Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
loveforpyro

Case former voor 4" shells.

Recommended Posts

Koop een fles Baquba white rum. Deze gebruik ik namelijk.


Dit zijn aluminium flessen, en het goedje wat er in zit is goddelijk lekker. kosten: 17,95 ofzo

Share this post


Link to post

Wat is de exacte diameter van die Baquba white rum fles? en hoe lang zijn ze? lijkt me wel handig een alu caseformer. En is het een drinkrum of zuiprum? :lol:

Edited by Weirdo

Share this post


Link to post

De diameter is iets van 8,8 cm en de fles is iets van 23 cm lang. ow en het is drinkrum, puur of met cola! maar je kan er zelf zuipen van maken toch?:lol: ow je moet wel de blauwe kopen die is het lekkerst.

Share this post


Link to post

Ok, perfecte maat voor de caseformer, vanmiddag maar ff langs de gallengall. Dan haal ik de blauwe wel, aangezien die het lekkerst is volgens jouw :lol: .

Share this post


Link to post

Ik denk dat je 7,8 cm bedoelde :lol: want ik heb die fles gehaald. Lekkere rum trouwens. de fles koste 19,95 en is idd 23 cm lang. Het is de blauwe fles :).
Het zou beter zijn als de fles 1 cm breder was, maarja, doe je niks aan hè. Zal wel lukken met deze former denk. Heb je met deze former al is een 4 inch weggeschoten?

Share this post


Link to post

oeps ja 7.8 sorry, Maar dit heb je wel nodig hoor als je ook de spiking pasting en de quikmatch meerekent wat er nog omheen moet. Nog niet geschoten maar een 4 inch cilinder is in de maak...:lol:

Share this post


Link to post

in vehouding is de caseformer van mijn 3 inch shells 1,5 cm groter, ongeveer een bierflesje :lol:. Dus daarom, maar ik hoor waarschijnlijk vanzelf wel als die shell goed afgeschoten, en hij een perfect fit had :) .

Share this post


Link to post

Voor de mensen die het nog niet wisten of handig vinden....
Ik heb op Passfire gekeken, en daar staat een caseformerchart. En het komt er op neer dat deze fles een perfecte 4" caseformermaat heeft. Ook al vond ik hem aan de smalle kant :lol: . Maarja, nu kan ik gerust een 4 inch cannister maken zonder dat ik bang hoef te zijn dat ie niet past.

Share this post


Link to post

Ik vind hem toch iets aan de kleine kant. Na de spiking en pasting (10 lagen) moet ik de ruimte nog wel wat opvullen.

Share this post


Link to post

- BUMP -

De laatste tijd ben ik bezig geweest met het goedkoop verkrijgen van houten case formers (3" - 4" - 5") alleen het is een pittige opgave.
Vaak vind ik ze persoonlijk veel te duur voor een stuk hout en ben daarom mijn eigen plannetjes gaan maken.
Binnenkort ga ik proberen mijn eigen te maken, en als dit lukt, dan ga ik ze op grotere schaal maken, de bovenstaande maten vallen binnen mijn productie range.
Nu vroeg ik mij af of er animo is voor case formers?

Wat ik wil aanbieden: (onder voorbehoud)
- Houten case formers voor het produceren van 3, 4 en 5 inch shells
- Een centrisch gat voor spolette op gewenste diameter (upside-down methode)
- Nette finish
- Handvatje natuurlijk
- Duurste formaat zal nog onder de 30-40 euro vallen.

Nu moet ik zelf mijn eigen formers nog gaan maken, als deze helemaal naar mijn wens zijn dan zal ik wat foto's plaatsen.
Stuur me een PM voor vragen of als je hier interesse in hebt, als ik een bestellijst heb van minimaal tien formers zal ik pas gaan produceren.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×