Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
cojonesm

Whistle Pijltje

Recommended Posts

Hey,Laatst aan een kilo kclo3 kunnen komen van een lieve member dus meteen aan de slag gegaan met whistle.

70/30/1 In een pan met 4gram gesmolten vaseline en als de pan een beetje afgekoelt is aceton erbij en roeren totdat je een mooie bal er van kan kleien die steeds uitelkaar valt, dan door een zeef en vervolgens laten drogen. De whistle brande al vrij snel zonder drogen.


http://www.youtube.com/watch?v=1v1jslT6tSI


Ik denk dat ik mijn rocket whistle kan verbeteren door de grondstoffen met aparte media en trommels te ballmillen.


groeten

Edited by cojonesm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel succes met het vervaardigen van whistle vuurpijltjes. Ik heb er alleen nog maar CATO's mee gehad, waarschijnlijk omdat ik het niet goed geperst had. Ook is de mix gevoeliger dan ik dacht.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pas maar op zodra je de whistle in een snelle variant heb gemaakt is een lang lont aanbevolen.

Opzicht vind ik het een erg goed pijltje en leuke payload! De whistle hoef eigelijk niet heel veel sneller. Je boekt er wel een snellere/hogere lift mee maar dat weeg niet op tegen de catotjes. Ook met (een gehele) core kunnen ze fluiten alleen moet je weer spelen met meer open space in de huls.

By de way, waar pers je mee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeker wel een snelle pijl, alleen jammer dat er idd geen gil bij zit.

Hoe had je de chems nu verwerkt dan? Gewoon de redelijk groffe nabenz met kclo3, dus beiden niet gemilled ofoiets en dan in het pannetje?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By cojonesm
   whistle to slow gold 3 inch.mp4

   MCRH 1.5g 7/3 booster

   7 lagen pasting (3x 3strip 1x 2strip)
  • By Jason
   Ik had niet zo netjes mijn vraag in een andere topic ertussen gestopt, sorry daarvoor.
    
   Maar mijn vraag !
   Ik hoor al 20 jaar verhalen over allerlei veiligheidsmiddelen bij het persen van whistle motors. Maar nooit feitelijke verhalen.
   Nu ga ik niet beweren dat iets zonder risico is, want dat bestaat niet in de chemie.  En dan weet ik ook wel dat er ooit veel fouten zijn gemaakt met de verkeerde tools en andere experimentele compo's . Maar even als voorbeeld de 70/30 compo ( en ja natuurlijk met vaseline en ijzeroxide)
   Is er nu echt ooit een ongeluk bekend van iemand waarbij dit ontploft is met het persen ???
   Ter aanvulling ik heb ooit in het begin met de whistle een uitgebreide gevoeligheid test gedaan met friction en met hamer erop rammen omdat er toen al wilde verhalen rond gingen, maar mijn uitslag was toen dat het niet zo heel veel voorstelde. En begrijp me goed ik weet natuurlijk wel hoe krachtig het is, en het is logisch dat je hierbij dus elk risico wil vermijden. Maar wijzelf zijn toen juist gaan persen voor de veiligheid, en het eerste wat ik las terug op het forum dat men volledig ingepakt met pbm's  nu motortjes aan het persen zijn, ik vraag me af is dat een schijn angst/ internet hoax. Of heb ik iets gemist.
   Anyway in hoeverre is dit risico nu reëel bij het persen van deze whistle., en zijn er dan bij jullie wel verhalen bekend dat dit mis is gegaan.???
    
   Tot slot voor mijn oude maten; Ik heb weer eens een carrière switch gemaakt en heb nu via mijn werk regelmatig stukken lexan beschikbaar. Dus als jullie een blastscreen willen hebben dan kan ik dit mee in de gaten houden en op maat maken en buigen voor jullie ( en natuurlijk enkel tegen verzendkosten en een chocoladebol oid) via PM
  • By Pjee
   Zojuist samen met IM een mooi knallertje met ongeveer 6 gram whistlemix (KClO3/Na.Benzoaat) gemaakt en afgestoken. De huls was van een aluminiumfolie-koker, eindstoppen van snelgips en een lont - goed voor 15 seconden - van sulphurless-blackmatch (omdat KClO3 en S geen goede combinatie vormen, natuurlijk). Gespiked en gewrapped, een mooi decoratiepapiertje eromheen en afgestoken. De knal was lekker scherp en echode mooi door. Hier wat foto's:


   Raw.


   Closeup.


   Spiked, Wrapped, finished!
  • Guest
   By Guest
   Dit is er een uit mijn nieuwe batch van pdfjes.

   Deze behandelt whistle zeer uitvoerig , met grafieken, figuren uitleg nozzle of geen nozzle verschillende toon hoogten enz.

   Whistles___Pyrotechnica_XI.pdf

   Comments welkom...   Lttrz
 • Popular Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×