/de ster-helft die precies doormidden is doormiddel van R x R x PI waarbij R de straal is gevonden in stap 4
   6 * Deel nu het in punt 3 gevonden oppervlak (van de hartlijn sterren bol) door de gevonden oppervlakte van punt 5 (van de ster)
   7* vermenigvuldig de uitkomst gevonden in punt 6 met   0,9069  (dit is de maximale (hexagonale) pakking density die je kan bereiken met cirkels in een oppervlak: 90,69% ) de uitkomst hiervan (stap 7) is bij benadering het aantal sterren dat je in 2 hemi's kan vullen
   ik heb het vergeleken met de calculator van passfire en dat geeft exact hetzelfde resultaat 
  • By Andres
   O&N 2016-2017!
  • By de.leeuw62
   Flash core stars rollen, en de test.
  • By Andres
   TT star test
  • By Andres
   Bombette die uitdraaide op een starmine
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Ben zelf ook aan het knoeie geweest met een spuit om sterren te perse. Dus ben op zoek gegaan naar een ster plaat, maar blijf wel ff met de spuit door gaan met de hand hahahaha…. Heb helaas niet de gereedschappen en mogelijkheid om zelf wat te maken meer… 
  • Ik heb gelukkig de weg terug weer gevonden.. heb nu ook meer tijd ervoor weer want me zoontje is nu oud genoeg om zichzelf bezig te houden dus pappa kan beetje klote weer… ik ben wel nog steeds bezig met onderzoek, proberen en testen wat voor mij werkt.. maar ja moet zuinig zijn met me poedertjes is tegenwoordig echt een drama om wat te kunnen scoren… verklaring hier verklaring daar… ik zit daar heel nie op te wachte🤦🏼
  • Zoooooo ik heb de weg ook weer terug gevonden…. Zien dr echt goed uit… ik ramde het aan met de achter kant van me ratel uit me doppenset en boorde handmatig de core met een lang boortje… 🤦🏼 het werkt maar niet perfect
  • O sorry man, ik zie dat ik je net op het laatste moment in de steek heb gelaten. ( mijn notificaties gaan naar een oud mail adres).  Met het berekenen had je een paar dingen door elkaar gehaald. De omwentelingen per minuut blijven natuurlijk gelijk ongeacht wat de dikte van je aandrijf as is of de poelie die je erop plaatst.  Ik neem aan dat je er intussen wel achter bent gekomen, met nog een keer het bovenstaand verhaal rustig terug te  lezen. Of mischien heb je wel een van de vele online rekentools gebruikt.  Een vertraging of versnelling treed enkel op bij een overbrenging tussen ongelijke grote van assen of tandwielen.  ( dat maakt dat jouw rekenfout al in de eerste regel van je berekening zat).  Je moest de omtrek vermenigvuldigen met je rpm en niet delen. En je krijgt dan een waarde in centimeters en niet in rpm ( want dat was een vast gegeven, welke pas veranderd bij een overbrenging) 
  • Hahaha het is toch echt een virus ook.  Vanochtend eerst Facebook toen hier verhaal doen voor de gezelligheid. Schreef ik nog neu dit jaar niks gemaakt. Het begon toch wel te kriebelen. Ik denk nog geen half uur later, was ik al aan de gang.   Toch maar wat knal en stuk of zeven whistle motortjes geperst. Payload heb ik nog liggen.  En maar fantaseren wat ik nog meer droog kan krijgen voor morgen🤣  Have fun!  Jason 
 • Who's Online (See full list)

×