Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
N2O

Welk stukje glaswerk is dit?

Recommended Posts

Ik was dus onlangs eens in mijn voorraadkast aan het snuffelen omdat ik mijn glaswerk ga vernieuwen en daar kwam ik dit stukje glaswerk tegen:Dit leek mij een druppeltrechter (zonder pressure equalizing) behalve dan dat er dus een stukje voor een luchtslang aan zit.

Weet er misschien iemand meer wat dit stukje glaswerk is en waarvoor het dient?

Groetjes,

N2O


Edit:
Mijn vermoeden is dus dat dit een druppeltrechter is voor chromatografie.
Kan iemand dit bevestigen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je vermoeden zou kunnen kloppen. Dit zou een chromatografie kolom kunnen zijn om kleurstoffen te scheiden. Als absorbant word meestal aluminium(IV)oxide gebruikt. oplosmiddelen water/aceton/ethanol noem maar op...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij is het idd een (Wel korte) SL-chromatografie kolom. Buisje onderaan is om evt een vacuum te kunnen trekken.
Ik heb ze ooit op school wel eens gebruikt.
Maar hij is wel ancient. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha bedankt^^ ja, deze is inderdaad nogal oud maar in een verassend goede staat voor de leeftijd.

Zo, dat weten we nu ook weer wat dit is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
  • Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten.  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
   Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl  
  • İk ben uiteindelijk hier beland omdat ik met veel vragen zit. İn Turkije had ik een raket gebouwt met KNO3+Suiker. Helaas was ik bang om het tot vloeibaar papperig mengsel te verhitten, omdat ik een 500-2000w elektrische kookplaat gebruikte buiten en de wind koelde de pan steeds aan een kant. En ik wilde niet nog meer dan 1000 watt erin gaan steken bang dat het mengsel te warm en een grote fik zou veroorzaken aangezien ik erboven op zat te roeren. Uiteindelijk werd het een rook raket, ik wil het ooit weer oppakken maar dan met zo een instelbare temperatuur lab verwarmende plaat. Nu kan ik dit soort dingen helaas in Nederland niet maken, ivm de strengere regels door de home grown terroristen. Het blijft mijn hobby ik heb alleen heel veel te leren dus besloten hier te registreren.   Nu ben ik eigenlijk hier ook omdat ik een korte vraag heb, waarom is kalium chloride vrij te kopen en kalium perchloraat verboden? Is de eerste nou niet instabieler dan de laatste als je het bijv. in knal werk zou gebruiken? Of is het omdat een in voeding word gebruikt en de ander niet dus niet te verbannen is?
  • Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×