Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Pyrofanatic

Shells van 2009/2010

Recommended Posts


Mijn shells en ander spul van afgelopen oud en nieuw.
Veel faillure's maar ook wel wat leuke geslaagde dingetjes.

;)

Share this post


Link to post

Ik zit ook naar je andere filmpjes te kijken, ziet er prof. uit : )
Ga zo door : D

Greetz,
NF

P.S. Maakt jij he huls of koop je ze voor die 25shot cake bv.?

Share this post


Link to post

Ziet er goed uit! Er gingen er volgens mij wel een paar shells wat laag af of niet? :P Aan de andere kant gingen er ook een paar, vooral de laatste, mooi hoog!

Die laatste was wel echt mooi, ik hou wel van dat nagloeien.

..En maar goed dat er niemand op die schommel zat bij die Waterfall. ^_^

Share this post


Link to post

Jij hebt volgens mij het zelfde probleem als ik met de lift, de een gaat wel zeer hoog en de ander nog geen 10m. of weet jij wel waar het probleem ligt?

Die multibreaks zijn echt gaaf! vooral die laatste, wat is dat geknal voordat die insert shells afgaan?

Share this post


Link to post

Wat ik soms jammer vind aan toeschouwers zoals familie is: ze weten niet echt welk effect je wilt bekomen vinden het zoiezo mooi, ook al gaat iets niet zoals gepland.
Deze reacties vind ik ook hier terug.
@ nightfox; dit is niet professioneel...
@ tijm; dit zag er niet zo goed uit...
Zeer jammer van je vertragingen die zeer verschillend zijn en de lift die zeer verschillend is, ik denk niet dat dit de bedoeling was. Symmetrische breaks heb ik ook niet gezien.
Hoe maak je je delay? En wat is er gaande met die lift?
Ik maak mijn wilgenmeal telkens met dezelfde houtskool, waarvan ik vorig jaar meteen enkele kilo's gemaakt heb. Zo bekom ik altijd zo goed als dezelfde kwaliteit pulverone.
Sorry dat ik hier niets positief over te vertellen heb, maar dit is duidelijk het resultaat van onvoldoende kennis/inzicht in het maken van shells. Je had beter eerst een aantal dummyshells afgeschoten, dan ging je zien dat er iets mis was met je lift en dit kunnen aanpassen en zo ongeveer overal dezelfde hoogte bekomen.
Ook heb je geen genoeg aandacht besteed aan het pasten en de delay van de shells, betrouwbare spolettes zijn niet moeilijk te maken.

Vat deze post niet verkeerd op: ik wil enkel zeggen dat je met wat meer voorbereiding en slechts evenveel werk aan je shells zelf (buiten het pasten dan), je een veel mooier resultaat kon bekomen. Als je in staat bent dit te maken ben je zeker in staat een professioneel ogend resultaat te bekomen!

@ pyromaniak/pyrofanatic: Wat kan helpen om consistente lift te bekomen is eerst al je pulverone maken, dit in een pot doen en roeren/schudden/in mill steken.
nog betere oplossing: probeer zoveel mogelijk houtskool in een keer te maken en van dezelfde houtsoort, zo blijven brandtijden van spolettes/pulverone zo goed als gelijk. Dit in de veronderstelling dat je de rest van de technieken (correct afwegen, millen, pulverone maken) al onder de knie hebt.

Share this post


Link to post

Hm bonkers je eerlijkheid bevalt me zeer. Je vat zeker de essentie goed samen, zodat de bedoeling van een filmpje plaatsen terug aan de orde is: commentaar krijgen voor verbetering.

Ik kan nog een nucance toevoegen, de camera angle hier gebruikt is geschikt voor hele grote kalibers. Maar is niet adequaat voor 2inchjes & dergelijke. Mits een goede camera angle was het al niet zo pijnlijk duidelijk dat de shells laag kwamen.

Ik heb wel een goed puntje of 2 gezien, dus keep up the good work.

