Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Leander

5/8" ID Salicylaat whistle

Recommended Posts

Een kleine test met natriumsalicylaat whistle:Er zat een 50 mm diepe core in van 5 mm breed, en uiteraard geen nozzle. De compositie en bereiding daarvan staan hier. Ga dit niet lopen rammen, het is nog gevoeliger dan benzoaat whistle en geeft je gegarandeerd ongewenste lichaamsversieringen :D .

Een 1" exemplaar volgt binnenkort.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is gewoon rood ijzeroxide, samen met de salicylaat in de kogelmolen airfloat gemalen. Salicylaat is inderdaad krachtioger dan benzoaat (maar dus ook gevoeliger en wat plakkeriger).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benzoaat sucks, omdat het van die vieze vochtaantrekkende korrels maakt. Alleen al daarom gebruik ik het niet graag.

Natriumsalicylaat was btw zelf gemaakt uit salicylzuur en natronloog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je echt super krachtige whistle wil maken moet je eens kopperoxychloride-whisthle maken. Ik heb niet veel last van m'n benz, maar ik ben dan ook niets anders gewoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heftig dat kan wel wat tillen.


DO NOT TRY AT HOME!!! TO BE PERFORMED BY PROFESSIONALS AND LICENSED PEOPLE ONLY!!! :D Hoe gaan ze DAT thuis namaken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heb je een foto van die pijl, en wat voor payload zat erop een hemi of cilinder.
En hoeveel lagen had je gepaste, want die klap was echt perfect. lekker laag maar toch snoeihard. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
DO NOT TRY AT HOME!!! TO BE PERFORMED BY PROFESSIONALS AND LICENSED PEOPLE ONLY!!! laugh.gif Hoe gaan ze DAT thuis namaken.
Tsjah, dat is voor de 'user guidelines'. Zonder die regel bij het filmpje loop ik het risico dat m'n account verwijderd wordt voor het aanzetten tot illegale activiteiten.

Ik heb geen foto gemaakt, zo interessant zag het er ook niet uit eigenlijk :D . De payload was een 30 mm ID kartonnen koker met 4 mm dikke wand, zo'n 7 cm hoog. De flash die erin zat was eigenlijk min of meer een experiment, en bestond uit kaliumperchloraat, zwavel en zeer fijn magnalium. Dit gaat harder dan zwavelloze mangaliumflash, maar is ook zeer zeker een heel eind gevoeliger (gaat af onder de hamer). Het voelde overigens niet heel prettig om daarmee op de fiets te zitten eerlijk gezegd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die koker zat zeker tot de rand vol?
En heb je de vehoudingen van jou flash, die wil ik ook wel eens proberen. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit was als volgt:
50 Kaliumperchloraat
40 Magnalium (-625 mesh)
10 Zwavel

En dan inderdaad tot de rand vol. Bovenstaande compositie is nog niet helemaal zoals ik hem wens trouwens. De hoeveelheid oxidator moet nog wat teruggebracht en het percentage zwavel iets omhoog. Het uiteindelijke doel is iets wat een klap genereert door naverbanding in plaats van de initiele explosie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat het zo'n 7 cm aan core geweest zal zijn, en dan 10 mm breed. Hoeveel er in gaat durf ik niet te zeggen, ergens tussen de 50 en 100 gram zal het geweest zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat er zo 70 gram in zal gaan of zo. In mijn 22mm gaat zo 55 gram in nog 25mm whistle boven de core.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mijndikkemoeder

Offtopic maar even over wat miech zei :
Wil niks verbeteren maar zelfs met de 7/3 dark variant en de kno3 variant van flash heb ik met lichte tikjes van een hamer al ontsteking gehad , zelfs kno3 flash is niet altijd even veilig !
Pas daar dus mee op.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By cojonesm
   whistle to slow gold 3 inch.mp4

   MCRH 1.5g 7/3 booster

   7 lagen pasting (3x 3strip 1x 2strip)
  • By Jason
   Ik had niet zo netjes mijn vraag in een andere topic ertussen gestopt, sorry daarvoor.
    
   Maar mijn vraag !
   Ik hoor al 20 jaar verhalen over allerlei veiligheidsmiddelen bij het persen van whistle motors. Maar nooit feitelijke verhalen.
   Nu ga ik niet beweren dat iets zonder risico is, want dat bestaat niet in de chemie.  En dan weet ik ook wel dat er ooit veel fouten zijn gemaakt met de verkeerde tools en andere experimentele compo's . Maar even als voorbeeld de 70/30 compo ( en ja natuurlijk met vaseline en ijzeroxide)
   Is er nu echt ooit een ongeluk bekend van iemand waarbij dit ontploft is met het persen ???
   Ter aanvulling ik heb ooit in het begin met de whistle een uitgebreide gevoeligheid test gedaan met friction en met hamer erop rammen omdat er toen al wilde verhalen rond gingen, maar mijn uitslag was toen dat het niet zo heel veel voorstelde. En begrijp me goed ik weet natuurlijk wel hoe krachtig het is, en het is logisch dat je hierbij dus elk risico wil vermijden. Maar wijzelf zijn toen juist gaan persen voor de veiligheid, en het eerste wat ik las terug op het forum dat men volledig ingepakt met pbm's  nu motortjes aan het persen zijn, ik vraag me af is dat een schijn angst/ internet hoax. Of heb ik iets gemist.
   Anyway in hoeverre is dit risico nu reëel bij het persen van deze whistle., en zijn er dan bij jullie wel verhalen bekend dat dit mis is gegaan.???
    
   Tot slot voor mijn oude maten; Ik heb weer eens een carrière switch gemaakt en heb nu via mijn werk regelmatig stukken lexan beschikbaar. Dus als jullie een blastscreen willen hebben dan kan ik dit mee in de gaten houden en op maat maken en buigen voor jullie ( en natuurlijk enkel tegen verzendkosten en een chocoladebol oid) via PM
  • By Pjee
   Zojuist samen met IM een mooi knallertje met ongeveer 6 gram whistlemix (KClO3/Na.Benzoaat) gemaakt en afgestoken. De huls was van een aluminiumfolie-koker, eindstoppen van snelgips en een lont - goed voor 15 seconden - van sulphurless-blackmatch (omdat KClO3 en S geen goede combinatie vormen, natuurlijk). Gespiked en gewrapped, een mooi decoratiepapiertje eromheen en afgestoken. De knal was lekker scherp en echode mooi door. Hier wat foto's:


   Raw.


   Closeup.


   Spiked, Wrapped, finished!
  • Guest
   By Guest
   Dit is er een uit mijn nieuwe batch van pdfjes.

   Deze behandelt whistle zeer uitvoerig , met grafieken, figuren uitleg nozzle of geen nozzle verschillende toon hoogten enz.

   Whistles___Pyrotechnica_XI.pdf

   Comments welkom...   Lttrz
 • Popular Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×