Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
DarkDutchPyro

Even voorstellen!

Recommended Posts

Hallo allemaal,

ik ga eerst even wat kort vertellen over mijzelf en waarom ik mijzelf heb geregistreerd voor dit forum daarna over mijn ervaring.

Mijn naam is Daniël en ik ben 17 jaar oud.
Ik zal niet te veel over mijzelf vertellen want met een bepaalde nieuwe opsporings groep dit jaar (noem geen naam want weet niet of dat mag) heb ik liever niet dat ik 123 te vinden ben.
De laatste jaren heb ik zelf een beetje lopen kloten en dingen uit te zoeken door middel van google en youtube, maar omdat ik nu over wil stappen naar wat professioneler pyro kan ik evaring van anderen gebruiken en hun commentaar, en eventueel andere mensen in de toekomst ook helpen met vragen.

vanaf mijn 14 ben ik ongeveer een beetje met vuurwerk zelf begonnen te kloten.
eerst een rookbom pvc stijl,
daarna meteen door naar KAS rookbom.

op mijn 15de was ik door gegaan met KAS rookbommen en nu ook KNO3 Rookbommen(smelten) te maken.

op mijn 16de heb ik KAS achter gelaten en door gegaan met grotere batches van KNO3. Veder was ik toen begonnen met Blackpowder maken.
en ook flashpowder ik heb al zeg ik het zelf heel veel geluk gehad met flashpowder omdat ik gewoon op youtube aan het kijken was en dus de mix KCLO3-Al-S (deathmix)
in batches van 100gram tegelijker tijd maakte domme ik ben blij dat ik mijn vingers nog heb.
Ook heb ik hier vuurpijlen gemaakt met 1inch shell(plastic) als knal (met deathmix) boven op.

nu dit jaar vanwegen die opsporings groep, was ik er overna aan het denken om er mee te stoppen. maarja je zet moeilijk een hobby opzij dus toch maar niet gedaan.
vanaf nu heb ik ook al mijn projecten tot nu toe eerst helemaal onderzocht op dingen waarbij ik moet opletten etc en veiligheids maatregelen genomen.
nu wil ik dit jaar beginnen met 3 inch shells te maken, ik heb hier al onderzoek naar gedaan. maar zit natuurlijk altijd nog met vragen.

ik zal binnenkort nadat ik de forum regels heb gelezen beginnen met vragen te stellen en mijn creaties te posten,
want ik heb ook wat dingen gemaakt die ik nog nooit iemand anders heb zien doen.

ik hoop dat ik genoeg over mijzelf heb verteld en zo niet, corrigeer mij of vraag maar raak.

groeten

Daniël

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom.

Eén opmerking: de forumregels dien je gelezen te hebben VOOR je een post maakt. Zoals de post er nu staat is deze niet conform de regels en zou je er in principe een waarschuwing voor kunnen krijgen. Gebruik hoofdletters, leestekens en een fatsoenlijke grammatica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoop dat je met dit jaar bedoeld 2012. Nu nog even 3inchers maken is vragen om mislukking.
Daar van uitgaande welkom op het forum. Wees voorzichtig en post geen filmpjes op youtube!
Laat je niet verleiden en lokken in de val van "onze" TForce.

Edited by Rocketier

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt allemaal,
ja sorry daarvoor had niet gedacht dat voorstellen veel kwaad zou kunnen doen,
maar ja klopt in de toekomst zal ik op mijn grammatica letten.

Edited by Prophet
Hoofdletters mag je ook wel beginnen te gebruiken...

Share this post


Link to post
Share on other sites

{Tip mode}
Wat zou je er van denken om de knop bewerken onder jouw eigen post eens te bedienen. Je kan dan mooi laten zien dat je het wel kan.
{/Tip mode}

:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is het niet mogelijk om op youtube te posten zonder dat de filmpjes voor de hele wereld te zien zijn? De filmpjes zijn dan alleen te vinden als de uploader de url geeft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By McM
   Beste lezer,
   Mijn naam is Max, echter zullen jullie mij vinden onder de naam McM. Op dit moment ben ik nog 21, maar dat zal snel gaan veranderen..
   Al sinds ik mij kan herinneren ben ik actief in de wereld van het vuurwerk. Het begon met het afsteken met mijn vader en het meenemen van vuurwerk naar de basisschool tot het uitgeven van een maandsalaris in de laatste maand van het jaar.
   Echter heeft het zelf samenstellen van vuurwerk en het mengen van chemicaliën mij altijd geprikkeld! De vader van mijn opa heeft altijd zelf vuurwerk gemaakt. Helaas heb ik deze hobby nooit van hem kunnen leren.
   Ja, ik ben hier zeker om te leren van jullie, ik ben op de hoogte van de gevaren die de pyrotechniek met zich meebrengt en nee, meneer agent, ik zal het niet zelf namaken.
   Tot op het forum!
   Groet, McM
  • By lift 2
   Beste allemaal,
    
   Ik ben Mark 36 jaar en ben al wat jaartjes bekent met de pyrotechniek.
   Als kleine jongen al verknocht geweest aan het vuurwerk en dat is nooit meer weg gegaan, al heeft het in de loop der jaren wel andere een andere invulling gekregen.
   Ik vind de techniek en de chemische samenstellingen een  geweldige combinatie en ben het naar mate ik ouder ben geworden steeds meer als een kunst gaan zien.
   Ik volg het forum al een tijdje maar had me nog nooit voorgesteld dus bij deze.
    
