Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
F-Fireworks

Hallodaar (:

Recommended Posts

Hallo,

Ik ben Florian en ben 16 jaar. Ik ben een pyrofreak en ben sinds kort wat dingen aan het uitproberen na filmpjes te hebben gezien op internet. Nu kwam ik dit forum tegen en las een aantal dingen en heb zo wat vragen.
Mijn eerste shell werd een mine maar daar knalde de stijglading de burst kapot wat we al hadden verwacht en we hadden een klein beetje gedaan gewoon om te testen wat er zou gebeuren. Vandaag heb ik mijn tweede shell afgestoken om de stijglading uit te proberen!
Nou we hadden al door dat de shell net iets dikker moest voor de buis eigenlijk maar we staken hem aan. Hij schoot de lucht in! Maar hooguit 5 meter. We hadden een kokertje om de lont gedaan en dat ging perfect. In de shell zat middenin een klein balletje met astronauten kruit. Daar hadden we ook de stijglading van gemaakt. Hij viel terug op de grond en knalde na 2 seconde klein beetje uit elkaar omdat we amper kruit erin deden. Natuurlijk een fikse afstand genomen! Toen het gebeurde deed het me denken aan de Lightning Thunder van Bex haha xd. Maar de stijglading lukte aardig. Hadden ongeveer 17 gram gebruikt. De shell was ongeveer 6,5 centimeter. Hij was opgevuld met grondtollen kruit gewoon om wat gewicht te maken. Maar ik las dingen over pulverone. Hoe maken jullie dit ik kon dit namelijk nergens vinden en ook over de rijst hulzen. Hoe coat je deze dingen en waar mee precies? Ik hoop dat deze vragen niet te simpel zijn maar ik heb op het forum gezocht en kon verder niks hierover vinden.

Gr Florian

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I love it Lontje. Blijft telkens weer lachen. Top :D

@ Florian,

Het is elke pyro hier bekent dat als je begint met ontdekken dat je grijpt naar kruit uit rotjes en ander commercieel vuurwerk.
Echter............... De regels voor dit forum zijn hier heel duidelijk over.

Lees punt 5 met extra aandacht.

Doe de test.

Stop met kloten met kruit uit vuurwerk................echt niet meer doen.
Ga lezen op dit forum tot je een ons weegt.
Doe er je voordeel mee.

Veel succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

Ik had dat topic over pulverone al gelezen maar veel antwoorden zijn met dingen als meal enzo en daar kan ik niet veel mee. Morgen zal ik is goed het topic lezen. En die link 2 van jou, Rocketier, Had ik al gelezen!

Wat is er inprincipe zo erg aan het kruit halen van een rotje?

Ik zal me goed inlezen wat je nodig heb en hoe je het maakt!

Gr Florian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou eerst even wat meer lezen over de materie, meal en 'dat soort dingen' zijn basis kennis en is allemaal op het forum te vinden..

Graag eerst deze kennis tot je nemen alvorens vragen te stellen ;)

En wat er erg is aan kruit halen uit een rotje is dat je aan het kloten bent met consumenten vuurwerk.

Wij maken vuurwerk, en halen geen chinese troep uit elkaar.

Overigens is deze BP van wel zo'n bedroevende kwaliteit dat je er uberhaubt al weinig mee kunt :)Welkom en succes met leren!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je het uit consumenten producten haalt heb je ongeveer 65% BP en 35% van dat chinese klei.... Probeer het dan maar eens aan te krijgen :D
Veel succes en lees veel!
Jan

Edited by jan-jan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat is er inprincipe zo erg aan het kruit halen van een rotje?

Ik zal me goed inlezen wat je nodig heb en hoe je het maakt!

Gr Florian

Kijk dat is een goeie vraag Florian. Erg is het namelijk helemaal niet. Wij zijn niet je vader, overigens leeftijdtechnisch gesproken had het mogelijk geweest. Enfin!

De meeste op dit forum doen een poging om het vak pyrotechniek te masteren. Dit houdt in dat wij zelf ons vuurwerk maken en dit op een dusdanige manier in elkaar zetten dat de meeste Chinezen er spleetogen van krijgen. Het vereist behoorlijk wat kennis van zaken. Echter begint het voor iedereen bij het slopen van chineese spullen. Maar als je serieus hebt besloten met pyro aan de gang te gaan dan moet je dat afzweren. Wat er dan om de hoek komt kijken is het belangrijkste ingrediënt..................: geduld! Dat betekend kennis vergaren dan kijken waar je de materialen en chemische stoffen kan betrekken en langzaam aan zelf kleinschalig devices maken. Op het laatste moment voor O&N nog even wat maken is een NO GO. Dat kan gewoon niet lijden tot een goed resultaat. Dus daarom geen kruit meer uit rotjes halen.

Jouw laatste statement dat je jezelf gaat inlezen...............Top dat is de juiste instelling.

Veel succes en doe voorzichtig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

Dat is idd zo. Iedereen begint ergens en bedenkt ook dat dit niet de beste manier is dus dan ga je opzoek!

Nee, ik wil dit samen met mijn broer doen en dan willen we proberen als dit ons leuk lijkt volgend jaar een paar shells te schieten!

Ik snap nu hoe pulverone gemaakt word. Alleen moet je ook weten waar je de meal vandaan haalt, maar dit mag volgens mij niet besproken worden op het forum toch?

Gr Florian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alleen moet je ook weten waar je de meal vandaan haalt


Meal haal je nergens,dat maak je gewoon lekker zelf.

Hoe je het maakt staat ook op het forum,zelfs op meerdere plekken.

Suc6

en dan willen we proberen als dit ons leuk lijkt volgend jaar een paar shells te schieten!

Uhmm,dan heb je nog wel even te gaan.

Lijkt allemaal zo simpel,maar de realiteit is anders.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke, en van meal maak je pulverone toch? Dan ga ik dat is opzoeken. Ik vind het lastig om dat soort dingen op dit forum te vinden...

Haha ja idd maar als het echt leuk is komt het goed!

EDIT: Als bijvoorbeeld de 3 stoffen voor meal powder al apart geballmilled zijn, kan je het dan gewoon bij elkaar voegen of moet het dan nog eerst geballmilled worden samen?

Edited by F-Fireworks

Share this post


Link to post
Share on other sites

En dit levert je je ban op,

Zoals al gezegt is, stop met onnozele vragen te stellen over zaken die overal te vinden zijn. Ook is dit een voorstel topic en niet bedoeld om basiskennis te vergaren..

Succes met lezen en leren, na 1 januari kan je weer posten!

Grt, C

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×