Jump to content
PyroForum.nl
Compizfox

Hallo :)

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik ben Compizfox, en ik vind het leuk om dingen als rookbommen te maken. Na eerst wat te hebben gekloot met sterretjes in PVC-buisjes, ben ik al snel overgestapt naar KAS-Suiker en KNO3-Suiker-Paraffine.

Nu wil ik eens proberen wat gekleurde rookbommen te maken, en dingen als flash :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op dit forum maken wij geen bommen. Daarnaast in je eerste post al beginnen over het maken van flash...Dat is waar wij een hekel aan hebben.
Wie ben je en wat is je ervaring? Dat is wat wij willen zien in het voorsteltopic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, waarom? Ik ben echt nieuw op dit gebied, dus ik het kan zijn dat ik verkeerde termen gebruik.

Ik heb eigenlijk alleen ervaring met rookcomposities (of hoe moet ik het noemen, als ik 'bom' niet mag gebruiken?)
Het lijkt me leuk om een keer iets te maken met een flits (als in een flashbang, maar dan zonder bang ;)). Dit heet toch flash powder?

Trouwens, vroeger was er toch een pyro wiki? Jammer dat deze niet meer online is.

Edited by Compizfox

Share this post


Link to post
Share on other sites

welkom

succes hier en hou altijd veiligheid op nummer 1.
Ik ben ook nieuw hier dus ik weet hoe lastig het is om je goed uit te drukken met termen en vakkennis, wij nieuwelingen komen
al snel over als slooplustige mongolen ;-D

Nogmaals, veiligheid op nummer 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites
wij nieuwelingen komen al snel over als slooplustige mongolen ;-D


Niet per definitie. Maar jezelf hier laten zien in november/december en dan in je eerste post over Flash beginnen..... Tja, laten we het ervaring noemen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is het zo gevaarlijk dan? Ik ben in elk geval zeker niet van plan iets te maken met een hoog risico op ongelukken oid.Is het zo gevaarlijk dan? Ik ben in elk geval zeker niet van plan iets te maken met een hoog risico op ongelukken oid.


Ik heb het nog nooit gemaakt, sterker nog... ik heb nog niks zelf gemaakt maar Flash powder is denk ik niet iets om mee te beginnen. Beginnen met buskruit (BP, black powder of meal in vaktermen :-) ) is mij aangeraden. Een goede kwaliteit buskruit maken schijnt al moeilijk genoeg te zijn.

Met de zoekfunctie rechtsboven op de site en dan bij uitgebreid zoeken 'forums' selecteren en met trefwoorden alleen op 'titel' van een topic zoeken geeft volgens mij de meest gerichte resultaten. Edited by fonske

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juistem Fonske.

Flash is NIET voor beginners. Beginnen met pyro doe je met green --> meal --> BP
Hiermee kan je alle basisdingen voor pyro maken. Als je daar ervaring mee hebt kan je verder gaan voor Flash / whistle.
Maar met je zelfgemaakte meal kan je gruwelijke knallers maken en vuurpijlen die de buren doen verbleken. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom,

Hoop dat je beseft dan het werken met flash de nodige ervaring en kennis voor nodig is.
Maar onderschat het werken/maken van bp ook zeker niet. Lees dit forum eens eerst goed door, voor dat je met iets begint en je zelf en omgeving in gevaar brengt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, wees daar maar niet ongerust over. Ik had me er nog niet in verdiept, en besefte dus niet dat het blijkbaar zo'n gevaarlijk spul is. Aangezien je het ook gewoon legaal kunt kopen (Flashing demons), alleen is dat wel enorm duur.

Ik ga niets iets gevaarlijks doen. Daarom houdt ik me voorlopig alleen nog maar even bezig met rookbommen, daar kan niet zoveel aan mis gaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

In vergelijking met Bp vind ik flash veel minder belangrijk.
Bp/meal heb je bij quasie alles wat je maakt nodig natuurlijk trekt het altijd aan voor een snelle knal te hebben, maar ik maak het erg zelden misschien 10 of 20 gram per jaar wat erg weinig is in vergelijking met pulverone.

Hou het gewoon veilig en blijf vooral uit de buurt van flash en in de buurt van vaklectuur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flashing demons zijn totaal iets anders dan flash. In FDemons zit een continue brandende factor in, als zowel een 'flits' reactie. Verder uitleggen ga ik in dit topic verder niet doen, behalve dan dat flash echt niet stopt als het eenmaal is aangestoken.

Je hebt nog veel leeswerk te doen vriend!

Welkom.

Als je interesse hebt in het mechanisme achter flashing demons, zoek dan eens op 'strobe, of strobe stars'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha, ik begon al een vermoeden te krijgen dat er in die Flashing Demons iets anders zit dan flash, als dat laatste zo gevaarlijk is ;)

Heel erg bedankt, ik ga even lezen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
  • Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten.  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
   Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl  
  • İk ben uiteindelijk hier beland omdat ik met veel vragen zit. İn Turkije had ik een raket gebouwt met KNO3+Suiker. Helaas was ik bang om het tot vloeibaar papperig mengsel te verhitten, omdat ik een 500-2000w elektrische kookplaat gebruikte buiten en de wind koelde de pan steeds aan een kant. En ik wilde niet nog meer dan 1000 watt erin gaan steken bang dat het mengsel te warm en een grote fik zou veroorzaken aangezien ik erboven op zat te roeren. Uiteindelijk werd het een rook raket, ik wil het ooit weer oppakken maar dan met zo een instelbare temperatuur lab verwarmende plaat. Nu kan ik dit soort dingen helaas in Nederland niet maken, ivm de strengere regels door de home grown terroristen. Het blijft mijn hobby ik heb alleen heel veel te leren dus besloten hier te registreren.   Nu ben ik eigenlijk hier ook omdat ik een korte vraag heb, waarom is kalium chloride vrij te kopen en kalium perchloraat verboden? Is de eerste nou niet instabieler dan de laatste als je het bijv. in knal werk zou gebruiken? Of is het omdat een in voeding word gebruikt en de ander niet dus niet te verbannen is?
  • Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×