   Mvg Mark
  • By kunststudent
   Dag allemaal,
   Ik ben een kunststudent, richting design, die voor een groot project gaat werken met thermiet. Gerelateerd aan pyrotechniek, maar voor een totaal ander doeleinde. 
   Op dit moment kijk ik naar de mogelijkheid om ijzer te laten corroderen doormiddel van electrolyse en daar ijzeroxide uit winnen. Dit mix ik dan met gerecycled aluminum poeder om zo thermiet te maken. Dit laat ik ontbranden en hier wil ik staal me gaan gieten, op zo'n manier kan ik staal op een schonere manier recyclen. 

   Maar hiervoor heb ik wat vragen aan jullie. Ik weet niet of ik op het juiste adres ben, maar daar kom ik snel genoeg achter
   Mijn eerste vraag is sowieso al waar ik fijne zeefschermen kan krijgen? met ongeveer 50 micron? 
  • By Perre52
   Hallo,


    
   Graag stel ik mezelf even voor: mijn alias is Perre52 en ik zal ondertussen al tot de ouderen op dit forum mogen gerekend worden (mijn alias bevat nl een deel van mijn geboortedatum)

   Mijn interesse gaat niet zozeer uit naar het zelf maken van vuurwerk maar eerder naar de technieken (zowel scheikundig als praktisch ) waarmee men dergelijke zaken in elkaar steekt.

   Ik heb een scheikundige achtergrond maar dat is ondertussen al flink verroest.


    
   Vriendelijke groeten,

   Perre52
  • By jarfjar
   Hallo  mijn naam Is jarfjar (niet echt hoor haha)  maar noem mij maar jarf
   Ik ben een  19 jaar oude jongeman die heel erg van vuurwerk, gamen en eten houd. Ik heb dyslexie  dus het Is hoogst waarschijnlijk dat ik van alles fout schrijf maar dat moet je me dan maar vergeven  
   De reden die ik heb mbt het joinen van deze community is simpel en niet erg verassend :
   Ik houd heel erg van vuurwerk.   en heb heb totaal geen scheikundige kennis. Maar ik wil hier dus meer over leren van mensen die hier wel verstand van hebben en hier dagelijks mee bezig zijn.
   Ik weet alle risico's van klooien met vuurwerk dus daar hoef ik geen tips en adviezen voor
   Ik ben op dit moment vooral bezig met het maken van BP  met kno3 en koolstof met soms wat AL flakes erdoor   en af en toe wat rookbommen maken met soda enzo
    
   Nou dit was dus wat info over mijzelf   tot mijn eerste post
  • By jimbrouwer
   Goede dag allemaal,
   Mijn naam is Jimmy  24jr. ben behoorlijk gek van vuurwerk.
   op de meeste festivals en zie je vaak dat er pyro toegepast wordt en nu zou ik tijdens mijn o&n show graag van die mooie mines /komets toe willen passen en daarbij alles zelf samen te stellen.
   Zodoende ben ik op deze site terecht gekomen ik heb al gezien dat ik op pyro gebied qua samenstellingen enz een echte beginner ben dus zal zeker komend jaar veel lezen,lezen,lezen.
   Mijn doelen zijn dus om uiteindelijk mines/komets zelf gemaakt te kunnen af schieten tijdens o&n.
   Gr, Jimmy.
    
    
    
  • By sterretjesterretje
   hallo allemaal.
   ben een paar jaartjes bezig geweest met heel veel sterretjes (1000), grote kratten met babypijltjes (5000), romeinse kaarsen (200) en ander klein spul. Alleen de sterretjes en klein spul zijn nog verkrijgbaar....Dus dat wordt dit jaar behelpen met heel veel sterretjes met daarop heel veel ladycrackers. Wordt een leuke kerstboom zo:)
   Voor volgend jaar wilde ik zelf het een en ander maken, zonder mijn vingers of meer kwijt te raken. Dus hoop ik aan 1 jaar voorbereiding genoeg te hebben om in ieder geval iets te kunnen maken. Heel lang geleden lab-onderwijs gehad,maar niet afgemaakt. Later AOT (algemene operationele techniek) gedaan. 
   Mijn grootste probleem is waarschijnlijk het verkrijgen van de benodigde chemicalien en het vinden van een goede beginnershandleiding. Benodigde info lijkt aardig verspreid en ik heb moeite om de juiste samenhang in deze info te vinden. Maar hopelijk zal ik in de loop der tijd het licht wel gaan zien.
    
    
  • By Hippo
   Hier Hippo,

   Dit is het eerste forum ooit waar ik lid van ben geworden. Ik heb de regels gelezen maar het is nog niet helemaal duidelijk wat nu wel en niet gepost mag worden, zal voorzichtig zijn.

   Al vanaf kinds af aan bezig met vuurwerk. Bij de meesten mensen wordt dit met de jaren minder maar bij is het tegenovergestelde waar.

   Sier en creativiteit, daar ga ik voor. Zware knallen heb ik het niet zo op.

   Ik kwam hier terecht omdat ik zocht naar een manier om drivers te creëren. Als dit mij gaat lukken komen er weer een hoop creatieve mogelijkheden bij. Displays creëren die niet op youtube te vinden zijn, dat is een grote kick voor mij
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×