Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
bangkokpyro

Rocket Holiday 2014

Recommended Posts

We coming into our third year now of running our Pyro Holidays in Thailand. This year we are fully booked and a group of 6 Australians arriving in June for 18 days completes this years season. I say season as we run the holidays only during the months of April, May and June to coincide with the local rocket festivals taking place in the countryside around our workshop.

Bookings are now being taken for 2014 limited to 6 people per month. We offer a discount for groups of 4 or more and I will give a 10% discount for anyone who is a member of this forum. We build mostly cylinder shells and if time permits other devices like fountains, mines, wheels and rockets. We take days off building to visit rocket festivals near the shop where giant Thai black powder rockets and girandola type devices are launched. Some of these rockets weigh up to 1000kg and are only found here in Thailand.

This is an unique holiday, making fireworks and shooting them, BIG rockets, great food and a whole lot of fun.

I just updated some of my website pages and some short videos, pictures and testamonials can be found on this link.

http://www.bangkokpyro.com/pyro-holiday-videos.php

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think it's awesome to see you are fully booked again. Great to know threre are serious pyro's out there who allso have the money to spend on such a trip.

I'm still hoping to win the lottery and go on holidays to Asia. Then might aswell drop by for pyro fun.

But thats all dreams. :(

Well, good luck and have fun out there!

May 2014 allso be fully booked. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Topics

 • Posts

  • Haha als ze heel oud zijn ja  Ik ben blij dat ik mede door veel te leren en voorzichtig te zijn er zonder kleerscheuren van af ben gekomen. Je kunt nooit zeker zijn van 100% veiligheid, een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan de beste overkomen. (Kijk naar Mumbles van APC Forum)   Weet je hoeveel papier ik heb weg moeten gooien voordat ik bruikbare tubes had, wat een verschrikkelijke herinnering Mijn grootste fout was om te beginnen met te dun papier, dat begint meteen te kreuken. Maar inderdaad, de spiraal gerolde kokers in Al folie verstevigen is een goeie. Ik heb ook een keer een strook papier (met lijm) opgerolt om een schroevendraaier om zo een snozzle te maken, dat werkt ook. 
  • Top, dankjewel! Zelf maken is natuurlijk leuk om te leren, lijkt mij, dus daar ga ik verder op zoeken.
  • Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen. Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes.
   Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.
  • "Ouder an daardoor voorzichtiger"? Alle ouderen die ik ken worden met het jaar juist alleen maar gekker!
   Wel jammer om te lezen! Nu hoop ik natuurlijk wel dat je hier wat actief blijft om eventuele vragen die ik misschien ga hebben op te heldere. Oké, dat klinkt al als iets wat ik misschien in het rijtje zou zetten. Leuk! Ik word steeds enthousiaster.
   Over die tool zal ik inderdaad nog even, niet te moeilijk, nadenken. Stel nou dat mijn interesse zich zo zou opbouwen dat ik het daadwerkelijk zou willen gaan maken, zouden jullie dan zeggen koop tubes of rol ze zelf?
   Ook heb ik mensen gezien die voor gerbs geen papieren tubes gebruiken, maar buizen van diverse materialen. Kan dat ook? Als in zouden jullie dat doen, denkend aan bijvoorbeeld al de veiligheid?
   Natuurlijk snap ik dat pvc niet een optie is, maar iets als een klein stuk dunne (water)leiding. Het is dan wel metaal, maar het ontploft, als het goed is, niet.
   En daarnaast kan je die eventueel zelfs na schoonmaken hergebruiken.
   In gedachte houden dat ik nog een echte 'newbie' ben.
  • Per toeval dat ik even keek of er nog wat leven in het forum zit, en zo te zien is Tyneman er nog (een echte oude rot hier). Zelf maak ik niks meer, ben ouder en daardoor wat voorzichtiger geworden. En de chems zijn niet meer zo makkelijk te krijgen... Heel jammer  En dan nu, on-topic ! Ik heb altijd de compo van Takeo Shimizu (ook een oude rot) gebruikt, met wat extra Ti dus daardoor aan de snelle kant. Dat is waarom ik zonder nozzle makkelijk 3/4 meter hoog kwam, maar totaal niet efficiënt natuurlijk, maar wel mooi vol. Als ik het goed heb is de compo: KNO3 - 51 / C - 9 / S - 10 / Ti - 30. Probeer niet al te moeilijk te denken over de tools, vaak is een DIY net zo goed als een tool van 100 EU.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×