Share this post


Link to post

Bedankt :P

Sommige van mijn shells gingen wat laag, dit komt omdat ze niet allemaal met de zelfde pulverone zijn gemaakt. Ik had namelijk niet genoeg willow C meer.
Maargoed de camera was eigelijk geplaatst op zo'n afstand voor de 6" shells. Waardoor het lijkt alsof de 3" erg laag gaan, Wat danny al zei.
@ExplosiveCoek
Die visco timing is idd er matig. Ik had er ook nog 10 ruby red shells in gedaan maar die zijn blind geschoten, waarschijnlijk omdat deze in de onderste laag van de shell zaten.

en uh bonkers, sorry maar je komt in mijn ogen mischien iets "te wijs" over. Ik weet heus wel hoe ik shells moet timen etc, en in 2 inch shells ga ik geen spollette's gebruiken...
En Symetrische breaks heb ik juist te goed. Ik schiet namelijk alles blind, en in ball shells heb je dan wel een symetrische break. Alleen in de multishots ( cylinder shells gaat dit wat lastiger.
En over lift, tja sommigen gingen laag, maar dat wil niet zeggen dat ik onvoldoende kennis heb. Ik heb jou nammelijk nog geen 6" zien schieten. Niet dat je daarmee gelijk prof oid bent, maar dan heb je in mijn ogen toch wel enigzins inzicht in wat je doet.
In mijn ogen zijn er trouwens maar 2 dingen die echt te laag gaan. Die 3" Cylinder D1 shell, en die 3 D1 shells tegelijk. voor de rest gaat alles op een juiste hoogte.
En over kilo's pulverone opslaan begin ik ook maar niet ^_^ niet het meest verstandige wat je in huis kunt hebben lijkt me.
Trouwens wat weet jij over mij mbv het maken van shells ? dat er niet echt goeie shells tussen zaten wil niet zeggen dat ik geen goeie shells kan maken. Na 3 jaar deze hobbie, weet ik zelf heel goed wat er fout is gegaan, en wat ik er aan moet veranderen. Dat maakt dit ook amateur pyro, en daarom is het een hobbie. Maar ga er alsje blieft niet zo wijs over doen, en zeggen dat ik geen inzicht in deze hobbie heb.

@ Pyromaniak
Dat geknal voor de inserts zijn Crossette's die afgaan, alleen zijn deze niet hellemaal goed gelukt want ze gaan niet tegelijk. En ze zijn eigelijk te klein voor een 6" Shell

groeten

Edited by Pyrofanatic

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Weirdo
   Ik heb weer is een salutje gemaakt, gewoon omdat het leuk is.

   er zat Flash 11 in:

   Potassium perchlorate.............................64
   Aluminum..........................................23 GD
   Sulfur............................................13

   Shimitzu zegt dat dit de hardste en mooiste knal geeft met Kclo4 Al S geeft.   MOV00315.MP4
  • By cojonesm
   whistle to slow gold 3 inch.mp4

   MCRH 1.5g 7/3 booster

   7 lagen pasting (3x 3strip 1x 2strip)
  • By de.leeuw62
   Rocket header test+25,6 id motortest
  • By Andres
   Heren,
   Zoals ik al vermeld heb, dit jaar was niet zo een succes. Vorig jaar ging alles perfect, nu dus zeker niet. 
   Eerst de beelden:

