Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
cojonesm

Is Dit Een Wilgentak?

Recommended Posts

Kan iemand mij vertellen of dit een wilgen tak is? of heb ik voor niet mijn leven gewaagd? ( hond )

De boom zelf ziet er een beetje uit als een treurwilg.Volgens mijn eigen research is het een wilg, maar kan iemand dit bevestigen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, dit is een wilgentak. Of in ieder geval het blad is gelijk aan dat van een wilg. Welke ondersoort van de wilgenfamilie dit is is niet te zeggen. Heb je de boom gezien waar het vanaf kwam of heb je een hond een schop gegeven om de tak uit z'n bek te stelen? :blush:

In ieder geval als je van plan bent hier houtskool van te maken dan moet dit zeker wel gaan lukken :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat oog inderdaad als de tak van een treurwilg. Hier in de buurt staat een boom met precies het zelfde blad, en dat is een treurwilg. Is dit de bevestiging die je wenste?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, ik gok het er op.

Zal ik hem met de sappen er nog in al pyrolseren of zal ik hem eerst drogen? Hoe lang duurt dat drogen?


Volgens mijn research is het een schietwilg oftewel White Willow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zonder drogen gaat ook prima hoor :blush: , doe ik ook best vaak, het enige nadeel is dat het dan langer duurt omdat al het water nog moet verdampen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon in het blik knikkeren, grote stapel hout om de blikken stapelen, beetje met spiritus morsen, even veilig ontsteken, half uurtje later terug komen, klaar is kees!

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
  • Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten.  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
   Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl  
  • İk ben uiteindelijk hier beland omdat ik met veel vragen zit. İn Turkije had ik een raket gebouwt met KNO3+Suiker. Helaas was ik bang om het tot vloeibaar papperig mengsel te verhitten, omdat ik een 500-2000w elektrische kookplaat gebruikte buiten en de wind koelde de pan steeds aan een kant. En ik wilde niet nog meer dan 1000 watt erin gaan steken bang dat het mengsel te warm en een grote fik zou veroorzaken aangezien ik erboven op zat te roeren. Uiteindelijk werd het een rook raket, ik wil het ooit weer oppakken maar dan met zo een instelbare temperatuur lab verwarmende plaat. Nu kan ik dit soort dingen helaas in Nederland niet maken, ivm de strengere regels door de home grown terroristen. Het blijft mijn hobby ik heb alleen heel veel te leren dus besloten hier te registreren.   Nu ben ik eigenlijk hier ook omdat ik een korte vraag heb, waarom is kalium chloride vrij te kopen en kalium perchloraat verboden? Is de eerste nou niet instabieler dan de laatste als je het bijv. in knal werk zou gebruiken? Of is het omdat een in voeding word gebruikt en de ander niet dus niet te verbannen is?
  • Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×