Jump to content
PyroForum.nl
tigrapoedie

the new 1

Recommended Posts

Hi. Ik ben Tigrapoedie, 29 jaar en vuurwerk heeft mijn interesse al vanaf jongs af aan. Mede mogelijk gemaakt door vader des tijds. Hebben altijd een mooie show voor de buurt aan het eind van het jaar. En word nu tijd om mijn hobby te verbreden. Heb al veel gelezen en geleerd van het forum. En hoop door te kunnen leren van de veteranen op pyro gebied.

Share this post


Link to post
Share on other sites

95% commercieel, 5% zelfmaak vorig jaar. Ben namelijk sinds vorig jaar echt aan het experimenteren. We hebben eerst onderzoek gedaan voor dat we aan de gang gingen. We zijn namelijk met een leuke groep altijd. En veel commercieel vuurwerk. En ik vind dat veiligheid voor op moet staan. Daarom ben ik voorjaar begonnen met fonteinen starmine en bombette's . Alles met TT, want zo ver zijn we nog niet dat we andere compositie's kunnen maken met uitzondering van slow flash en glitter comp. Uiteindelijk wil ik naar zelf gemaakte cake's, pijlen en shell's. Heb al contact met verschillende leveranciers in en buiten het land om ons een beetje te helpen in onze hobby. En dit forum helpt ook zeer mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Dextrine werkt veel makkelijker.
  • Ik heb even snel bestaande lucifers aangepast  met fosfor, het werkt natuurlijk 100%. Maar het behoeft toch een binder. Schellack of dexrine 🤔?? Of een beter idee !? 
  • Welkom Bram!  Het mooiste werk is vuurwerk 😜
  • Met een blokje aluminium of messing,  kun je een gaatje erin maken voor je thermometer.( eventueel opvullen met grafiet oid)  Dan geeft de thermometer vrij nauwkeurig aan wat de temperatuur van het blokje is.    Plaats een beetje van jouw geheime stof op het blokje en verwarm totdat je stof smelt. Thermometer aflezen en een keer herhalen voor de nauwkeurigheid. Omdat je weet wat de beoogde temp moet zijn kun je dit toch vrij nauwkeurig doen, lijkt mij.  ( Mandela effect 🤔 er stond toch eerst 200 graden Celsius 😎)  Tot slot : het lijkt me dat een vaporizer zijn temperatuur bij benadering in kan stellen. Dus plus of min 5-10 graden. Wat erg functioneel is voor zo'n ding, maar totaal niet voor jouw doeleinden.  Maar ja, ik kan er naast zitten, instellen op een bepaalde temperatuur en controleren met een andere thermometer... Meten is weten   M. V. G.  Jason 
  • Zat te denken om een vaporizer te gebruiken.. maatje van me heeft zo'n ding om kruiden te roken op een bepaalde temperatuur. Hij kan daarmee de temperatuur digitaal instellen. Anders had ik bedacht een infrarood thermometer te gebruiken icm een reageer buisje en een oliebadje.
 • Who's Online (See full list)

×