Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
bangkokpyro

Girandolas

Recommended Posts

Hier is een korte video toont een Thaise stijl Girandola apparant. Hij Weegh ca 6 kg en is gevuld met grove B.Phttp://www.youtube.com/watch?v=dUkSLWNb_Ow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tube has approx 4 1/2 kg of very coarse B.P pressed into it. 2 holes for the nozzles are offset about 7 degrees.
It burnt for almost a minute. This is the smallest size I have seen made in Thailand some are over 40 feet diameter.
Thanks for deleting the double post I could not find the delete button. Hope the translation makes sense.

Tube heeft ongeveer 4 1/2 kg zeer grof BP drukte in. 2 gaten voor de sproeiers worden gecompenseerd ongeveer 7 graden.
Het verbrand bijna een minuut. Dit is de kleinste maat die ik heb gezien in Thailand sommige zijn meer dan 40 foot diameter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What goes up must come down.

Here is an other nice video

Http://www.youtube.com/watch?v=zkq7vcXWWiU&feature=youtube_gdata_player

Edited by ETR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clever and simple design.
How do they press the black powder into the tube?

Edited by ener
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Powder is rammed into tube with a hydraulic press using about 8000 psi on the composition.
Poeder wordt geramd in de buis met een hydraulische pers met behulp van ca. 8000 pond werking op de samenstelling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice translations, not perfect but understandable. Google does it's job. :)

I believe I once saw a movie with a girandola size of a nice treetrunk. Yep, if it's up to BIG you Thai people know some nice tricks. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice translations, not perfect but understandable. Google does it's job. :)

I believe I once saw a movie with a girandola size of a nice treetrunk. Yep, if it's up to BIG you Thai people know some nice tricks. :D


Yes google translate works pretty well for some languages. I don't think you need a translation your English is good but I translate it for others on the forum, after all this is a Dutch forum. By the way I am not Thai I am English :)

No parachute yes....when they are launched everyone is looking to see where they will come down!

Ja Google Translate werkt vrij goed voor alle talen. Ik denk niet dat je een vertaling nodig je Engels is goed, maar ik het te vertalen voor anderen op het forum, na dit alles is een Nederlands forum. Oh en ik niet Thai ben ik ben Engels :)

Geen parachute ja .... als ze worden gestart iedereen is op zoek om te zien waar ze naar beneden komen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone ever tried making a more helicopter like rotor on the girandola and then place the motors more horizontally ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Topics

 • Posts

  • Haha als ze heel oud zijn ja  Ik ben blij dat ik mede door veel te leren en voorzichtig te zijn er zonder kleerscheuren van af ben gekomen. Je kunt nooit zeker zijn van 100% veiligheid, een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan de beste overkomen. (Kijk naar Mumbles van APC Forum)   Weet je hoeveel papier ik heb weg moeten gooien voordat ik bruikbare tubes had, wat een verschrikkelijke herinnering Mijn grootste fout was om te beginnen met te dun papier, dat begint meteen te kreuken. Maar inderdaad, de spiraal gerolde kokers in Al folie verstevigen is een goeie. Ik heb ook een keer een strook papier (met lijm) opgerolt om een schroevendraaier om zo een snozzle te maken, dat werkt ook. 
  • Top, dankjewel! Zelf maken is natuurlijk leuk om te leren, lijkt mij, dus daar ga ik verder op zoeken.
  • Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen. Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes.
   Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.
  • "Ouder an daardoor voorzichtiger"? Alle ouderen die ik ken worden met het jaar juist alleen maar gekker!
   Wel jammer om te lezen! Nu hoop ik natuurlijk wel dat je hier wat actief blijft om eventuele vragen die ik misschien ga hebben op te heldere. Oké, dat klinkt al als iets wat ik misschien in het rijtje zou zetten. Leuk! Ik word steeds enthousiaster.
   Over die tool zal ik inderdaad nog even, niet te moeilijk, nadenken. Stel nou dat mijn interesse zich zo zou opbouwen dat ik het daadwerkelijk zou willen gaan maken, zouden jullie dan zeggen koop tubes of rol ze zelf?
   Ook heb ik mensen gezien die voor gerbs geen papieren tubes gebruiken, maar buizen van diverse materialen. Kan dat ook? Als in zouden jullie dat doen, denkend aan bijvoorbeeld al de veiligheid?
   Natuurlijk snap ik dat pvc niet een optie is, maar iets als een klein stuk dunne (water)leiding. Het is dan wel metaal, maar het ontploft, als het goed is, niet.
   En daarnaast kan je die eventueel zelfs na schoonmaken hergebruiken.
   In gedachte houden dat ik nog een echte 'newbie' ben.
  • Per toeval dat ik even keek of er nog wat leven in het forum zit, en zo te zien is Tyneman er nog (een echte oude rot hier). Zelf maak ik niks meer, ben ouder en daardoor wat voorzichtiger geworden. En de chems zijn niet meer zo makkelijk te krijgen... Heel jammer  En dan nu, on-topic ! Ik heb altijd de compo van Takeo Shimizu (ook een oude rot) gebruikt, met wat extra Ti dus daardoor aan de snelle kant. Dat is waarom ik zonder nozzle makkelijk 3/4 meter hoog kwam, maar totaal niet efficiënt natuurlijk, maar wel mooi vol. Als ik het goed heb is de compo: KNO3 - 51 / C - 9 / S - 10 / Ti - 30. Probeer niet al te moeilijk te denken over de tools, vaak is een DIY net zo goed als een tool van 100 EU.
 • Who's Online (See full list)

×