Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Goner

Voornemens 2010

Recommended Posts

Even puur uit nieuwsgierigheid:

Wat zijn jullie pyro-voornemens van 2010?

Om te beginnen wil ik direct na O&N beginnen aan een nieuwe ballmill die mijn Lortone zal vervangen, een 9 ton hydraulische pers bouwen van een houtkloofmachine, verder gaan met 4" shells en maar eens beginnen met cannister shells.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot de zomervakantie even niet pyroen. Voor O&N 2010 een enorme (100 shots oid) cake en ik wil dan gaan beginnen met 2'' shells. Mijn grootste voornemen is in ieder geval mijn meal/pulverone beter maken. Voor de rest een beetje hetzelfde als dit jaar omdat ik volgend jaar niet echt veel tijd ga hebben..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn schuur eindelijk eens opruimen. !!wat een bende.!! ^_^

Mijn kogelmolen verder in elkaar prutsen,meer lezen,nog meer rondkijken voor chems.(das verrekte moeilijk)

Minder roken,koffiedrinken,bier drinken. :P

En vroeger naar bed. Dat was het wel zo n beetje,

Verder doe voorzichtig allemaal, en een goed 2010. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

De eerste paar maanden ff rustig aan, ik heb alweer veel te veel voor oud en nieuw gemaakt. Maar wil volgend jaar wel graag een 6 incher maken. En dan het liefst cannister.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm nog zoveel te doen, eerst O&N maar zien te overleven. In elk geval moet ik nog aan mijn kogelmolen gaan knutselen want dat blijft een probleeprojekt..


Minder koffie drinken is voor mij ook niet eens zo'n hele gekke, beter op tijd beginnen met leren voor tentamens er zijn er nog wel wat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee allemaal,
Mijn goede voornemens voor dit jaar : GENIETEN VAN HET LEVEN !!
En voor pyro ; het materiaal is allemaaal 100% als ik ergens problemen mee heb is wel dat ik er teveel aan heb, ik noem maar 6 koffiemolens enz enz. Door de jaren heen verzamel je veel ste veel. Voornemen is ook om een deel zooi aan jullie over te doen grondstoffen en materiaal ( dat wil ik al twee jaar doen).
Dan wel even in het voorjaar mijn grondstoffen aanvullen daar waar nodig is, en ook even zo'n rol visco bestellen. dat is ook mijn tip aan jullie om grondstoffen in het voorjaar te regelen.

Geniet van ons pyrofeest den 31e
Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites

2010 t/m iets van 2015 weinig meer met pyro bezig zijn (misschien eens een keer bij mijn broer iets maken als ik bij hem ben) tot ik ergens anders ga wonen dan pak ik het pyro misschien wel weer op ^_^
Verder tot mei veel leren voor de examens en dan een aantal maanden werken.

Edited by Pyromaniak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga proberen dit jaar wat meer rond tetrazolaatchemie te experimenteren, en mijn eerste shaped charge te maken. Een HMX synth zou ook mooi zijn, als ik erin slaag azijnzuuranhydride te maken.

Daarnaast ga ik ook trainen om een halve triathlon te voltooien in een deftige tijd. En wat beter studeren om geen herexamens te hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M'n werkplaats een beetje vernieuwen, qua hygiëne en ordening. En meer shells maken, en verbeteren natuurlijk... ^_^ Ook probeer ik volgend jaar voor Oud & Nieuw wat vuurwerk te maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga aan 4 inch shells werken en aan canistershells, hopelijk beraq en multibreakshells. Coulorchange sterren staan ook op het programma. Vorige jaarovergang (2008-2009) had ik na oudjaar even weinig zin meer in vuurwerkproductie, dit jaar des te meer. Na mijn tentamenperiode ga ik meteen weer aan de slag ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 Nieuwe starmill.
2 Een tuinhuis bouwen en daar mijn werkplaats in maken (want het mag niet meer in huis).
3 Aan 4,5" shells beginnen (5" is voor mij echt de max.).

Kortom een boel leuke dingen gepland ^_^.

Share this post


Link to post
Share on other sites

een ballmill gaan maken, mijn eerste pijlen zowel met als zonder payload en wat mines maken. Shells en flash daar wacht ik nog even mee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Dextrine werkt veel makkelijker.
  • Ik heb even snel bestaande lucifers aangepast  met fosfor, het werkt natuurlijk 100%. Maar het behoeft toch een binder. Schellack of dexrine 🤔?? Of een beter idee !? 
  • Welkom Bram!  Het mooiste werk is vuurwerk 😜
  • Met een blokje aluminium of messing,  kun je een gaatje erin maken voor je thermometer.( eventueel opvullen met grafiet oid)  Dan geeft de thermometer vrij nauwkeurig aan wat de temperatuur van het blokje is.    Plaats een beetje van jouw geheime stof op het blokje en verwarm totdat je stof smelt. Thermometer aflezen en een keer herhalen voor de nauwkeurigheid. Omdat je weet wat de beoogde temp moet zijn kun je dit toch vrij nauwkeurig doen, lijkt mij.  ( Mandela effect 🤔 er stond toch eerst 200 graden Celsius 😎)  Tot slot : het lijkt me dat een vaporizer zijn temperatuur bij benadering in kan stellen. Dus plus of min 5-10 graden. Wat erg functioneel is voor zo'n ding, maar totaal niet voor jouw doeleinden.  Maar ja, ik kan er naast zitten, instellen op een bepaalde temperatuur en controleren met een andere thermometer... Meten is weten   M. V. G.  Jason 
  • Zat te denken om een vaporizer te gebruiken.. maatje van me heeft zo'n ding om kruiden te roken op een bepaalde temperatuur. Hij kan daarmee de temperatuur digitaal instellen. Anders had ik bedacht een infrarood thermometer te gebruiken icm een reageer buisje en een oliebadje.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×