   Wat ging goed:
   - Timing (1.8 voor 2", 2.5 voor 3")
   - Hoogte
   - Tapematch werkte altijd (Bedankt HD, zonder jouw topic was ik blijven sukkelen met quickmatch, bedankt Leeuw, zonder jou had HD dat nooit gepost )
   - Doorlonting werkte
   - Jopetes strobe stars hebben definitief plekje in mijn hart veroverd.
   Wat ging fout (zet jullie comfortabel, de waslijst komt):
   - Blinde sterren
   - 1 low break
   - Labels klopten niet
   - Shimizu purple niet fel genoeg
   Wat uitleg:
   Ik heb mijn sterren evenveel geprimed als anders, maar toch sloegen ze nu grotendeels blind. 2" krijg 2.6gr 5/5 MgAl flash en 3" 4gr. 4 en 10 lagen 3 strip pasting. De glitters en TT slaan in mindere mate blind, maar de kleuren toch grotendeels wel... Zeer jammer. Break ik te hard of moet ik nog meer primen ? Ik weet dat mijn 2" boeketten echt gigantisch zijn, dus misschien iets zachter breaken...
   De low break. Enkele van mijn 3" mortierbuizen zijn echt te groot. Langs beide kanten van de shell 8mm speling is dus wel te veel. De ander pasten veel beter (schuift er net nog vrij in) en hadden evenveel lift... Ik ga me toch goed passende mortieren aanschaffen.
   De labels... Tijdens het pastten moet ik foute dingen op de foute shells geschreven hebben, en alles liep in het honderd. Daarom dus de rare combinaties. De drie 2" snel na elkaar moestten paars - witte glitter - paars zijn. Geen TT en 2x witte glitter. Nu, dit is makkelijk te voorkomen, mijn hoofd er bij houden . 
   Shimizu purple is dan wel een zeer mooie kleur, het is lang niet fel genoeg. Ik heb de shell van vandaag met 2 camera's gefilmd. De ene stelt mooi scherp (mijn gsm) de ander pakt de kleuren beter op maar is blurry (de camera). Heeft iemand advies voor een feller paars ? Ik dacht zelf aan Yankee's purple of Majdali purple.
   Nog even voor de duidelijkheid, de 3" moest zijn: Buell red met D1 ring. Ring was er grotendeels. Dan Buell red met Jopetes strobe pistil. De strobe was er eveneens. Derde moest een jelly fish zijn met Shimizu purple head en witte glitter tentakels. Foute orientatie, low break en te harde break hebben dit evenwel mooi verpest .
   Nu, ik ga er keihard aan werken, opgeven is er minder bij dan ooit ! Bedankt voor alle hulp die ik al gekregen heb & hopelijk nog zal krijgen .
   Na mijn examens (nog tot 29 januari ) Vlieg ik er zeker in.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Ben zelf ook aan het knoeie geweest met een spuit om sterren te perse. Dus ben op zoek gegaan naar een ster plaat, maar blijf wel ff met de spuit door gaan met de hand hahahaha…. Heb helaas niet de gereedschappen en mogelijkheid om zelf wat te maken meer… 
  • Ik heb gelukkig de weg terug weer gevonden.. heb nu ook meer tijd ervoor weer want me zoontje is nu oud genoeg om zichzelf bezig te houden dus pappa kan beetje klote weer… ik ben wel nog steeds bezig met onderzoek, proberen en testen wat voor mij werkt.. maar ja moet zuinig zijn met me poedertjes is tegenwoordig echt een drama om wat te kunnen scoren… verklaring hier verklaring daar… ik zit daar heel nie op te wachte🤦🏼
  • Zoooooo ik heb de weg ook weer terug gevonden…. Zien dr echt goed uit… ik ramde het aan met de achter kant van me ratel uit me doppenset en boorde handmatig de core met een lang boortje… 🤦🏼 het werkt maar niet perfect
  • O sorry man, ik zie dat ik je net op het laatste moment in de steek heb gelaten. ( mijn notificaties gaan naar een oud mail adres).  Met het berekenen had je een paar dingen door elkaar gehaald. De omwentelingen per minuut blijven natuurlijk gelijk ongeacht wat de dikte van je aandrijf as is of de poelie die je erop plaatst.  Ik neem aan dat je er intussen wel achter bent gekomen, met nog een keer het bovenstaand verhaal rustig terug te  lezen. Of mischien heb je wel een van de vele online rekentools gebruikt.  Een vertraging of versnelling treed enkel op bij een overbrenging tussen ongelijke grote van assen of tandwielen.  ( dat maakt dat jouw rekenfout al in de eerste regel van je berekening zat).  Je moest de omtrek vermenigvuldigen met je rpm en niet delen. En je krijgt dan een waarde in centimeters en niet in rpm ( want dat was een vast gegeven, welke pas veranderd bij een overbrenging) 
  • Hahaha het is toch echt een virus ook.  Vanochtend eerst Facebook toen hier verhaal doen voor de gezelligheid. Schreef ik nog neu dit jaar niks gemaakt. Het begon toch wel te kriebelen. Ik denk nog geen half uur later, was ik al aan de gang.   Toch maar wat knal en stuk of zeven whistle motortjes geperst. Payload heb ik nog liggen.  En maar fantaseren wat ik nog meer droog kan krijgen voor morgen🤣  Have fun!  Jason 
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×